spring til hovedindhold

Event afsluttet - Gik du glip af denne event?

Tjek disse håndplukkede kommende ud!For detaljer om tidligere event, bare rul ned.
Indlæser.....
 
 
Nærliggende begivenheder
Indlæser.....
 
 
Events fra samme kategori
Indlæser.....
 
 
Lignende oplevelser

Statens Kunstfonds dialogmøde KUNST TÆT PÅ

Afholdt event

Statens Kunstfonds dialogmøde KUNST TÆT PÅ

Fra Gratis

Sted

Dato

07 nov 2022 kl. 10:30 - 15:30
Billetto Peace of Mind
Du kan trygt booke hos os: Billetto garanterer refundering via tilbagebetaling for aflyste events. Læs mere

Beskrivelse

DER ER NU LUKKET FOR TILMELINGER




Flere skal mærke, at kunst vedkommer dem. At kunst kan gøre en forskel for den enkelte, for fællesskabet og for lokalsamfundet. Men hvis vi virkelig skal rykke på den dagsorden, kræver det, at mange aktører kommer på banen og samarbejder.


Statens Kunstfond inviterer derfor aktører i kommunerne til dialogmøde, for at vi sammen kan udforske og udfordre, hvordan kunsten kan spille en endnu større rolle i måden samfundet udvikler sig.


Statens Kunstfond arbejder for at fremme og udbrede kunsten i Danmark, så den er tilgængelig for så mange som muligt. Vi har en vision om, at alle borgere i Danmark skal opleve, at kunstlivet er inkluderende, og at kunsttilbud er relevante. Alle skal have mulighed for at være en del af samtalen om vores fælles verden, og de skal have mulighed for at møde og opleve kunst af høj kvalitet. Både når det gælder musik, scenekunst, billedkunst, arkitektur, litteratur, kunsthåndværk og design.


Kommunerne er den afgørende krumtap for de kommende års udvikling. Mange kommuner går allerede nye inspirerende veje for at udvikle og realisere lokalt forankrede og relevante kunstoplevelser. Kunstoplevelser, der skaber både værdi og engagement.


At gøre dette vellykket og virkningsfuldt kræver at kommunerne og mange forskellige aktører i kunst- og kulturlivet løfter i flok og skaber rammer, der fremmer borgernes møde med kunst. 


Rollerne, forpligtelserne og rettighederne for hver enkelt aktør er i dette samspil ikke altid entydige. De udspiller sig dynamisk over tid og i dialog, og nogle har allerede mange erfaringer, som er værd at dele på tværs af landet.


Nøgleordet er samarbejde. Vi må hjælpes ad.

Statens Kunstfond inviterer derfor til dialogmøde med relevante aktører i kommunerne.


Vi ønsker at styrke samtalen om kunst som en faktor i samfundsudviklingen og skabelsen af nye fællesskaber.


Sammen skal vi fokusere på muligheder og udfordringer for at drage nytte af kunstens potentiale i den enkelte kommunes politiske og sociale virkelighed.

Vi håber på en samtale, der kan inspirere og som kan anvendes strategisk og lokalpolitisk.


Ordet er dit!

På dialogmøde vil du aktivt være med til at skabe en relevant og direkte dialog mellem kunstliv og kommunale aktører med en konstruktiv udveksling af perspektiver.

Moderator Helle Solvang sætter rammerne, så alle deltagere vil få taletid og mulighed for at dele erfaringer og synspunkter på tværs af fagligheder, udveksle inspirerende idéer og stille spørgsmål.

Der vil være tid til at netværke, indlede nye partnerskaber og styrke en tværfaglig samtale også om kunstens mere utraditionelle roller i samfundet.

Lyt til inspirerende samarbejder mellem kulturaktører og kommuner

Fra Syddjurs Kommune kommer Heine Skovbak Iversen, formand for Kultur-, fritids- og landdistriktsudvalget og Kristian Krog, direktør for Maltfabrikken. De tager os med på rejsen, hvor et borgerdrevet initiativ og en stærk partnerskabskreds har resulteret i Maltfabrikken - folkets fabrik, der er drevet af fællesskaber, ildsjæle og passion med ønsket om at være en spirekasse for kreativ udvikling af både mennesker og samfund.


Fra Brøndby Kommune skal vi møde direktør for Børn, Kultur og Idræt Bente Skovgaard Kristensen, der giver inspiration til, hvorfor og hvordan man kan invitere kunstnere til at være med til at udvikle og implementere kommunens kulturpolitik og -strategi og være en del af det lange seje træk.


Fra Helsingør Kommune kommer formand for Kultur- og Turismeudvalget Michael Mathiesen og teaterleder Jens Frimann Hansen og kaster lys på, hvordan man lige nu arbejder med udvikling af en ny kulturpolitik. Og hvordan man trækker på erfaringerne fra lokale kunstprojekter med relevans for borgerne og for samfundet.


Fra Esbjerg Kommune giver kulturchef Ulla Visbech indblik i baggrunden for byrådets aktuelle beslutning om at investere i fremtiden gennem en markant prioritering af kunst og kultur til trods for den generelle økonomiske afmatning. Hør om hvordan Esbjerg Kommune har gjort sig erfaringer med at udvikle nye tilgange til kunst og kultur, der kan være med til at nå kommunens lokalpolitiske visioner.


PROGRAM

Kl. 9:30 Indskrivning og morgenmad

Kl. 10:30 Velkomst

Statens Kunstfonds bestyrelsesleder Gitta Malling

Statens Kunstfonds repræsentantskabsleder Henrik Tvarnø

10.45 Introduktion til dagens program med samtaler på kryds og tværs

Helle Solvang, Værtskabet

10.50 Opvarmning til dagens samtaler

Hvem er vi samlet her i dag?

Kl. 11:05 Oplæg ved Syddjurs Kommune

Formand for Kultur-, fritids- og landdistriktsudvalget Heine Skovbak Iversen (B) og direktør for Maltfabrikken Kristian Krog,

Kl. 11:15 Oplæg ved Helsingør Kommune

Formand for Kultur- og Turismeudvalget Michael Mathiesen (C) og teaterleder Jens Frimann Hansen

11.20 Gruppedrøftelser

Hvilken rolle kan kunst (også) spille i samfundet?

12:00 Dialog i plenum

Hvad fandt vi hver især særligt spændende at udforske videre?

12.30 Frokost 

13.15 Velkommen tilbage

Kunst i en krisetid: Hvad er det vigtigt at fokusere på lige nu og som vil have betydning på den lange bane?

13:35 Oplæg ved Brøndby Kommune

Direktør Børn, Kultur og Idræt Bente Skovgaard Kristensen

Kl. 13:45 Oplæg ved Esbjerg Kommune

kulturchef Ulla Visbech

Kl. 13:55 Vidner & Dialog

Interviews af 5 deltagere og drøftelser i salen

14.15 Pause

14:35 Gruppedrøftelser

Hvad kan kvalificere den kulturpolitiske samtale og det strategiske samarbejde i dit lokalområde?

15:00 Tid til refleksion og call to action

Hvad er din vigtigste aha-indsigt fra dagen?

15.15 Præsentation af Statens Kunstfonds open call til ”Kunst på Banen”

Kunstfondens nye strategiske indsats ”Kunst på Banen” inviterer kommuner til at indgå partnerskab med Kunstfonden om at forankre kunsten lokalt – i et tæt samarbejde mellem den kommunale forvaltning, kulturaktører og borgerene selv.

15:30 Tak for i dag

Ved Gitta Malling og Henrik Tvarnø

Arrangør

Lokation

DGI Byen, Tietgensgade 65, 1704 København

FAQ

  • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

    Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

  • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

    De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

  • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

    Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

  • Hvor finder jeg linket til et online event?

    På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

  • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

    Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .