skip to main content

L'evento è terminato - Vi siete persi questo evento?

Date un'occhiata a questi prossimi appuntamenti selezionati a mano!Per i dettagli degli eventi passati, scorrete in basso.
Caricamento...
 
 
Nearby events
Caricamento...
 
 
Inizio di uno stesso tipo
Caricamento...
 
 
Eventi dello stesso tipo

Copenhagen Irish Festival 3rd November 2017 Gatehouse + Buttons and Bows

l'evento è terminato

Copenhagen Irish Festival 3rd November 2017 Gatehouse + Buttons and Bows

Da DKK 275,00

Luogo

Data

Nov 03 2017 20:00 - 23:30

Descrizione

Copenhagen Irish Festival 2017 nr. 39

Københavns irske festival byder som altid på topklasse traditionel & kontemporær irsk musik i første weekend af november, nemlig fra fredag d. 3. til lørdag 4. november. Denne gang foregår det i kulturhuset KU.BE på Frederiksberg i nærheden af Flintholm Station. Den årlige festival har igennem årene præsenteret en lang række af Irlands største og mest veletablerede navne, ja, mange kan endda tælles i legendernes rækker.

Samtidig har festivalen altid radaren ude og kender derfor også alt til de nye, fremadstormende navne på den irske folk-scene. Som sædvanligt kan publikum igen i år glæde sig til et alsidigt og vedkommende program med både garvede og nyere navne, alle med den store dygtighed og professionalisme, der kendetegner den irske musik. Mange med kendskab og kærlighed til den irske folk-scene vil fryde sig ved årets navne - og kender man dem ikke, er det bare om alligevel at kaste sig ud i dette ”Little Ireland-musikmekka”.

Copenhagen Irish Festival formår at skabe en irsk stemning på det sted, den nu foregår, og publikum går til musikken med entusiasme og forventning. Festivalen ser i år frem til en helt ny location, i Frederiksbergs nye kulturhus KU.BE, hvor stemningen og lysten til at høre årets navne trofast følger med. For når den traditionelle musik brager løs i både koncerter, céili og jamsessions, lader publikum sig transportere til Irland i ånden.

På dette års festival, den 39. i rækken, præsenterer festivalen prominente navne som Len Graham & Jack Lynch, Buttons & Bows, New Road og Gatehouse. Alle står de for noget af den bedste irske musik, nogle igennem flere årtier, andre lidt mindre, mens et enkelt band er relativt nye. Tilsammen giver de et billede af diversiteten og spændvidden på den irske traditionelle scene, og så suppleres musikken og stemningen med improviserede jamsessions og dansebal lørdag eftermiddag.

Fredag 3. november: Gatehouse + Buttons and Bows

Buttons and Bows har ligeledes været aktive i en lang årrække: Medlemmerne er Jackie Daly på harmonika. Garry O’Briain på mandocello, guitar og klaver samt brødrene Seamus McGuire (klaver, bratsch) og Manus McGuire (violin).

Disse fire musikere skaber underskønne musikmalerier med deres spil, som har dybe rødder i musik og traditioner fra ikke bare Irland, men også Shetland, Danmark og Quebec. Disse rødder og inspirationer er vokset helt naturligt sammen, og det er faktisk ofte så smukt, at det næsten gør ondt, selv om der bestemt også er munterhed til stede. De bevæger sig nemt og elegant mellem de stille hjørner i Sliabh Luachra, Sligo og Donegal og de fjerne kyster og står absolut ikke tilbage for en dansk vals fra en kyst ikke helt så langt væk.

Buttons & Bows musik er poleret i ordets allerfineste forstand, lydefrit og perfekt, sprudlende og totalt overskudsagtigt spillet af disse fire kapaciteter. Da bandet dukkede op tilbage i 1983, sagde mange anmeldere, at de brød barrierer ned og var ”a splash of colour” – og mon ikke! Farverne er på ingen måde falmet igennem årene. Tværtimod står de stærkt, de er friske og flamboyante som før, ja nok mere med den erfaring og tusindvis af spilletimer, de fire musikere har i bagagen. Alle regnes de blandt de allerbedste på deres instrumenter. Jackie Daly, Seamus og Manus McGuire og Garry O’Briain har i den grad styr på ”knapperne og buerne”: Buttons & Bows.

Gatehouse slog sig sammen i 2014 med John McEvoy (violin og bratsch), Jacinta McEvoy (guitar/concertina), John Wynne (fløjter) og Rachel Garvey (vokal).I 2016 kom deres debutalbum Tús Nua med flotte anmeldelser. Deres afsæt er traditionsmusik fra North Connaught, Connemara, Ulster og Séan Nos. Tús nua fik disse ord med på vejen af musikeren Martin Hayes: Det er smukt arrangeret og beviser, at traditionel musik konstant kan holde sig frisk og levende uden at blive flashy eller overproduceret”. Musikken er arrangeret med omtanke og nøjagtighed.

John McEvoys kompositioner er også en del af Gatehouses repertoire. Han er en anerkendt fiddler og komponist, og Jacinta McEvoy er lige ferm på alle sine tre instrumenter og efterspurgt som producer og backingmusiker. Rachel Garvey, som kom lidt senere med i den daværende trio, beriget bandet med sin smukke stemme og udstråling og er All Ireland vinder i engelsk og irsk sang. John Wynen er etableret som estimeret fløjtespiller i the North Connaugt-stilen, som han også underviser i. Alle fire har udsendt egne eller medvirker på andres albums.

Lørdag 4. november

Len Graham & Jack Lynch ”Songs & Storytelling” + New Road.

Både Graham og Lynch har stået på scenen i mange år. Len Graham fra Co. Antrim vandt allerede i 1971 All Ireland Fleadh Cheoil na Eireann i traditionel sang og blev professionel musiker i 1982. Og resten er historie. Men meget levende historie, for han formår at bruge fortidens sange, erindringer, indtryk og minder uden at glemme nutiden og spontaniteten. Hans repertoire er enormt og spænder over alle slags ballader og viser, folkesange, music hall og helt lokale sange, og hans personlige stil er uforlignelig. Han har indspillet en del albums, bl.a. tre med bandet Skylark, som han var med til at danne i 1986, og har samarbejdet med mange musikere, poeter og storytellers. I 20 år optrådte han sammen med afdøde John Campbell, og med ham bragte han for alvor ”song & story” ud i den store verden.

På Copenhagen Irish Festival 2017 går han på scenen i selskab med historiefortæller og skuespiller Jack Lynch fra Dublin, som har medvirket i mange film og TV-serier og arbejdet på de fleste af Irlands teatre. Som storyteller optræder Lynch meget ofte og gerne for børn og unge, og han rejser til storytelling festivaler over hele verden, f.eks. skal han her i efteråret deltage i Hakaya Storytelling Festival i Amman, Jordan. Han har deltaget i festivaler over hele verden og optræder gerne i skoler, fængsler, biblioteker og på hospitaler, ligesom han samler stof fra alle verdenshjørner og opmuntrer børn til at høre deres bedsteforældres minder og historier. I de seneste år har han jævnligt optrådt sammen med Graham, og de to varmer op til CIF ved bl.a. at spille sammen på St. John’s Storytelling Festival i Newfoundland i oktober.

I aftenens anden koncert går vi bogstaveligt talt nye veje. Bandet hedder nemlig New Road, og deres udforskning og miks af både dybe, irske rødder, oldtime fra de amerikanske Appalachian-bjerge og blues med mere står naturligt nok i kontrast til de forrige på scenen. New Road blev dannet i 2013, efter at de tre andre havde medvirket på Leonard Barrys album af samme navn. Normalt er det disse fire, der spiller sammen: Leonard Barry fra Co. Kerry på uilleann pipes og fløjter, californiske Rick Epping på mundharpe, femstrenget banjo, jaw harp og vokal, Andy Morrow fra Co. Leitrim på violin og Seamie O'Dowd, Co. Sligo, guitar, mandolin, violin og vokal.

De er alle topmusikere og har spillet sammen med mange af Irlands største navne. Rick Epping betragtes som en af de allerbedste mundharmonikaspillere og har arbejdet for Hohner Company, hvor han deltog i udvikling og design af en ny type ’harmonica’. Både Epping og Seamie McDowd er kendte fra The Unwanted – og det bringer os til det aktuelle femte medlem, nemlig sangerinden Cathy Jordan på bodhran & bones.

Cathy Jordan er naturligvis kendt fra Netop The Unwanted, men i endnu højere grad fra Dervish, som hun har spillet rejst verden tynd med i mere end 20 år. Jordan er en af de helt store sangerinder, og det er en fornøjelse, at hun igen kommer til København. Seamie O’Dowd har i øvrigt også været med i dette berømte band og har også spillet i Danmark mange gange.

Organizzatore

Copenhagen Irish Festival

Luogo dell'evento

KU.BE, Dirch Passers Allé 4, 2000 Frederiksberg

FAQ

  • Non ho ricevuto il mio biglietto tramite email. Cosa devo fare?

    La prima cosa da fare è controllare i tuoi filtri di spam/posta indesiderata e le tue caselle di posta in arrivo. I tuoi biglietti sono stati inviati come allegato e alcuni servizi email tendono a considerarli come spam. In alternativa, puoi sempre trovare i tuoi biglietti all'interno del tuo account Billetto, a cui puoi accedere tramite browser o app Billetto dedicata. Per ulteriore assistenza, leggi qui.

  • Desidero annullare il mio biglietto e ricevere un rimborso. Cosa devo fare?

    L'approvazione dei rimborsi è a sola discrezione dell'organizzatore, e dovresti metterti in contatto con l'organizzatore dell'evento per discutere le opzioni a tua disposizione. Per contattare l'organizzatore dell'evento, non devi far altro che rispondere alll'email di conferma del tuo ordine oppure utilizzare il modulo "Contatta l'organizzatore" sul profilo dell'organizzatore. Per ulteriore assistenza, leggi qui.

  • Mi sono registrato sulla lista d'attesa, e adesso?

    Se vengono resi disponibili altri biglietti, riceverai una notifica (tramite email) assieme agli altri iscritti alla lista. L'acquisto avviene in base all'ordine delle richieste effettuate. Per ulteriori informazioni, leggi qui.

  • Dove trovo un link a un evento online?

    Controlla la pagina di conferma o l'email di conferma del tuo ordine. Solitamente, l'organizzatore dell'evento fornisce i dettagli nell'email di conferma dell'ordine, oppure in un'email successiva contenente un link all'evento online. Puoi anche leggere la descrizione dell'evento su Billetto, dove l'organizzatore dell'evento dovrebbe descrivere le modalità per accedere all'evento online. Per ulteriori informazioni, leggi qui.

  • Cos'è la Protezione Rimborso e perché dovrebbe servirmi?

    La Protezione Rimborso ti fornisce la garanzia che, laddove circostanze imprevedibili e inevitabili interferiscano con la tua possibilità di partecipare a un evento, potrai richiedere un rimborso. Per ulteriori informazioni, leggi qui.