spring til hovedindhold

Event afsluttet - Gik du glip af denne event?

Tjek disse håndplukkede kommende ud!For detaljer om tidligere event, bare rul ned.
Nærliggende begivenheder
Events fra samme kategori
Lignende oplevelser

Majsang / Ars Nova Copehagen

Afholdt event

Majsang / Ars Nova Copehagen

Fra DKK 60,00

Sted

Dato

09 maj 2022 kl. 19:00 - 20:30

Beskrivelse

Den danske sangs guldalder sluttede aldrig!

Koncert med introduktion med komponist Signe Lykke.

Koncerten har fundet sin titel i guldalderkomponisten Friedrich Kuhlau smukke sats, som åbner programmet. Guldalderen dateres typisk til 1800 – ca. 1850. Men kan man egentlig sige, at guldalderen, nogen side sluttede for dansk kormusik? For som vi viser i denne koncert, stoppede den udvikling, som Kuhlau var med til at starte aldrig. Man kan faktisk i dag tale om en fortsat ”guldalder” for dansk kormusik.

Denne koncert rummer derfor en gylden perlerække af både klassiske romantiske værker og musik fra de efterfølgende generationer af blandt andet Carl Nielsen, Pelle Gudmundsen-Holmgreen og Bent Sørensen, helt op til vor tids helt nye musik i form af et værk, skrevet til Ars Nova af den prisvindende komponist Signe Lykke.

Vokalgruppen Ars Nova Copenhagen består af 12 sangere og anses for at være blandt verdens førende ensembler af sin type. Ars Nova har specialiseret sig i fortolkningen af renæssancens polyfone kormusik og ny vokalmusik, der udføres med præcision og nerve og med en sound, som vækker opmærksomhed overalt i verden – og har igennem årene turneret i mere end 35 lande. Ved denne koncert dirigeres ensemblet af dets chefdirigent og kunstneriske leder Paul
Hillier, som anses for at være en af verdens bedste kordirigenter.

19.00: Introduktion med komponist Signe Lykke

19.30: Koncert


Program:

Friedrich Kuhlau (1786-1832): Maisang, Nu løvsalen skygger

C.E.F. Weyse (1774 – 1842): Barcarolle – Natten er saa stille, 
Morgensang

Bent Sørensen (f.1958): Havet står så blankt og stille
"og solen går ned”

Pelle Gudmundsen Holmgreen (1932-2016): May, Decay

Signe Lykke (f.1984): I shall feed my eyes

C.E.F. Weyse (1774 – 1842): Foraarsang

Wilhelm Stenhammar (1871-1921): I Seraillets Have, September

Carl Nielsen (1865-1931): Underlige aftenlufte

C.E.F. Weyse (1774 – 1842): Aftensang

Lokation

Musikhuset København Musikhuset København, Vesterbrogade 59, 1620 København

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .