Lær at slå med le

4600 Køge, 4600 Køge
10 aug 2021 kl. 15:00 - 18:00
Super arrangør
Billetter Gratis - DKK 75,00
Billetter Gratis - DKK 75,00

Lær at slå med le: hvordan sliber man sin le så den er helt skarp, sikkerhedsteknikker, rette slå højde og slå-teknik. 

Køge Fælles Jord inviterer i samarbejde med miljø/natur afdelingen i Køge Kommune til en eftermiddag med le ekspert Ole Andersen.

𝗘𝘃𝗲𝗻𝘁𝗯𝗲𝘀𝗸𝗿𝗶𝘃𝗲𝗹𝘀𝗲
Denne eftermiddag bruger vi sammen med le-eksperten Ole, for at raffinere vores egenskaber med léen. Du lærer hvordan du sliber din le helt skarp, hvilke sikkerhedsforanstaltninger du skal tage dig og rent praktisk, hvordan du bruger din le på marken. Vi slår sammen engen på Køge Fælles Jord. Der vil være leer du kan låne – sådan at du når, at få god føling og erfaring med hvordan en le bruges. Ole giver feedback til hver enkelt i marken.

En le er et håndholdt og ældgammelt værktøj som man bruger til at slå plantevækster ned med. Oftest bliver den brugt til at slå højt græs på enge og overdrev. Hvis man ønsker at skabe et næringsfattigt miljø, skal man fjerne plantematerialet efter slåning. Det skaber et unikt miljø for en sjælden flora, som man ofte ser på gamle overdrev. Hvis du har din egen le, er du velkommen til at medbringe denne. På den måde vil du lære din le bedre at kende og få slebet den efter mesterens forevisning. Ole har slået med le hele sit liv og klipper/slår sin græsplæne med le. Græsplænen bliver finere end med græsslånings maskine. Ole kan sit kram, kom og lær fra en 𝘓𝘦-𝘮𝘦𝘴𝘵𝘦𝘳.

𝗣𝗿𝗮𝗸𝘁𝗶𝘀𝗸
Arrangementet holdes i det fri på Køge Fælles Jord, så vi opfordrer deltagerne til at medbringe tøj passende til vejret.
Der vil være en pause med kaffe, te og kage.

Køge Fælles Jord kan nås let ved at tage s-toget til Køge station og derfra gå eller cykle 2 km i sydlig retning. Der er også gode parkeringsmuligheder på grunden, og vi opfordrer deltagende til at lave samkørsel.

𝗢𝗺 𝘀𝘁𝗲𝗱𝗲𝘁
Køge Fælles Jord er et LAND-center, som demonstrerer permakultur i praksis. Vi stræber efter at formidle viden og afholde events, der kan inspirere og udvide horisonter. ✶
Læs mere om Køge Fælles Jord på http://xn--kgefllesjord-9cb2w.dk/
og om Permakultur Danmark på: http://permakultur-danmark.dk/da/

Profile picture
Køge Fælles Jord

Køge Fælles Jord er et åndehul på 2,3 ha. for alle interesserede. Jorden ligger ca. 2 km Syd for Køge station. Fokus er først og fremmest på naturens og menneskets positive indvirkning på hinanden, både i vores arbejde med jorden, og i formidling af emner som permakultur,  fra jord til bord og mindfulness.

Vi arbejder med genopbygning af jorden og genopbygning af mennesket.

Vil du se flere events?

Tilmeld dig her og modtag en række udvalgte events direkte i din indbakke