Slå Ensomhed Hjem

24 apr 2018 kl. 17:00 - 20:00

Østergade 5, 1100 København, Denmark, Østergade 5, 1100 København


Hvad er ensomhed? Og hvorfor er det så svært at tale om den?

I uge 17 er det officielt Ensomhedsuge i Danmark, og i den anledning inviterer Det Sociale Netværk og Unge På Vej dig med til en gratis aften, hvor vi sammen vil hjælpes ad med at ”Slå Ensomheden Hjem”.

Hvordan gør vi mon det?, tænker du måske.

Det har vi tænkt os at gøre med oplæg, brætspil og pizza. Vi har inviteret blogger Nina Q, læge Andreas Hoff, samt en personlig fortæller fra Ventilen til at hjælpe os med at forstå, hvordan ensomhed kommer i mange udgaver, og findes hos selv de mennesker hvor vi mindst venter det. 210.000 mennesker føler sig idag ensomme i Danmark, og for mange er det en lettelse at opdage, at oplevelsen af ensomhed i virkeligheden ikke er så mærkelige endda, når først den siges højt. Det er bl.a derfor vi denne aften har inviteret tre mennesker ind, som vil bryde tavsheden om ensomheden sammen med os.

Kom med og bliv klogere på din egen og andres ensomhed, og slut så af med at slå ensomheden hjem i brætspil.

PRAKTISK:

Eventet er gratis og åbent for alle, og også selvom du ikke identificerer dig med ordet ensom. Vi starter kl. 17 hvor de tre gæstetalere vil åbne aftenen med deres egne personlige oplæg. Vi tager spørgsmål undervejs. Herefter rykker vi alle ind i nogle hyggeligere lokaler, hvor der vil være en mangfoldighed af brætspil til rådighed og pizza til alle. Det er dog også helt legalt at sige; ”tak for i aften” og drage hjemad efter oplæggene er færdig.

OM OPLÆGSHOLDERNE:

* Nina Qittora – er blogger og psykomotorisk terapeut studerende. Nina Q er velkendt under sin blog Nina Q - Hverdagssund, hvor hun skriver om at alt dét, der er en del af at leve, og være et menneske på godt og ondt. Ét af hendes mest velkendte mottoer er; ”du gør det skide godt”, og hun vil denne aften koble sin personlige og faglige erfaring med ensomhed.

* Andreas Hoff– Andreas er læge i psykiatrien og forsker i behandling af stress, angst og depression, og han vil denne aften tale om ensomhed, og hvad det har af betydning for sindet. Han er desuden komiker og forsøger at bruge humor som et af mange værktøjer til at hjælpe mennesker han møder i sit arbejde.

* Ventilen Danmark - Ventilen er en frivillig social ungdomsorganisation, der arbejder for at afhjælpe ensomhed blandt unge i Danmark. Ventilen Fortæller – er et korps af unge frivillige, der formidler viden og personlige fortællinger om ensomhed.

Ticket 489205

Salg lukket