skip to main content

Evenement afgelopen - Heb je dit evenement gemist?

Bekijk deze zelfgekozen favorieten!Scroll naar beneden voor meer informatie over eerdere evenementen.
Momentje...
 
 
Nearby events
Momentje...
 
 
Begivenheder af samme kind
Momentje...
 
 
Evenementen van hetzelfde type

Danmarks vilde pattedyr

Evenement geannuleerd

Danmarks vilde pattedyr

Vanaf Gratis

Locatie

Datum

29 Apr 2020 19:00 - 21:15

Beschrijving

Vin & Videnskab: Danmarks vilde pattedyr

JANNE AARIS-SØRENSEN Zoolog, grævlingeforsker
THOMAS BJØRNEBOE G. BERG Zoolog, hasselmusforsker
SOPHIE LUND RASMUSSEN Zoolog, pindsvineforsker
SUSSIE PAGH Zoolog, ræveforsker

Foto: Shutterstock.

Medierne har en tendens at fokusere på dyrelivet ude i den store verden, men Danmark har faktisk en rig og spændende pattedyrfauna. I aften stiller vi skarpt på et udvalg af de mest karismatiske arter herhjemme, når fire af Danmarks førende pattedyrforskere beretter om, hvad deres mangeårige feltarbejde har afsløret om hhv. ræven, grævlingen, pindsvinet og vores helt egen syvsover, den sjældne hasselmus. 

I pausen serveres et glas vin (inkluderet i prisen). 


PROGRAM

Hasselmusen - en værdig naturbeskytter
THOMAS BJØRNEBOE G. BERG Ph.d., seniorforsker ved det naturhistoriske museum NATURAMA i Svendborg
     
Thomas Bjørneboe Berg har forsket i smågnavere og deres populationsøkologi i over 25 år. Han er leder af et forskningsprojekt om hasselmusens habitatudnyttelse på Fyn. Den nataktive hasselmus er Danmarks eneste repræsentant for syvsoverfamilien og er med på listen over de arter, som EU-landene har forpligtet sig til at overvåge. I Svanninge Bjerge på Sydfyn har Thomas og hans kollegaer opsat mere en 600 hasselmuskasser, som tilses mange gange årligt med det formål at opbygge den nødvendige viden om hasselmusen for at kunne lave en fornuftig forvaltningsplan. Thomas Bjørneboe Berg vil fortælle om, hvad hans undersøgelser indtil videre har vist om hasselmusens liv.  

Grævlingen i Danmark
JANNE AARIS-SØRENSEN Lektor emeritus, cand.scient., zoolog, grævlingeforsker
     
Janne Aaris-Sørensen har beskæftiget sig med grævlingen i over 50 år. I dette foredrag vil hun give et indblik i, hvad hendes forskning har vist om dyrets biologi og adfærd. Grævlingen har været en del af den danske fauna i godt 11.000 år og er et af vores største rovdyr. Med sit sort- og hvidstribede hoved og den gråmelerede pels er den let genkendeligt. Alligevel er der ikke mange mennesker, der har set en grævling. Det skyldes først og fremmest, at grævlingen er et natdyr. Mange myter knytter sig til grævlingen, men de færreste er sande. Grævlingen bider ikke ”til benet knaser” og sover ikke vintersøvn. Janne Aaris-Sørensen vil fortælle den rigtige historie om grævlingen.

Det Danske Pindsvineprojekt
SOPHIE LUND RASMUSSEN Ph.d., zoolog, pindsvineforsker, Syddansk Universitet og Naturama
     
Sophie Lund Rasmussen har forsket i pindsvin og deres adfærd i de sidste seks år. Hun har lavet danmarkshistoriens første ph.d.-afhandling om pindsvin og været leder af Det Danske Pindsvineprojekt. Projektet havde til formål at indsamle trafikdræbte pindsvin fra hele Danmark, og de næsten 700 indsamlede pindsvin har givet et meget mere detaljeret indblik i artens liv herhjemme, end vi har haft før. Sophie Lund Rasmussen vil præsentere de mest interessante resultater af undersøgelserne.  

De ukuelige ræve
SUSSIE PAGH Ræveforsker, ph.d., forsker på Institut for Kemi og Biovidenskab, Aalborg Universitet
     
Sussie Pagh er Danmarks ledende ræveforsker, og hun har gennemført talrige undersøgelser af den røde ræv herhjemme, bl.a. af rævens fødevalg, unge ræves vækst og udviklingen af byræve. Ræve er generalister og færdes både i agerlandet og i byområderne, hvor de lever forskelligt og har forskellige ynglestrategier. Sussie Pagh vil præsentere ny forskning, der viser, hvordan ræve ikke bare fødemæssigt tilpasser sig forskellige landskaber, men at en fleksibel reproduktion og familiestruktur er noget af forklaringen på rævenes store overlevelsessucces.


Læs mere om foredragsholderne og se hele sæsonens foredragsprogram på www.vinogvidenskab.dk.

NB! Det er ikke muligt at bytte eller refundere billetter til Vin & Videnskab.

Organisator

VIN & VIDENSKAB er Statens Naturhistoriske Museums populærvidenskabelige foredragsrække. Hør førende videnskabsfolk fortælle om spændende og banebrydende forskning, og nyd et glas vin i pausen. 

Locatie

Chr. Hansen Auditoriet Chr. Hansen Auditoriet, Bartholinsgade 4A, 1356 København

FAQ

  • Ik heb mijn ticket niet via e-mail ontvangen. Wat moet ik nu doen?

    Het eerste wat je moet doen is je spam/junk filters en inboxen controleren. Je tickets werden verzonden als een bijlage en kunnen door sommige e-maildiensten als spam worden beschouwd. Als alternatief kun je altijd je tickets vinden in je Billetto account dat je kunt openen in de browsers of de speciale Billetto app. Voor meer informatie raadpleeg, .

  • Ik wil mijn ticket annuleren en mijn geld terugkrijgen. Wat moet ik doen?

    De goedkeuring van terugbetalingen is de beslissing van de organisator van het evenement, en je dient contact op te nemen met de organisator van het evenement om te bespreken welke opties voor jou beschikbaar zijn. Om in contact te komen met de organisator van het evenement, hoef je alleen maar te antwoorden op de bevestigingsmail van je bestelling of het formulier "Contact opnemen met organisator" op het profiel van de organisator te gebruiken. Voor meer informatie, raadpleeg de gids, hier.

  • Ik heb me ingeschreven op de wachtlijst, wat gebeurt er nu?

    Als er meer kaarten beschikbaar komen wordt je op de hoogte gesteld (via email), samen met de anderen die op de lijst staan. Kopen van de kaarten is op een first-come first-serve manier. Voor meer informatie kun je hier lezen.

  • Waar vind ik een link naar een online evenement?

    Controleer je orderbevestigingspagina of orderbevestigingsmail. Gewoonlijk verstrekt de organisator van het evenement de details in de e-mail met de orderbevestiging of ze kunnen je een vervolgmail sturen met een link naar hun online evenement. Misschien wil je ook de evenementbeschrijving op Billetto lezen, waar een evenementorganisator moet beschrijven hoe hij online aan het evenement kan deelnemen. Voor meer informatie hierover, kun je hier lezen.

  • Wat is restitutiebescherming en waarom heb ik die nodig?

    Restitutiebescherming biedt je de zekerheid dat als onvoorziene en onvermijdelijke omstandigheden je mogelijkheid om een ​​evenement bij te wonen in de weg staan, je een restitutie kunt claimen. Voor meer informatie hierover kun je hier lezen.