Bloom Academy - Mesterlære: Tallenes variable liv - for de 11-16-årige

26 maj 2019 kl. 10:00 - 11:30

Søndermarken, Pile Allé 55, 2000 Frederiksberg

Bliv lærling på Bloom og få en usædvanlig forskningsoplevelse under Søndermarkens grønne træer. I samarbejde med din mester dykker du ned i naturens fascinerende fænomener ved at stille nye spørgsmål og lave grundige undersøgelser. For andet år i træk præsenterer Bloom et unikt og underholdende første kig ind i forskningens verden for de 11-16 årige. 

Tallenes variable liv

Der er matematik og tal i alt. Tal kan fortælle om alt fra beløbet på din bankkonto, strækningen mellem skole og hjemme, antal influenzasmittede i en by, rumfanget af en flaske, længden af dag og nat og meget mere. I matematikken er det differentialregningen, der beskriver, hvor hurtigt alle disse tal ændrer sig. Sammen med din mester skal du med egne hænder regne på, hvordan tal ændrer sig, og hvordan det kan bruges til at beskrive Søndermarkens natur. Sammen finder vi ud af, hvorfor ændringen af tal er mindst lige så vigtig som tallet selv.

Forløbet varer halvanden time.

Mesterlære er udviklet i samarbejde med Bjarke Takashi Røjle Christensen, der er ph.d. i fysik fra Niels Bohr Instituttet, tidligere gymnasielærer og nu tilknyttet læringslaboratoriet LIFE under Novo Nordisk Fonden.

OM BLOOM:
Bloom er en festival om natur og videnskab, der finder sted 25.-26. maj i Søndermarken på Frederiksberg. Over to dage byder festivalen på debatter, talks, laboratorier, samtaler og naturvandringer under åben himmel, og giver publikum mulighed for gå på opdagelse i naturvidenskabens verden og blive inspireret af forskerne, de krøllede hjerner og naturen. Med deltagelse fra videnskabsfolk og tænkere fra både ind- og udland vil festivalen hive naturvidenskaben ud af laboratoriet og krydre den med kunst, mad og filosofi.

Bloom er en folkeoplysende, non-profit begivenhed med gratis adgang for alle til festivalpladsen.

Se resten af Blooms program på www.bloom.ooo.

OM BLOOM:
Bloom er en festival om natur og videnskab, der finder sted 25.-26. maj i Søndermarken på Frederiksberg. Over to dage byder festivalen på debatter, talks, laboratorier, samtaler og naturvandringer under åben himmel. Se hele programmet på www.bloom.ooo.

Bloom har fri entré, men nogle workshops og aktiviteter kræver billet. Se også Billetto, hvor kan du købe billet til Blooms langbordsmiddag med Birkemosegaard Køkken, en række workshops for både børn og voksne og koncert med lydkunstner Jacob Kirkegaard, Ars Novo og Allegrokoret i Cisternerne.

Billet

DKK 30,00 + DKK 7,24 gebyr