spring til hovedindhold

Event afsluttet - Gik du glip af denne event?

Tjek disse håndplukkede kommende ud!For detaljer om tidligere event, bare rul ned.
Events du har kigget på
Indlæser.....
 
 
Andre events fra arrangøren
Indlæser.....
 
 
Andre events fra samme kategori
Indlæser.....
 
 
Anbefalede events
Indlæser.....
 
 

Viva Vivaldi

Afholdt event

Viva Vivaldi

Fra DKK 125,00

Sted

Dato

10 feb 2023 kl. 19:30 - 20:45

Beskrivelse

Vilde, varierede og vidunderlige Vivaldi!

Hør Roskilde-sangeren Steffen Jespersen med barokensemblet Camerata Øresund og Roskilde Domkirkes Drengekor i en koncert med musik af Antonio Vivaldi.


Det musikalske program har fokus på den italienske barokkomponist Antonio Vivaldi, hvor man kan opleve det store korværk Gloria som koncertens højdepunkt, omgivet af en koncert for orkester, samt den smukke kantate Nisi Dominus for orkester og kontratenor som solistisk værk.

Vivaldi er en central komponist i musikhistorien, men oftest er det hans instrumentalværker, der opføres i dag - tænk bare på De Fire Årstider. Men Vivaldi har skrevet ufattelig meget mere musik, både kirkeligt, operaer, kammermusik og soloværker. Faktisk var korværket Gloria glemt helt indtil 1939, hvor det blev opført for første gang siden Vivaldis egen levetid. Gloria er en glædelig lovsang og lovsang opdelt i 12 relativt korte satser, der spænder fra festlig glans til dyb sorg – og er let at gå til, også som ny koncertgænger til klassiske koncerter.

Bag dette projekt står kontratenor 32-årige Steffen Jespersen, der startede i Roskilde Domkirkes Drengekor som bare 9-årig. Med utallige musikalske og sociale oplevelser igennem hans tid i drengekoret, tog Steffen den store beslutning om at vælge sang som sin professionelle levevej. Han studerer nu på Opera Akademiet og havde ikke turde drømme om en sangerkarriere hvis det ikke var for de mange år i drengekoret. For Steffen er det noget af en drøm at stå sammen med ‘sit’ drengekor som solist: “Når man selv har stået som lille dreng og sunget sammen med professionelle solister, så er det lidt vildt at man pludselig selv er den, der står øverst på plakaten. Og jeg håber at jeg kan være med til at inspirere nogle af de drenge, der står som sopraner i koret nu.”

Koncerterne arrangeres af Steffen Jespersen og Culture Conduct i samarbejde med Roskilde Domkirke og Trinitatis Kirke og kan opleves d. 10. og 11. februar 2023.

Medvirkende

Steffen Jespersen, kontratenor

Camerata Øresund under ledelse af Peter Spissky

Roskilde Domkirkes Drengekor under ledelse af Egil Kolind


Praktisk

Fredag d. 10/2 kl. 19.30 i Roskilde Domkirke

Billetter: https://billetto.dk/e/vivaldi-billetter-728023

Lørdag d. 11/2 kl. 16.00 i Trinitatis Kirke

Billetter: https://billetto.dk/e/vivaldi-billetter-728027

Om Steffen Jespersen

Steffen Jespersen (f. 1990) er en dansk kontratenor som har studeret hos Marianne Rørholm på Operaakademiet ved Det Kongelige Teater. Han er optaget på operaens Young Artist Program fra 2021-2023 med Susanna Eken som sanglærer, hvor han vil indgå i produktioner og koncerter. I sæson 2022/2023 har Det Kongelige Teater helt ekstraordinært engageret Steffen til en opførsel på Gamle Scene af hans sceniske koncert ”I Senesinos fodspor”, som Steffen har udviklet tekst og idé til. Ved koncerten medvirker barokensemblet Camerata Øresund, som han har optrådt sammen med siden 2018.


Steffen blev som 9-årig optaget i Roskilde Domkirkes Drengekor og optræder
stadig med dem i dag, både i koret og som solist. I sine tidligere studier på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og på Operaakademiet har Steffen specialiseret sig i renæssance- og barokmusik, hvor han har studeret hos Camerata Øresunds
koncertmester Peter Spissky og hos Concerto Copenhagens kunstneriske leder Lars Ulrik
Mortensen. I september 2021 modtog Steffen Hans Voigts Mindelegat, som uddeles til særligt udvalgte unge operasangere i starten af deres karriere.

Udover selv at arrangere koncerter, så optræder Steffen tit som solist rundt omkring i landet med forskellige barokensembler, og i høj grad med Camerata Øresund. Sammen med dem optrådte han bl.a. i 2018 i titelrollen i Vivaldis opera ”Il Giustino” på Næstved Early Music Festival. Han har også opført en række oratoriemusik med ensemblet, bl.a. Händels Messias, hvor han i 2019 fik følgende ord med på vejen fra Politikens musikanmelder Henrik Friis: ”Højdepunkterne var virkelig høje, og det var skønt at opleve sangerne sælge sig dyrt med al mulig dramatisk fortolkning lagt ind i bibelteksterne. For eksempel da den unge kontratenor Steffen Jespersen fik tiden til at gå i stå i den indlagte lidelseshistorie” – Politiken 9. december 2019.


I sæson 2022/2023 fortsætter Steffen på Young artist programmet på Det Kongelige Teater. Udover den sceniske koncert ”I Senesinos fodspor” medvirker han i rollen som ”Håbet” i Monteverdis ”L’Orfeo” sammen med Concerto Copenhagen. Netop Concerto Copenhagen tager han også på turné med som solist i foråret 2023, hvor de bl.a. i Tyskland skal opføre Bach kantater.

Camerata Øresund

Barokensemblet Camerata Øresund, under ledelse af Peter Spissky, blev grundlagt i 2010 og er siden vokset til at blive et af de mest fremtrædende tidlig musik ensembler i Danmark. Ensemblet er blevet anerkendt for sin kommunikative og energiske spillestil og for sin eksplosive entusiasme. Camerata Øresund har en aktiv koncertvirksomhed både i Danmark og udlandet og ensemblets koncerter er jævnligt blevet transmitteret af Danmarks Radio. Ensemblet har gæstet festivaler som f.eks West Cork Chamber Music Festival, Haapsalu Early Music Festival og Næstved Early Music Festival. Ensemblets projekter byder på alt fra børne-fastelavnskoncerter med udklædte musikere, til opførelser af nogle af de største værker fra højbarokken, som f.eks Händels Messias og Bachs Juleoratorium sammen med Camerata Øresunds eget vokalensemble.

Roskilde Domkirkes Drengekor

Roskilde Domkirkes Drengekor blev oprettet i 1987 og består af knap 70 sangere og ledes af Egil Kolind. Drengekoret har et særdeles højt aktivitetsniveau og har omtrent 35 optrædener om året. De fordeler sig på gudstjenester, koncerter i Domkirken og turnéer i ind- og udland. Koret medvirker også i mange andre spændende opgaver. I 2006 medvirkede koret ved optagelserne til DR´s julekalender “Absalons Hemmelighed” og løbende ved opsætninger ved Det Kongelige Teater (fx Intet) og i Teater Hedeland (fx Carmen). Desuden har koret ved flere lejligheder sunget ved større royale begivenheder i Domkirken.

Selvom drengekoret i dets nuværende form blot har eksisteret siden 1987, så har der formentligt været tilknyttet drengekor til Domkirken siden kirkens opførsel. Man ved, at korets aktivitet har været knyttet til latinskolen, og at det har fungeret længe før reformationen.

Mange af Drengekorets sangerne har været med i mange år, fordi de er startet som 9-årige sopraner og fortsat med at synge i mandskoret. Gennem årene har flere af korets medlemmer i mødet med de talrige korværker fundet musikken så spændende, at de har videreuddannet sig og blevet professionelle sangere eller musikere.


Arrangør

Culture Conduct producerer kulturernes, primært indenfor klassisk musik i samarbejde med nogle af landets bedste musikere, foreninger og institutioner. 

Lokation

Roskilde Domkirke, Domkirkepladsen 3, 4000 Roskilde

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .