Latinerkvarteret - Med Klaus Grundtvig

Nørre Voldgade 70F, 1358 København C
19 sep 2021 kl. 14:00 - 16:00
Super arrangør
Billetter DKK 125,00
Billetter DKK 125,00

Vi går en tur rundt i det gamle Latinerkvarter, som i 500 år har dannet ramme om Københavns Universitet. Det er som at træde ind i en fortid, for kvarteret fremstår , som det genopbyggedes efter Københavns Bombardement i 1807, med Frue Kirke og Universitetets Hovedbygning i klassisk stil. Men her ligger også ældre bygninger som Regensen, Bispeboligen og selvfølgelig Rundetårn

Latinerkvareret tæller et lille antal gader fra Trinitatis Kirke og vestpå til Valkendorfs Kollegium. Det har 500 år været hjem for Worm, Rømer, Holberg, og store akademiske familier. Universitetets folk var styret af en særlig lov, og der var speciel klædedragt og skik, og latin skulle man mestre.

Studenterne boede på de fire gamle kollegier, med deres optagelsesritualer og traditioner. Ud over forelæsninger og læsning, har der foregået et festligt studenterliv, som der går mange historier om.

Byvandring.nu byder på rundvisninger, cykelture og anden udendørs fortælling i København og omegn, med ca. 20 guider koordineret af Paul Hartvigson. Se hele udbuddet på www.byvandring.nu, hvor du kan få oprettet byvandringer og booke private ture.
Vil du se flere events?

Tilmeld dig her og modtag en række udvalgte events direkte i din indbakke