Politivennen er løs - på sporet af uorden og vederstyggeligheder i Guldalderens København

22 okt 2020 kl. 19:00 - 20:30

I Guldalderens København var der alt muligt i vejen: Beskidte gader, stinkende kloakker, ulovlig handel, prostitution, trafikbøller, frække gadedrenge og ukristelige tilstande.

Heldigvis noterede magasinet Politivennen nidkært enhver uorden omhyggeligt ned, og berettede i et uforligneligt sprog hver uge gennem fire årtier om nye, harmdirrende afsløringer, således at vi i dag har et præcist billede af hverdagen i København i første halvdel af 1800-tallet.

Alt sammen under radaren af Søren Kirkegaard, H. C. Andersen, Thorvaldsen, Eckersberg, Oehlenschläger m.fl. der var optaget af helt andre ting

Intet var for småt til at blive nævnt, intet var for stort til at være fredet. Denne vandring går fra gerningssted til gerningssted for disse uordener.

De unikke kulturhistoriske (og retoriske) perler præsenteres af Erik Nicolaisen Høy, bibliotekar og voksenunderviser, tidl. Københavns Hovedbibliotek.

Mødested: Gråbrødre Torv foran Peder Oxe

Spændende og utraditionelle byvandringer, røverhistorier, foredrag og formidling. Vi elsker den gode historie, ikke mindst historien om København og dens indbyggere gennem tiderne. Kontakt os, hvis du er på jagt efter noget helt særligt.