MandagsTalk: Leviathan VS. Kraken

30 sep 2019 kl. 20:00 - 22:00

Folkehuset Absalon, Sønder Blvd. 73, 1720 København

Til denne MandagsTalk kommer vi helt tæt på havets kæmper, når vi skal høre om kæmpeblæksprutten og havmonstret Kraken samt dæmonen Leviathan. 

Jagten på Kraken:

Myten om havmonstret Kraken - en blæksprutte så stor, at dens tårnhøje tentakelarme kan trække skibe ned i dybet – er ikke opstået ud af ingenting. I århundreder har kæmpeblæksprutter vist sig selv i glimt: I overfladen på åbent hav eller som enorme strandede kadavere. Men kun så kortvarigt og gådefuldt, at forskningen stort set intet har lært. Først indenfor de sidste 10 år, har vi endelig opnået videooptagelser af levende kæmpeblæksprutter – myten er blevet til virkelighed…

Det har udløst en lavine af nye spørgsmål, som biolog og udstillingsansvarlig på Den Blå Planet Rasmus Jakobsen har sat sig for at besvare. 

Leviathan:
Hvilken dæmon er Leviathan? Hvilket monster?! I civilisationens urtåger dækker navnet skiftende rædsler fra dybet - indtil det i dag slet og ret betyder “hval" på hebræisk. Men siden Melvilles Moby-Dick gælder det en ganske særlig hval, der udmærker sig ved sit blodige bånd til mennesket. Når verdens største rovdyr, kaskelothvalen, går til modangreb, symboliserer det sammenstødet mellem kaos og kosmos. Et møde, der endevendes i dette foredrag, hvor Daniel Flendt Dreesen - Idéhistoriker og kulturskribent og tidligere programansvarlig på Den Blå Planet vil afdække ukendte sider af kaskelottens historie og søger dybderne af den mytologiske skabnings eksakte betydning. 

Vi glæder os!
Absalon ♥
________________________________________________________________
PRAKTISKINFO:

Billetter koster 50 kr. på forhånd her på billetto (indtil kl. 16 på dagen) eller i døren, hvis der ikke er udsolgt

Kom i god tid! Arrangementet starter klokken 20:00