Reformisten - filmvisning og fællesspisning

22 maj 2019 kl. 17:00 - 20:00

Send Flere Krydderier, Nørre Allé 7, 2200 København

Kom med, når Send Flere Krydderier sammen med Sherin Khankan og Marie Skovgaard viser filmen ’Reformisten – den kvindelige imam’ og byder indenfor til en snak om filmen over et lækkert måltid.

Praktisk info:
Vi byder velkommen kl 17.00, og derefter har vi filmvisning efterfulgt af fællesspisning, hvor Sherin Khankan og Marie Skovgaard vil fortælle – og svare på spørgsmål – om filmen. Send Flere Krydderier byder på mezze med masser af lækre specialiteter.

Om filmen:
Sammen med en række ligesindede muslimske aktivister vil Sherin Khankan åbne en af de første moskeer i Europa ledet af kvindelige imamer. Moskeens medlemmer er forenede om én vigtig mission: De kæmper for en genlæsning af Koranen, som bygger på tolerance, ligestilling og islamisk feminisme, - en tilgang som bringer dem på kant med den typiske patriarkalske tolkning og udbredte islamofobi. Moskeen kæmper for kvinders ret til at kunne lade sig skille og gifte sig på tværs af religioner. Men kvinderne i moskeen er splittede. Skal de kæmpe i det skjulte eller stå frem – skal de tage små forsigtige skridt mod målet eller stille sig op på barrikaderne? Sherin ønsker at sætte tempoet op. Men da hun begynder at tale offentligt om interreligiøse vielser mellem muslimske kvinder og ikke-muslimske mænd, begynder en splittelse i organisationen som truer moskeens fremtid.

Filmvisning og fællesspisning

DKK 125,00 + DKK 14,36 gebyr