skip to main content

Tapahtuma päättyi - Jäikö tämä tapahtuma väliin?

Tutustu näihin käsin valittuihin tuleviin!Aiempien tapahtumien yksityiskohdat löydät selaamalla alaspäin.
Ladataan...
 
 
Nearby events
Ladataan...
 
 
Saman lajityypin nimet
Ladataan...
 
 
Samantyyppiset tapahtumat

SMK Akademi: Dansk kunst mellem to verdenskrige

tapahtuma päättyi

SMK Akademi: Dansk kunst mellem to verdenskrige

Alkaen DKK 485.00

Sijainti

Päivämäärä

20 Helmi 2020 11:15 - 26 Maalis 2020 12:30
Billetto Peace of Mind
Varaa luottavaisin mielin: Billetto takaa palautukset peruuntuneista tapahtumista, mikä takaa mielenrauhasi. Lue lisää

Kuvaus

Om SMK Akademi

SMK Akademiet er en forelæsningsrække til dig, der gerne vil fordybe dig i de vigtigste fortællinger i kunsten. Dette forår fortsætter vi turen op gennem den danske kunsthistorie.

I denne sæson af SMK akademiet fokuserer vi på dansk kunst i mellemkrigstiden. I 1920’erne og 1930’erne skete en øget demokratisering af det danske samfund, og med gennemførelsen af sociale reformer, blev grunden lagt til den moderne velfærdsstat. Kunsten tager også flere nye drejninger. Nogle kunstnere begynder at orientere sig mod et klassisk formsprog, mens andre arbejder videre med et ekspressivt og et tiltagende abstrakt udtryk. Foredragene vil blandt andet berøre kunstnere som Astrid Holm, Jens Søndergaard, Oluf Høst og Astrid Noack. 

På fem torsdage i foråret 2020 dykker vi endnu længere ned i en af de mest spændende perioder i dansk malerkunst i fem dybdegående foredrag. Læn dig tilbage i SMK's nybyggede auditorie og bliv fortrolig med den danske kunsthistorie mellem to verdenskrige.

Priserne er inklusiv entré til museet.

Topfoto: Jens Søndergaard, Både ved Agger, 1925.


Hvilke forelæsninger kan du opleve? 

Torsdag 20. februar kl. 11.15-12.30
Intro – 1920’erne i dansk kunst v/ Karen Westphal Eriksen, projektforsker, SMK

I 1920’erne skete en øget demokratisering af det danske samfund, og med gennemførelsen af sociale reformer, blev grunden lagt til den moderne velfærdsstat. Kunsten tager også flere nye drejninger. Nogle kunstnere begynder at orientere sig mod et klassisk formsprog, mens andre arbejder videre med et ekspressivt og et tiltagende abstrakt udtryk.

Karen Westphal Eriksen, projektforsker på SMK, introducerer 1290’erne i dansk kunst.

Torsdag 27. februar kl. 11.15-12.30
Astrid Holm og co. v/ Hanne Abildgaard, kunsthistoriker
Hvem var 1910’ernes og 1920’ernes kvindelige kunstnere, og hvilke kunstneriske visioner havde de? Vi dykker ned i fortællingen om det kunstnerliv, som Astrid Holm og hendes kvindelige kunstnerkammerater levede. Hvordan vilkårene på kunstuddannelsen var, de strukturelle og kunstpolitiske forhold og de strategiske manøvrer, Holm og hendes kolleger måtte gøre for at få fodfæste på kunstscenen. I denne kontekst bliver det tydeligt, hvordan de forsøgte at finde veje og muligheder i et miljø og en tid med mange forhindringer.

Hanne Abildgaard, forfatter til bogen ”Astrid Holm og co.”  fortæller om hidtil underbelyste forhold i datidens kunstliv.


Torsdag 5. marts kl. 11.15-12.30
Astrid Noack v/ Charlotte Præstegaard Schwartz, kunsthistoriker, SMK
Som billedhugger var Astrid Noack inspireret af den franske tradition, gennem sin lærer på Maison Watteau, Charles Despiau, som er karakteriseret ved nøjsomhed og knaphed i midlerne og med forbillede i den arkaiske skulptur. Figurerne står i rummet og med små bevægelser skabes forskydninger, der giver skulpturen liv. Skulpturerne er bygget op indefra, hvorfra forskydningerne forplantes ud mod overfladen og videre ud i rummet. Noack er enestående, idet hun ikke i mærkbar grad, lod sig påvirke af tidens strømninger, men derimod skabte sit eget udtryk.

Charlotte Præstegaard Schwartz, kunsthistoriker på SMK, fortæller om en af det tyvende årshundredes mest betydningsfulde kunstnere.

Torsdag 19. marts kl. 11.15-12.30
Jens Søndergaard v/ Jytte Nielsen, museumsleder, Heltborg Museum
Jens Søndergaard var en anerkendt kunstner i sin samtid, og fik sit gennembrud tidligt i karrieren. Søndergaard blev optaget på kunstakademiet, men stoppede allerede efter få måneder. Han ville være fri af de forskellige discipliners begrænsninger, og kunne desuden heller ikke forene sig med miljøet på skolen. Stilen var ekspressionistisk, men Søndergaard havde sit eget udtryk, som gør ham til en væsentlig skikkelse i dansk modernistisk kunsthistorie.

Oplev Jytte Nielsen, når hun beretter om Jens Søndergaards kunstneriske liv.

Torsdag 26. marts kl. 11.15-12.30
Bornholmermalerne v/ Mathilde Renberg, museumsinspektør, Bornholms Kunstmuseum
I begyndelsen af 1900-tallet dannedes en såkaldt ” Bornholmerskole”. Skolens malere talte blandt andet Karl Isakson, Edward Weie, Olaf Rude, Kræsten Iversen og Niels Lergaard, der, med stor inspiration fra nogle af datidens store franske mestre, malede gengivelser af landskabet på både Bornholm og Christiansø med fokus på farveeksperimenter – noget der siden har præget både den danske landskabstradition, men også den generelle danske kunst fremadrettet.

Mathilde Renberg dykker ned i Bornholmerskolen, der ikke var karakteriseret af et ensartet kunstnerisk udtryk, men i stedet af det fællesskab og venskab, der opstod mellem nogle af eleverne på Kristian Zahrtmanns malerskole.


    Tapahtumapaikka

    SMK – Statens Museum for Kunst SMK – Statens Museum for Kunst, Sølvgade 48-50, 1307 København

    Usein kysytyt kysymykset

    • En ole saanut lippuani sähköpostitse. Mitä minun pitäisi tehdä?

      Ensimmäisenä tarkasta roskapostisuodattimen asetukset ja saapuneet sähköpostit. Lippusi on lähetetty liitetiedostona ja jotkut sähköpostipalvelut voivat pitää niitä roskapostina. Vaihtoehtoisesti löydät lippusi aina Billetto-tililtäsi, johon pääset käsiksi selaimilla tai Billetto-sovelluksella. Lisätietoa löydät täältä.

    • Haluan peruuttaa lippuni ja saada rahani takaisin. Mitä minun pitäisi tehdä?

      Palautusten käsittely on tapahtuman järjestäjän harkinnassa, sinun on otettava yhteyttä tapahtuman järjestäjään selvittääksesi käytössä olevat vaihtoehdot. Voit ottaa yhteyttä tapahtuman järjestäjään vastaamalla tilausvahvistussähköpostiin tai käyttämällä järjestäjän profiilissa olevaa "Ota yhteyttä järjestäjään" -lomaketta. Lisätietoa löydät täältä.

    • Olen ilmoittautunut jonotuslistalle, mitä nyt tapahtuu?

      Mikäli lippuja vapautuu lisää, sinulle ilmoitetaan sähköpostitse muiden listalle liittyneiden joukossa. Lipun saa ostettua saapumisjärjestyksessä. Lisätietoa löydät täältä.

    • Mistä löydän linkin verkkotapahtumaan?

      Tarkista tilausvahvistussivusi tai tilausvahvistussähköposti. Yleensä tapahtuman järjestäjä ilmoittaa tiedot tilausvahvistussähköpostissa tai hän saattaa lähettää sinulle erillisen sähköpostin, jossa on linkki verkkotapahtumaansa. Voit myös tarkastaa tapahtumakuvauksen Billetton sivuilta, jossa järjestäjän ilmoittaa miten tapahtumaan voi liittyä. Lisätietoja tästä saat täältä.

    • Mikä on palautussuoja ja miksi tarvitsen sitä?

      Palautussuoja antaa sinulle varmuuden siitä, että jos ennakoimattomat ja väistämättömät tilanteet estävät sinua osallistumasta tapahtumaan, voit hakea hyvitystä. Lisätietoa löydät täältä.