Vrangudvidende Videnskab

Vrangudvidende Videnskab

Billetter fra Gratis

Sted

Dato

22 apr 2023 kl. 11:00 - 15:00

Beskrivelse

D. 22. april inviterer Sydhavnens Bibliotek til Vrangudvidende Videnskab!

En dag i videnskabens tegn, hvor vi får besøg af tre forskere, der på hver deres felt vender vrangen ud på vores vante tanker og udvider vores horisont.

Vi skal nørde lyd... diskutere begrebet tid... og så skal vi høre om Halfdan Rasmussen og Ester Nagels farverige forfatterliv og omtumlede kærlighedsrelation.

Det er muligt at tilmelde sig foredragene enkeltvis, men man er selvfølgelig også mere end velkommen til at nyde hele pakken.

PROGRAM:

11.00-11.30: Lyd: Den gode, den onde og den grusomme

Lyd er i alt omkring os. Der er lyde, vi ikke ville være foruden, og så er der lyde, vi ville ønske kunne forsvinde. Hvad er lyd, hvordan påvirkes vi af den, og hvilken nytte har den i vores samfund? Lyd kan være kilde til stor glæde, men det kan også være kilde til gene eller ligefrem sygdom. I dette lyd-foredrag taler Oliver Lylloff (Postdoc, Danmarks Tekniske Universitet) om lyde i vores hverdag. Om hvordan vi bruger vores hørelse til at kommunikere med, og hvornår lyd bliver til støj.

11.45-13.00: Hvor lang tid varer et sekund?

Lektor emeritus Jes Henningsen (Københavns Universitet, Niels Bohr Instituttet) fortæller om begrebet tid, men hvad er tid? Begrebet tid er fuldt af paradokser. På den ene side kan vi bestemme tid mere præcist end nogen anden fysisk størrelse, og på den anden side har vi ikke begreb om, hvad tid egentlig er. Er tid en egenskab ved universet, eller eksisterer den kun i vores bevidsthed? Og hvordan har tidsmålinger haft betydning for udviklingen af vores civilisation? Det kan Jes Henningsen forhåbentlig gøre os klogere på.

13.30-15.00: På knæ for livet. Biografi om Halfdan Rasmussen og Ester Nagel

Vi slutter dagen af på bibliotekets hjemmebane, når professor emerita, dr. phil., Susanne V. Knudsen, holder et foredrag om Halfdan Rasmussen og Ester Nagels farverige forfatterliv og omtumlede kærlighedsrelation. Halfdan Rasmussen og Ester Nagel var betydelige forfattere i deres samtid. Med deres klaprende skrivemaskiner indgik de i tidens kulturelle og litterære strømninger. Han gjorde det med sine fornyende tosserier og originale børnerim, med kritiske rejsedigte fra diktaturerne i Spanien, Portugal og Grækenland, med vidunderligt smukke rejsedigte fra Grønland. Hun gjorde det med humor, ironi og bidende satire og udviklede absurde skildringer af social skævhed, kønsskævhed og racisme.

Vi ses på Sydhavnens Bibliotek til Vrangudvidende Videnskab

Lokation

Sydhavnens Bibliotek (Under Taget), Wagnersvej 19, 2450 København

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .