MorgenDAC: Makværker og manifestationer – skal arkitekturen provokere?

22 maj 2018 kl. 08:15 - 09:15

Dansk Arkitektur Center, Bryghuspladsen 10, 1473 København K

Provokerende arkitektur skaber debat. Men skaber debatten bedre arkitektur?

DAC har udgivet en guide til ny arkitektur i København. Her finder du både følsom skandinavisk æstetik og bombastiske hollandske provokationer. Det er en samling af bygninger, der er blevet modtaget som alt fra makværker til manifestationer. Meningerne har det med at larme i kor, når arkitekturen ikke ligner det, vi er vant til.

Ny arkitektur er nemlig et indgreb – et indgreb i byen, i det vi kender, i vores hjem og vores hverdag. Men skal vi absolut provokeres af arkitekturen for at interessere os for den? Kan man lave forandrende og inddragende arkitektur uden at provokere?

På denne MorgenDAC får vi fornemt besøg af Kim Herforth Nielsen, medstifter af 3XN. Netop 3XN har de seneste år sat et massivt aftryk på Københavns skyline med bl.a. Bella Sky. Vi har også helt særligt besøg af Københavns stadsarkitekt Tina Saabye. Sammen diskuterer vi arkitekturens evne til at sætte sind i kog og hvad man kan bruge netop dét til. For hvornår – og hvordan – skal man lytte til stemmerne? Og hvornår skal arkitekten udfordre?

Over kaffe og en croissant graver vi ned i ugens vigtigste dagsordener og serverer det bedste til dig. Her har vi fokus på samtalen, og vi lover dig, at du slipper for lange Power Points og forudsigelige paneldebatter. I stedet vil vores gæster guide dig kompetent gennem junglen af fakta og myter, så du får en nuanceret opdatering på de mest aktuelle spørgsmål i arkitektur og byudvikling. I løbet af en lille time vil du få de vigtigste, sjoveste eller mest overraskende perspektiver – og blive klædt på til at snakke med andre om dem.

MorgenDAC er for alle, der engagerer sig i byens udvikling – eller gerne vil det.

Tjek dac.dk eller www.facebook.com/danskarkitekturcenter for ugens emner.


Arrangement, kaffe og croissant

Salg lukket