Tur 51 : VILDHESTE, RISE SKOV, SKINDBJERGLUND OG BLÅHØL - CA 5 KM

08 maj 2021 kl. 10:00 - 13:30

Tur 51. Vandretur er for alle der kan lide at vandre.
Turens distance er på ca 5 km og er ikke for gangbesværede . Der er ikke mulighed for at medbringe klapvogn.Varighed for vandreturen er 3 – 4 timer.Der vil være overraskelser for børn i alderen 5-12 år!!………………………………………………………………………………Indhold: På en vandretur igennem Rise Skov, Skindbjerglund Skov til Nordeuropas vandrigeste kilde har du mulighed for at opleve og komme tæt på VILDHESTE I RISE SKOV. Vildhestene færdes i området for at skabe øget biodiversitet til stor glæde for blomster og dyr.På et tidspunkt kommer vi forbi et Grævlinge bo – stedet hvor grævlinge familien lever.Undervejs ser vi på, hvordan Vildhestene arbejder og hvilken påvirkning de skaber i området.
Vi vil lytte til forskellige fugle på turen bl.a. Sortspætte, Grønspætte, Ravne og måske er vi heldige at se Rød Glente samt Musvåge.
De 250 år gamle egetræer i Skindbjerglund sætter sit helt unikke præg på skovbilledet med forskellig træer og buske i underskoven.På plateauet på vej til Blåhøl er der en fantastiks udsigt over den markante Lindenborg Ådal, hvor der i øvrigt er mulighed for at sejle i kano.Fremme ved BLÅHØL ser vi på bassinkilden , hvor der strømmer 150 liter kildevand i sekundet ud i Lindenborg Å.
Herfra kilden forsyner vi os med frisk drikbar kildevand.Pris 90,- kr pr person /børn halv pris betales via nedenstående link til Billetto
Mødested er: Risevej 3, 9520 Skørping

Netværk

VINGES VANDRING

Tag med på unikke

vandre- og busture i Himmerland

Specialture omfatter bl.a.: Nat-vandreture i

måneskin, vandring "på atombunkeren REGAN

VEST", botanik og fugleture, Fototur, Fosil-jagt,  lokalhistorie

Grævlinge Safari ture 

 vandring i Rold Skov, Rebild Bakker, Lille

Vildmose, de himmerlandske heder, kanotur på

Lindenborg Å og meget meget mere.

GUIDE MED MANGE ÅRS LOKALKENDSKAB.

NATUREVINGE  VINGES VANDRING

Jens Vinge, Skov og Landskabsingeniør

2284 0117 · jensvinge@jvinge.dk · jensvinge.dk

Vil du se flere events?

Tilmeld dig her og modtag en række udvalgte events direkte i din indbakke