Musica Universalis - Hamonices Mundi - Rudersdal Kammersolister

eventet sluttede

Musica Universalis - Hamonices Mundi - Rudersdal Kammersolister

Sted

Dato

18 feb 2022 kl. 19:00 - 21:00

Beskrivelse

Oplev denne kammerkoncert med et af landets dygtigste kammerensembler Rudersdal Kammersolister.

Ved denne koncert uropfører Rudersdal Kammersolister strygekvartetter komponeret og dedikeret til ensemblet af henholdsvis Ejnar Kanding og My Beautiful Decay 1973 (alias Carsten Bo Eriksen). Koncerten foregår i et af Københavns historiske lydstudier, hvor du vil have mulighed for at blive vist rundt og konversere med musikere og komponister i pausen og efter koncerten. Der vil blive kredset for både ørene og ganen, da der vil blive serveret chokolade tapas fra chokolatier Peter Beier, med et godt glas italiensk vin til.

Lidt om temaet og værkerne:

”Musica Universalis” henter inspiration fra et gammelt filosofisk koncept, der betragter proportioner i himmellegemer - Solen, Månen og planeterne - som en form for musik. Denne "musik" menes ikke at være hørbar, men snarere en harmonisk, matematisk eller religiøs resonans. Ideen fortsatte med at appellere til lærde indtil slutningen af renæssancen og påvirkede tænkere. Yderligere videnskabelig forskning opdagede orbital resonans i bestemte proportioner i de orbitale bevægelser. I værket omformer komponisten My Beautiful Decay 1973 disse tanker frit fortolket til metafysiske klang landskaber, hvor hver sats udvikler sig fra en lille gestus, bevægelse eller motiv, der fremkalder en rejse gennem fragmenterede tanker og følelser.

Kanding er i Harmonices Mundi (verdens harmoni) inspireret af Johannes Keplers bog skrevet på latin (1599-1619) af samme navn. Jeg forsøger at fortolke Harmonices Mundi som toner og klangfarve, der kan interagere med menneskets bevidsthed i nuet – så at sige en spirituel kommunikation.

Når Kepler bruger udtrykket harmoni, refererer det ikke kun til den musikalske definition, men snarere til en bredere definition, der omfatter kongruens i naturen og indflydelsen mellem himmellegemer og jorden. Derfor bruger Kanding i sin fortolkning især semiregulære harmoniske symmetrier og geometriske strukturer. Den musikalske fortolkning er tæt knyttet til en mytologisk forståelse af de fem klassiske planeter samt sol og måne.

Program:

My Beautiful Decay 1973: Musica Universalis:

Floating in the galaxy - Es muss sein! - Last movement


Ejnar Kanding: Harmonices Mundi:

Venus – Sol – Mars – Luna – Iuppiter – Sol – Saturnus – Luna


Rudersdal Kammersolister består af:

Christine Pryn, kunstnerisk leder & violin

Anna Jalving, violin

Isabelle Bania, viola

John Ehde, cello

Klangregi:

Ejnar Kanding, live electronics, Max

Carsten Bo Eriksen, live electronics, Ableton Live

Boe Larsen, live lyd


Antal pladser er begrænset

Billetpris er 200,- kr per person inklusiv tapas og vin. Købes via billetnet

Det er muligt at købe billet i døren, 200,- kr, der ikke inkluderer tapas, men dog et glas vin

Om Rudersdal Kammersolister:

Rudersdal Kammersolister er udsprunget af festivalen Rudersdal Sommerkoncerter og blev skabt af violinisten Christine Pryn på opfordring af den verdensberømte komponist Lera Auerbach. Ensemblet består af en række af Danmarks førende kammermusikere, der igennem flere år har markeret sig både Danmark og udlandet. Besætningen er fleksibel, og musikerne optræder i forskellige konstellationer, så de kan tilpasse sig mange forskellige programmer og venues.

De har samarbejdet med den store komponist Giya Kancheli, der udtalte: “Rudersdal Chamber Players is an outstanding ensemble. All members are first class instrumentalists with a responsive attitude and a deep understanding of the musical material. This is chamber music making at a very high level.”

I 2019 turnerede de i Rusland, hvor de spillede åbningskoncerten ved Sound Ways Festival i Skt. Petersborg, og i øjeblikket arbejder de på en world premiere recording af Poul Ruders’ kammermusik.

https://rudersdalkammersoliste...

Ejnar Kanding

https://www.kanding.com

My Beautiful Decay 1973

alias Carsten Bo Eriksen

http://www.mbd73.com

Koncerten er støttet af: Statens Kunstfond, Koda Kultur, Augustinus Fonden, William Demant Fonden, Knud Højgaards Fond

Arrangør

EARUNIT er Danmarks forum og koncertforening for elektro-akustisk musik og alt.classical.

Lokation

MillFactory Studios MillFactory Studios, Rentemestervej 25, 2400 København

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .