skip to main content

Event er avsluttet - Gikk du glipp av dette event?

Sjekk ut disse håndplukkede kommende!For tidligere eventsdetaljer, bare rull ned.
Laster ...
 
 
Nearby events
Laster ...
 
 
Begivenheder af samme type
Laster ...
 
 
Begivenheter av samme type

Autisme og sanseforstyrrelser

Foto av Thomas Dils @ Unsplash
arrangementet ble avsluttet

Autisme og sanseforstyrrelser

Fra 950,00 DKK

Sted

Dato

22. August 2019, 13:00 - 16:30
Billetto Peace of Mind
Stressfri booking: Billetto garanterer refusjon ved avlyste eventer. Les mer

Beskrivelse

Vi er glade for at kunne præsentere dette kursus, som udbydes i et samarbejde mellem a sensu og Psykologisk Ressource Center.


Sansebearbejdning

Sansebearbejdning omhandler hjernens og nervesystemets evne til at opfange, sortere og bearbejde de sanseinput, vi får fra både indre og ydre stimuli i hverdagen.

Effektiv sansebearbejdning er en afgørende forudsætning for ens trivsel og evne til at fungere i hverdagen. Vanskeligheder med sansebearbejdningen kan derfor opleves som aldeles gennemgribende i hverdagslivet. Sanseudfordringer kan hæmme og vanskeliggøre såvel menneskers udvikling og læring som deres generelle trivsel og funktionsevne.

En meget stor del af børn, unge og voksne med autisme, har sanseforstyrrelser.

Hvordan kommer sanseforstyrrelser til udtryk?

På dette kursus sætter vi fokus på sanseforstyrrelser hos børn, unge og voksne med autisme. Vi har her samlet en række eksempler på, hvordan sanseudfordringer kan komme til udtryk:

  • Ubehag ved at gå i bad, blive friseret, at få klippet negle eller hår
  • Ubehag ved eller udfordringer med at tage tøj af og på
  • Ubehag ved sømme, mærker og lign. i tøj
  • Ubehag ved regnvejr, temperaturændringer, eksempelvis når man skal indefra og ud, men det kan også være årstidsrelateret ved skift til sommer eller vinter.
  • Ubehag og stress ved larm, støj, uro, skingre lyde og smaskelyde
  • Ubehag ved mange mennesker i samme rum, der kan virke stressende og uoverskueligt
  • Ubehag ved at stå i kø, sidde i rundkreds eller deltage i lege
  • Stort behov for enten bevægelse eller stillesiddende aktiviteter
  • Nedsat eller øget smerteregistrering
  • Kræsenhed, ubehag, væmmelse eller fravalg af bestemt mad eksempelvis relateret til temperatur, konsistens, lugt, smag og udseende
  • Svært ved at mærke sig selv, eksempelvis sult, træthed eller hvordan man har det
  • Trækker sig fra aktiviteter og vil helst se på

Sanseforstyrrelser kan give stress, angst og nedsmeltninger

Mange mennesker med autisme oplever sensorisk intolerance, det vil sige en neurofysiologisk overrespondering på sensorisk påvirkning af et eller flere sansesystemer.

Børn, unge og voksne, der er sensorisk overresponderende, overvældes og overstimuleres ofte let, og stimuli ophobes over tid, hvilket kan resultere i nedsmeltninger eller et udtalt behov for restitution og ro efter overstimulerende aktiviteter eller omgivelser.

Sanseforstyrrelser resulterer ofte i stress eller angstreaktioner, da ellers harmløse sansepåvirkninger betyder, at det autonome nervesystem reagerer med alarmberedskab (frys/kæmp/flygt) og en øget mængde stresshormoner.

Det kan være vanskeligt for omgivelserne at forstå, at dét, som personen med sanseforstyrrelser kan klare den ene dag, overvælder og skaber nedsmeltninger næste dag.

Mennesker med sanseforstyrrelser har ofte glæde af struktur og forudsigelighed, men også for muligheden for selv at styre aktiviteter og input.

Målgruppe

Dette kursus henvender sig både til forældre, der har et barn med en autismespektrumtilstand, og til omsorgspersoner og fagpersoner, der ønsker mere viden om årsagerne til sansemæssige problematikker i hverdagen hos både børn, unge og voksne, samt øget viden om, hvordan man kan mindske eller håndtere problematikkerne.

Målgruppen indbefatter udover forældre og omsorgspersoner også plejeforældre, aflastningsfamilier, bedsteforældre, støttekontaktpersoner, søskende, psykologer, socialrådgivere, terapeuter, sagsbehandlere, lærere, skoleledere, ergoterapeuter, fysioterapeuter, pædagoger, læger og sygeplejersker.

Formål

Formålet med kurset er at give kursusdeltagerne en større viden om og forståelse for, hvad sansebearbejdningsvanskeligheder er, hvorfor de er så indgribende i hverdagslivet, og hvordan man kan mindske eller håndtere de udfordringer, det medfører.
På dette kursus vil du derfor få

  • Viden om sansebearbejdning
  • Viden om vanskeligheder med sansebearbejdning og hvad det kan betyde i hverdagen
  • Viden om hvordan man kan mindske problematikkerne
  • Viden om hvilke strategier man kan bruge for at kompensere for og håndtere de udfordringer, sanseforstyrrelser medfører i hverdagen.

Læs mere om hvad andre siger om a sensu her. 

Praktisk om kurset Autisme og sanseforstyrrelser

  • Dato: 22 August 2019
  • Tidspunkt: Kl.13.00-16.30.
  • Sted: Kompagnistræde 22B 3, 1208 København K
  • Pris: 950kr. pr. deltager. Prisen er inkl. materialer og snacks.
  • Du vil få udleveret materialer på kurset, og efter kurset har du mulighed for at få materialerne i pdf-format.
  • Underviser Kristina Carøe

Om a sensu

a sensu er en lille psykologisk konsulent og kursusvirksomhed, der arbejder med mennesker med autisme.

Kristina Carøe er uddannet cand.san. i Sundhedsfremme og sundhedsstrategier fra Roskilde Universitet med speciale i mental og social sundhed.

Kristina har i mange år beskæftiget sig med børn, unge og familier med særlige behov, herunder autismespektrumtilstande og sansebearbejdningsvanskeligheder.

Spørgsmål

Har du spørgsmål til kurset, er du meget velkommen til at kontakte os på tlf. 52176232 info@psyk-ressource.dk

Lokale

Psykologisk Ressource Center Psykologisk Ressource Center, Kompagnistræde 22B, 3, 1208 København K

Hjelp - FAQ

  • Jeg har ikke mottatt billetten min på e-post. Hva gjør jeg?

    Først bør du sjekke reklame og søppelpost på din e-post. Billettene dine ble sendt som et vedlegg og kan ha blitt sortert som reklame hos noen e-posttjenester. Du kan også finne billettene dine på Billetto-kontoen din, som du har tilgang til i nettleseren eller i Billettos app. Les mer her dersom du trenger hjelp.

  • Jeg vil kansellere billetten min og få refusjon. Hva gjør jeg?

    Det er eventarrangøren som kan godkjenne refusjoner, og du bør ta kontakt med eventarrangøren for å diskutere hvilke alternativer som er tilgjengelig for deg. Du kommer i kontakt med arrangøren ved å svare på e-posten med ordrebekreftelsen eller ved å bruke skjemaet "Kontakt arrangøren" på arrangørens profil. Les mer her dersom du trenger hjelp.

  • Jeg har registrert meg på en venteliste. Hva skjer nå?

    Hvis flere billetter bli tilgjengelig, får du beskjed (på e-post) sammen med andre som også har registrert seg på listen. Her følger vi prinsippet "førstemann til mølla". For mer informasjon, klikk her.

  • Hvor finner jeg lenkene til netteventer?

    Sjekk siden eller e-posten med ordrebekreftelsen din. Vanligvis har arrangøren av eventet inkludert informasjon i ordrebekreftelsen, som sendes på e-post, eller så sender de gjerne en oppfølging på e-post med lenke til netteventet. Det kan også være lurt å lese eventets beskrivelse på Billetto, hvor eventets arrangør beskriver hvordan du deltar på netteventet. For mer informasjon, klikk her.

  • Hva er avbestillingsbeskyttelse, og hvorfor trenger jeg det?

    Med avbestillingsbeskyttelse har du rett til å kreve refusjon dersom det skulle oppstå uforventede eller uunngåelige omstendinger som kan komme i veien for din deltakelse på et event. For mer informasjon, klikk her.