spring til hovedindhold

Event afsluttet - Gik du glip af denne event?

Tjek disse håndplukkede kommende ud!For detaljer om tidligere event, bare rul ned.
Indlæser.....
 
 
Nærliggende begivenheder
Indlæser.....
 
 
Events fra samme kategori
Indlæser.....
 
 
Lignende oplevelser

Vin & Videnskab: Jordens fremtid

Afholdt event

Vin & Videnskab: Jordens fremtid

Fra DKK 110,00

Sted

Dato

08 maj 2024 kl. 19:00 - 21:15

Beskrivelse

VIN & VIDENSKAB: JORDENS FREMTID

SEBASTIAN H. MERNILD Professor i klimaforandringer og glaciologi, forskningsleder
CARSTEN RAHBEK Biodiversitetsforsker, professor, centerleder

Vi hører tit om klimakrisen i medierne. Men hvor langt er forskerne rent faktisk kommet i deres forståelse af de globale klimaforandringer? Hvad siger videnskaben om, hvilken fremtid vi går i møde? Og hvad kan vi gøre ved klimakrisen? Det skal aftenens to foredragsholdere, begge prisvindende professorer og internationalt anerkendte forskere, give deres kvalificerede bud på.

Sebastian H. Mernild vendte i 2020 efter en 15 år lang forskningskarriere i USA, Chile og Norge tilbage til Danmark og en stilling på Syddansk Universitet som professor i klimaforandringer og glaciologi og leder af SDU Climate Cluster. Han var hovedforfatter på den seneste klimarapport fra FN’s klimapanel (IPCC) og modtog i 2018 Danmarks mest prestigefyldte formidlingspris, Rosenkjærprisen, for sin formidling om klimaforandringer.

Carsten Rahbek er en af verdens førende biodiversitetsforskere, leder af to forskningscentre, indehaver af fire professorater og har fået 25 artikler publiceret i Science og Nature. Han har rådgivet Folketinget, EU, FN, FAO og Verdensbanken om biodiversitet, er medlem af det Nationale Bioøkonomipanel samt Biodiversitetsrådet og er leder af Intergovernmental Science-Policy Platform on Biodiversity and Ecosystem Services (IPBES) i Danmark.

🍷 Til arrangementet serveres et glas vin i pausen (inkluderet i prisen).


PROGRAM

Klimaforandringer og -konsekvenser: Vurderinger fra FN's klimapanel (IPCC)

SEBASTIAN H. MERNILD

Professor i klimaforandringer og glaciologi og leder af SDU Climate Cluster, Syddansk Universitet

Det er utvetydigt, at menneskelig indflydelse har opvarmet Jordens klimasystem og at udbredte og hastige klimaforandringer har fundet sted. Hvert af de sidste fire årtier har været varmere end noget foregående årti siden 1850. For hver halve grad den globale opvarmning stiger yderligere, vil der være stigninger i temperaturekstremer, intensitet af kraftig nedbør og alvorlig tørke. Sebastian Mernild vil give et overblik over de klimaforandringer, vi allerede har oplevet og ser netop nu i disse år. Og så vil han kigge i krystalkuglen og fortælle om, hvad vi forventeligt vil se af forandringer i årtierne, der kommer.


Hvordan kan naturen bidrage til at løse klimakrisen?

CARSTEN RAHBEK
Biodiversitetsforsker, professor, centerleder af hhv. Center for Makroøkologi, Evolution og Klima (CMEC) og The Villum Center for Global Mountain Biodiversity, Københavns Universitet

Med forskningsbaseret omtanke kan vi benytte naturens løsninger, fx urørt skov, mangrover og havgræsser, til at dæmme op for klimakrisens konsekvenser. Vi står midt i en global klimakrise, og der er bred enighed blandt forskere om, at teknologi alene ikke kan løse krisen for os. Samtidig ødelægger vi Jordens økosystemer i et hidtil uset omfang, hvilket i høj grad forværrer klimakrisen. Ca. 25 % af den menneskeskabte frigivelse af COskyldes omlægning af natur til fx marker, produktionsskov og bebyggelse. Men omvendt kan naturen også bidrage til at løse klimakrisen ved at mindske den fremtidige udledning og ved reetablering af naturlige økosystemer, som øger lagringen af kulstof. Naturbaserede løsninger vil samlet set kunne reducere koncentrationen af CO2 i atmosfæren markant, men det skal gøres intelligent, og her spiller forskningen en afgørende rolle. I dette foredrag giver Carsten Rahbek et indblik i den nyeste forskning i naturbaserede løsninger på klimakrisen.


Vin & Videnskab er Statens Naturhistoriske Museums populærvidenskabelige foredragsserie.

👉 Læs mere om foredragsholderne og se hele sæsonens program på: www.vinogvidenskab.dk.

NB! Det er ikke muligt at bytte eller refundere billetter til Vin & Videnskab.


Arrangør

VIN & VIDENSKAB er Statens Naturhistoriske Museums populærvidenskabelige foredragsrække. Hør førende videnskabsfolk fortælle om spændende og banebrydende forskning, og nyd et glas vin i pausen. 

Lokation

Chr. Hansen Auditorium, Bartholinsgade 4A, 1356 København

FAQ

  • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

    Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

  • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

    De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

  • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

    Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

  • Hvor finder jeg linket til et online event?

    På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

  • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

    Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .