Månedens bog / Maya Deren: Filmen som kunstform [øjets bibliotek #2]

eventet sluttede

Månedens bog / Maya Deren: Filmen som kunstform [øjets bibliotek #2]

Sted

Dato

25 maj 2021 kl. 19:30 - 21:30

Beskrivelse

Forlaget Antipyrine inviterer sammen med Kunsthal Aarhus til Månedens bog. I denne måned stiller vi skarpt på Maya Deren: Filmen som kunstform [øjets bibliotek #2].

Maya Deren: Filmen som kunstform [øjets bibliotek #2] er udgivet af Forlaget Antipyrine og er en oversættelse fra Essential Deren af redaktør Mathias Ruthner.

Mathias Ruthner gæster i denne forbindelse Kunsthallen, hvor han vil introducere til Maya Derens kunstneriske virke. Frem for at beskæftige os med Deren på skrift, vil vi efterfølgende udforske hendes arbejde nærmere igennem et udvalg af hendes film.

Oplægget er en enestående mulighed for at få et mere indgående kendskab til Derens særlige filmtænkning, der både angriber sin egen størknede samtid og skaber en række grundtanker i avantgarde filmens senere historie og tænkning.

Uddrag fra bagsiden:

"Hvis filmen skal tage sin plads ved siden af de andre fuldbyrdede kunstarter, må den ophøre med blot at afbilde virkeligheder, som er uafhængige af filmens instrument. Filmkunsten må i stedet udvikle et billedsprog og en filmteknisk syntaks, der forbinder disse Den må udpege, hvilke discipliner mediet indeholder, udforske det nye tilgængelige terræn og de nye dimensioner for derigennem at berige vores kultur kunstnerisk, på samme måde som videnskaben har gjort på sit domæne".

Maya Deren: Filmen som kunstform [øjets bibliotek #2] kan på aftenen erhverves til 100 kr. Normalpris er 160 kr., hvor den kan erhverves i Antipyrines boghandel i Kunsthallen.

Café Kunsthal holder ekstraordinært åbent, så der vil være mulighed for at nyde et varieté af tapas snacks med et glas vin, specialøl eller andet læskende både inden og under oplægget.


Arrangør

Kunsthal Aarhus er et moderne udstillingssted for samtidskunst i centrum af Aarhus.

Kunsthal Aarhus tilbyder en forskningsbaseret, deltagende, samarbejdende og tværfaglig platform for kunstneriske eksperimenter og kritisk engagement. Vi stræber efter at være en inkluderende, transparent, dynamisk og fleksibel institution, som støtter kulturdyrkelsen og værdsætter en mangeartet tilgang til kunst.

Åbningstider: 
Tirsdag:11.00-17.00
Onsdag:11.00-20.00
Torsdag-søndag:11.00-17.00
Mandag: Lukket

///

Kunsthal Aarhus is a contemporary art centre located at the centre of the city of Aarhus.

It provides a research based participatory, collaborative and transdisciplinary platform for artistic experimentation and critical engagement. Kunsthal Aarhus strives to be an inclusive, transparent, dynamic and flexible institution that fosters the culture of appreciation and values diversity of contributions.

Opening hours:
Tuesday 11–17
Wednesday 11–20
Thursday-Sunday: 11–20
Monday: Closed


  Lokation

  Kunsthal Aarhus Kunsthal Aarhus, J. M. Mørks Gade 13, 8000 Aarhus

  FAQ

  • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

   Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

  • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

   De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

  • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

   Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

  • Hvor finder jeg linket til et online event?

   På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

  • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

   Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .