spring til hovedindhold

Event afsluttet - Gik du glip af denne event?

Tjek disse håndplukkede kommende ud!For detaljer om tidligere event, bare rul ned.
Events du har kigget på
Indlæser.....
 
 
Andre events fra arrangøren
Indlæser.....
 
 
Andre events fra samme kategori
Indlæser.....
 
 
Anbefalede events
Indlæser.....
 
 

Metoderne bag #EU-arms projektet

Afholdt event

Metoderne bag #EU-arms projektet

Fra Gratis

Sted

Dato

17 feb 2020 kl. 15:00 - 17:00

Beskrivelse

Eksporteret våben fra EU-lande er ikke organiseret systematisk til en slutdestination, og der følges heller ikke op på, hvad våbene bliver brugt til, når først de er sendt afsted.

Derfor satte et team fra Lighthouse Reports og Bellingcat sig for at opbygge #EU-arms-projektet, der netop har til opgave at spore den endelige destination på eksporterede våben fra EU-lande.

Teamet bag projektet har allerede sporet pansrede køretøjer fra Frankrig brugt i Cameroons militær til at bryde med menneskerettigheder. De har også sporet tyske våben blive solgt til Saudi Arabien og Forenede Arabiske Emirater, der er blevet brugt i krigen i Yemen.

I stedet for Leone Hadavi er det open-source efterforsker og "trainer" Youri van der Weide, der kommer og snakker om #EUarms-projektet, hvor han har været en del af #SpanishArms. Derudover var han blandt en del af teamet, der afslørede ud fra en mystisk video, at det var det camerounianske militær, der havde myrdet to kvinder og deres børn (Anatomy of a Killing, BBC). Weide vil stadig snakke om metoderne bag #EUarms-projektet. 

Oplægget er arrangeret af NOIR og CUJ.

Sted: Berlingske Media, Pilestræde 34, København K

Tid: Dørene åbner 14:45 og oplæg starter kl. 15

Pris: Gratis, men HUSK tilmelding 

Sprog: Engelsk

Lokation

Berlingske Media Berlingske Media , Pilestræde 34, 1112 København

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .