NeoQuartet (PL) // KLANG festival 2018

04 jun 2018 kl. 22:00 - 23:00

KoncertKirken Blågårds Plads amba, Blågårds Pl. 6A, 2200 København

Bemærk: Denne dagsbillet giver også adgang til aftenens koncert med Orkiestra Muzyki Nowej (PL) kl. 20:00 i Koncertkirken


En strygekvartet kan både være et ensemble bestående af to violinister, en bratschist og en cellist og det kan være et værk komponeret for besætningen to violiner, en bratsch og en cello. Ved denne koncert spiller NeoQuartet ikke nødvendigvis på deres egne instrumenter, eller spiller på instrumenterne sådan som man plejer at gøre.

Der er tre uropførelser på programmet af en finsk, en dansk og en tysk komponist. Tre meget forskellige komponisters bud på et værk til en klassiske besætning. De to øvrige strygekvartetter ved koncerten er Blecharz’ studier af grænser og overgange, Liminal Studies fra 2014, der i hvert fald overskrider grænserne for, hvordan vi normalt hører en strygekvartet og Justé Janulytés Aria fra 2008, der er en langsom undersøgelse af instrumenternes klangverden, hvor der gemmer sig melodistumper rundt omkring i klangfladerne og de lange, udstrakte linier.


Program

Anna Huuskonen: New string quartet (Uropførelse)
Simon Christensen: New string quartet (Uropførelse)
Wojtek Blecharz: Liminal Studies – for string quartet
Justé Janulyté: Aria for string quartet
Peter Helmut Lang: New string quartet (Uropførelse)

Koncerten er medfinancieret af det polske Ministerium for Kultur og Nationalarv


KLANG – Copenhagen Avantgarde Music Festival er Danmarks største og Skandinaviens næststørste, internationale festival for samtidsmusik, og fra den 29. maj til 8. juni 2018 afholdes festivalen for 10. år i træk i København.

KLANG – Copenhagen Avantgarde Music Festival 29. maj – 8. juni 2018

Facebook @cphavantgardemusicfestival / Instagram @klang_festival

Dagsbillet

Salg lukket

Dagsbillet (stud.)

Salg lukket