Kunst og arkitektur i Marrakech

13 maj 2019 kl. 19:00 - 18 maj 2019 kl. 23:59

Riad Ifoulki, 11 Derb Mqqadem، Route Arset Loghzail، Marrakech 40034, 40034 Marrakech


Marrakech er noget helt særligt. Duftende krydderier, farvestrålende interiør og en kultur der inspirerede kreative kæmper som Yves Saint Laurent og Jørn Utzon. Tilmeld dig før 10. marts og tag med til byen, hvor arkitektur og kunst går op i en højere enhed.

Med inspiration fra vores udstilling om Jørn Utzon tager vi nu til Marokko - landet, hvor den verdenskendte danske arkitekt fandt stor inspiration. Tag med og se hvorfor, når vi går tæt på den simple livsstil, den fantastiske kunst og forbindelsen mellem natur og arkitektur. Forstå Medinaen, se på religiøs arkitektur, oplev skønne parker og bliv overvældet af den marokkanske enkelthed i de smukkeste kakler, mosaikker og udskæringer.

Vi skal besøge det moderne Marrakech, der til forveksling ligner mange europæiske storbyer, og vi skal ikke mindst opleve det ny museum over den franske modeskaber Yves Saint Laurent, der tabte sit hjerte til byen. Det moderne Marrakech står også i klimaets tegn, da byen i 2017 var vært for FN’s klimatopmøde, COP22. Du vil se, hvordan det har præget byens udvikling de seneste år med en byfornyelse, der blandt meget andet har introduceret nye fodgængerfelter, cykelstier, separate busbaner, el-busser og bycykler – alt sammen i skønt samspil med hestetrukne vogne og de charmerende historiske gader.

Kom bag facaden med lokale eksperter
Vi kommer bag facaden på Marrakech med arkitekten Kasper Brejnholt Bak som vores personlige guide. Kasper ejer riaden ’Riad of the Storks’ i Marrakech, og sammen med bestyreren Omar Aatabi vil han vise os både kendte og ukendte steder i byen. De vil blandt andet præsentere Marrakech som kontrasternes by, der de senere år er blevet til et hipt rejsemål for trendspottere og en kulisse for modereportager og indretningsmagasiner fra hele verden. Vi skal også besøge Omars familie i en traditionel Berberlandsby i bjergene, møde danskere der har valgt at bosætte sig i Marrakech og komme bag facaden på Kaspers nyrenoverede riad, der samtidig danner rammen for fortællingen om denne helt særlige marokkanske byggestil.

Bliv forført af lyset, lydende, farverne
Der er stor inspiration at hente i den historiske bygningstradition i Marokko – i både brugen af lokale materialer, sansen for detaljer og fascinerende bygningstypologier. Og det eksotiske Marrakech taler for sig selv. Det helt særlige lys, farverne og enkeltheden matcher på mange måde det nordeuropæiske øje. Tag med og bliv forført af Marokkos sansemættede univers - præcis som Jørn Utzon blev det tilbage i 1947.

Se det foreløbige program og praktisk information for rejsen her

I prisen er inkluderet:

 • Direkte fly København-Marrakech t/r
 • Transfer fra Menara Airport til hotellet t/r
 • 5 overnatninger inkl. morgenmad på det 4-stjernede hotel Riad Ifoulki, centralt beliggende i Medinaen
 • Alle entréudgifter til paladser, synagoge, museer mv. for 5 dages program med bl.a. følgende indhold:
  • Guidet tur i Medinaen 
  • Besøg i Palais Bahia
  • Præsentation af den karakteristiske riad ’Riad of the Storks’
  • Middag på tagterrassen i ’Riad of the Storks’ (tirsdag)
  • Heldagstur til berberlandsbyen Ait Abdi (bus, guide, traditionel marokkansk frokostmenu, besøg hos lokale handlende, traditionel middag med ”Chicken Tagine”)
  • Tur i hestevogn i den ny bydel, Gueliz, hvor vi både besøger Jardin Majorelle, Berbermuseet og det nye Yves Saint Laurent museum. 
  • Heldagstur til kystbyen Essaouria (bus, guide og introduktion til byens historie, den aktive fiskerihavn og de berømte fæstningsanlæg ”Scala du Port”)
  • Guidet tur til det jødiske kvarter ’Mellah’
 • 3 guider og rejseledere, der under hele turen vil bidrage med forskellige perspektiver på Marrakech
  • Kasper Brejnholt Bak, Mind the Earth
  • Ingelise Andersson, Dansk Arkitektur Center
  • Omar Aatabi, marokkaner og bestyrer på ’Riad of the Storks’
 • En eksklusiv omvisning i DACs aktuelle udstilling ’Utzon – Horisont’ med udstillingens kurator Jesper Værn Jensen torsdag, den 21. februar 2019 k. 16.30

Detaljeret program for rejsen fremsendes umiddelbart inden rejsen.


Mulige tilkøb:

 • Kulinarisk aftentur med smagsprøver og besøg hos småhandlende i byen, torsdag den 15. maj (200,- kr.)
 • Middag på tagterrassen af den stilfulde restaurant Riad el Fenn, fredag den 16. maj (500,-kr.)

Spørgsmål til arkitekturrejsen: 
Ingelise Andersson iia@dac.dk

Foto: Musée Yves Saint Laurent © Fondation Jardin Majorelle / Photo Nicolas Mathéus

Pris per person i delt dobbeltværelse. Betal hele rejsen nu

DKK 9.495,00 + DKK 6,00 gebyr


Pris per person i enkeltværelse: Betal hele rejsen nu

DKK 11.695,00 + DKK 6,00 gebyr


Rabatpris hvis du har årskort til DAC eller er medlem af Arkitektforeningen: Pris per person i delt dobbeltværelse. Betal hele rejsen nu

DKK 8.995,00 + DKK 6,00 gebyr


Rabatpris hvis du har årskort til DAC eller er medlem af Arkitektforeningen: Pris per person i enkeltværelse. Betal hele rejsen nu

DKK 11.195,00 + DKK 6,00 gebyr


Depositum per person i delt dobbeltværelse. Betal 50% nu og resten i april

DKK 4.748,00 + DKK 6,00 gebyr


Depositum per person i enkeltværelse. Betal 50% nu og resten i april

DKK 5.848,00 + DKK 6,00 gebyr


Rabatpris hvis du har årskort til DAC eller er medlem af Arkitektforeningen: DEPOSITUM: Pris per person i delt dobbeltværelse. Betal 50% nu og resten i april

DKK 4.498,00 + DKK 6,00 gebyr


Rabatpris hvis du har årskort til DAC eller er medlem af Arkitektforeningen: DEPOSITUM: Pris per person i enkeltværelse. Betal 50% nu og resten i april

DKK 5.599,00 + DKK 6,00 gebyr


Mød os i Marrakech (fast pris)

DKK 5.500,00 + DKK 6,00 gebyr


Kulinarisk aftentur, torsdag den 16. maj. Smagsprøver og besøg hos småhandlende i byen

DKK 200,00


Fælles middag på tagterrassen på den stilfulde restaurant Riad el Fenn, fredag den 17. maj

DKK 500,00