spring til hovedindhold

Event afsluttet - Gik du glip af denne event?

Tjek disse håndplukkede kommende ud!For detaljer om tidligere event, bare rul ned.
Indlæser.....
 
 
Nærliggende begivenheder
Indlæser.....
 
 
Events fra samme kategori
Indlæser.....
 
 
Lignende oplevelser

Ord Over Landet: Shadow Poetry / Heureka @LiteraturHaus

Afholdt event

Ord Over Landet: Shadow Poetry / Heureka @LiteraturHaus

Fra DKK 40,00

Beskrivelse

Hvordan lytter vi, når vi ikke kan se den eller det, vi lytter til? Hvordan ser vi andre, når vi kun kan se en aftegning af dem? Hvad betyder den, der siger noget, for det, der bliver sagt?

Shadow Poetry sætter scenen for, at vi kan opleve ordet på en anderledes måde. Når scenepoeter, poetry slammere, digtere, historiefortællere og andre ordsmede træder op på deres ølkasser, bliver de selv til en del af oplevelsen. Ved Shadow Poetry kan vi ikke se dem.

Stående på scenen, bag et oplyst lærred, kan vi kun se deres skygger. Med udsigt til kun et aftryk, kan vi tage imod nye indtryk. Og gulvet åbnes for nye stemmer.

Showets lineup

✨ Dennis Buchleitner, vært

✨ Zainab Nasrati

✨ Morten Flino Nielsen 

✨ Oscar Franzen Storm 

✨ May-Britt Vangsgaard Andersen, stjernefrø

✨ Jacob Lyngø Jensen, stjernefrø

🔥DJ Mescal fylder jeres ører efter showet, hvor baren er åben og ord kan udveksles på kryds og tværs🔥

    Om showet

    Shadow Poetry er et anderledes format for ord-kunst. Konceptet udfoldes under projektet "Ord Over Landet", et initiativ af den frivillige forening God Karma. Projektet skal sprede og opsamle ordet, som det bor i kunst og kultur, rundt omkring i landet, og give os alle sammen nye muligheder for at sætte ord på vores virkelighed(er).

    I 2020 og 2021 har Ord Over Landet opsat 3 Shadow Poetry shows, der tilsammen udgør en trilogi. De 3 shows danner, hver især, rammen for et af 3 trin i en fortælling om nedbrydning, ombygning, og genrejsning, eller om tvivl, forandring og udforskning. Det er, for os, den interessante fortælling om 2020, vi alle har gennemgået på hver vores måde, og som vi nu vil sætte scenen for at få fortalt.

    "Heureka" er et udråb fra græsk og betyder "jeg har fundet". Det signalerer åbenbaring, opdagelse eller løsningen på et vanskeligt problem. I den tredje og sidste del af Shadow Poetry 2020/2021 spørger vi, om vi har oplevet heureka i år. For vi har virkelig lært noget om os selv, hinanden, og det liv, vi har levet indtil nu! Vi har lidt talrige mondæne åbenbaringer, som vi er blevet konfronteret med tunge, lange afsavn og vores helt eget, rå selskab? Ikke? Måske har den fasttrykte pauseknap været kærkommen eller nødvendig. Og måske kommer vi bedre og større ud på den anden side. Men måske er vi blevet frastødte, skræmte, skuffede eller chokerede over hvad vi har set i spejlet. Og måske har vi intet lært. Intet som helst.

    Tid og sted

    Denne aften åbnes dørene for tilskuere kl. 17.00 på LiteraturHaus, Møllegade 7.

    Showet starter kl. 18.00, hvor værten vil tage godt imod publikum samt fremføre egne tekster.

    Vi forventer at showet slutter omkring kl. 20.00.

    Mad og drikke

    Man kan købe drikkevarer før og efter showet i baren, der er åben fra kl. 17.00, hvor dørene åbner, og indtil kl. 22.00.

    COVID-19

    Vi følger naturligvis alle myndighedernes retningslinjer for arrangementer under hensyntagen til COVID 19. 

    Vi sørger for godt med  albuerum, masser af sprit og højt til loftet.

    Vi håber, at I vil støtte op om kulturlivet og passe godt på hinanden.

    ! NB !

    Der bliver optaget billeder og video ved dette event. Såfremt man ikke ønsker at optræde på billeder eller lyd, beder vi dig om at angive dette, når du ankommer og bliver taget imod.

    Tak til

    Eventet afvikles på, og i samarbejde med, LiteraturHaus.

    Eventet er støttet og muliggjort af Nørrebro Lokaludvalg og fra Snabslanten. 

    Arrangør

    Vores formål
    Foreningen God Karma har til formål at sprede god karma gennem indsatser, der kobler social og miljømæssig bæredygtighed med kunst og kultur. 

    For os handler god karma om glæde, skaberkraft, stemning, medansvar og at gøre nytte. Vi ønsker at bidrage til en mere grøn, retfærdig og ansvarlig samfundsudvikling såvel som et rigt og blomstrende kunst- og kulturliv. For os er det en helt fast og central overbevisning, at begge agendaer på langt sigt at gensidigt afhængige og understøttende. Og at koblingen af dem, på kort sigt, tilbyder et væld af muligheder for at udvikle og styrke både arbejdet formere bæredygtige måder at leve på og for levende kunstneriske og kulturelle udfoldelser.


    Vores fokus
    Vi tror på, at vi har en mulighed for at gøre en forskel ved at sprænge rammerne, udforske nye territorier, flytte horisonten og hæve barren for, hvordan man kan arbejde som frivillig forening i Danmark. 


    Vores arbejde har derfor fokus på:
    ● Udvikling af spændende, nyskabende koncepter, der arbejder på tværs af discipliner.
    ● Nytænkning af koblinger mellem bæredygtighed og kunst/kultur.
    ● Skabelse af farverige, fantasifulde og skæve projekter.
    ● Engagement i indsatser, der har varige effekter på bæredygtighed og kunst/kultur.
    ● Maksimering af potentialet i frivillige og ildsjæle, gennem nye former for organisering og mobilisering.


    I al vores arbejde er vi ledet af vores grundlæggende værdier:
    1. Kreativitet
    2. Diversitet
    3. Nytænkning
    4. Fællesskab
    5. Samskabelse


    Baggrunden

    Foreningen God Karma blev stiftet på nørrebroske pladser og plæner i København i 2020 som en almennyttig forening baseret på ildsjæle og frivillige kræfter.

    God Karma blev født ind i og ud af en corona-tid. En tid, hvor vi oplevede at de ting, der normalt fylder vores liv og energidepoter, pludseligt ikke var tilgængelige mere. Ihvertfald ikke på normal vis: spillesteder og kultursteder lukkede, udstillinger og kunst befandt sig bag lukkede døre, koncerter, optrædener, oplæsninger og fortællinger blev udskudt, festivaler blev aflyst. Der blev for alvor talt om ‘det fortabte forår’ og sidenhen om ‘den tabte sommer’.

    Samtidigt trængte overvejelser om en mere bæredygtig verden sig stadig ind i debatter og samtaler overalt: om årsagerne til krisen, om den rette vej ud af krisen, og om den verden, vi ønskede at leve i på den anden side. Og ikke mindst oplevede vi, og alle omkring os, et personligt savn efter at samles og efter fællesskab.

    Med et forandret liv og ny tid på hænderne, så vi muligheder for at gøre en forskel, der hvor vi kunne. Og som mange andre tænkte lignende tanker, og initiativer og bevægelser rejste sig, væltede inspirationen ind. Folk fandt nye, kreative måder at være sammen på, kunsten og kulturen gik online, og fokus skiftede i højere grad mod medmennesker, natur, og hvad der giver os mest mening og indhold at bruge tiden på.

    Vi besluttede, at det var tid til at stifte Foreningen God Karma, der havde ligget på tegnebrættet hos Christian Gloerfelt-Tarp (mere om ham og os længere fremme) længe, og at søsætte de første projekter. Idéerne bag var enkle: foreningen og dens projekter skulle koble arbejde med bæredygtighed og kunst/kultur. 

    Vi ville forbinde flyvske tanker og idéer med folkets sommerfuglenet.

    Lokation

    LiteraturHaus LiteraturHaus, Møllegade 7, 2200 København

    FAQ

    • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

      Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

    • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

      De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

    • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

      Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

    • Hvor finder jeg linket til et online event?

      På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

    • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

      Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .