spring til hovedindhold
Andre events fra arrangøren
Indlæser.....
 
 
Andre events fra samme kategori
Indlæser.....
 
 
Anbefalede events
Indlæser.....
 
 

Den klanglige mangfoldighed / Festivalen grænseløs #5

Afholdt event

Den klanglige mangfoldighed / Festivalen grænseløs #5

Fra Gratis

Sted

Dato

14 nov 2022 kl. 19:30 - 21:00

Beskrivelse

Introduktion: Kl. 19:15 – Sverre Larsen, koncertstart 19.30


Grænseløs er en festival om de fornyende musikalske strømninger i tiden op mod første verdenskrig og tiden efter, med udgangspunkt i Carl Nielsens og Béla Bartóks virke fra hver deres del af verden.

Et musikalsk tværsnit i en verden, hvor stærke politiske kræfter vedholdende insisterede på at gøre verden mere grænsefast, men hvor de kunstneriske strømninger lige så insisterende gav et billede af en verden der blev mere og mere grænseløs.

Koncert 5: Den klanglige mangfoldighed

Carl Nielsen og Béla Bartók mødte hinanden ved 2 lejligheder og har også ved disse lejligheder lært forskellige værker af hinanden at kende. Der findes kun sparsomme oplysninger om hvad de har ment om hinandens musik. Måske følte de først og fremmest hinanden på tænderne.


I hvert tilfælde følte de begge to instrumenternes klanglige muligheder på tænderne, da de begge igennem deres virke drog instrumenterne latente muligheder frem i lyset – og samtidigt direkte introducerede slagtøjet som en instrumental mulighed.


Program:

Mozart: Sonate for 2 klaverer
Brahms: Ungarske danse (uddrag)

- Pause -

Béla Bartók: Sonate for 2 klaverer og slagtøj Sz. 110, 1937


Medvirkende:
Kristoffer Hyldig – Klaver
Sverre Larsen – Klaver
David Hildebrandt – Slagtøj
Henrik Malmgreen – Slagtøj


///

Grænseløs festival strækker sig over fem koncerter d. 12. august, 14. august, 11. september, 2. oktober og 14. november. Der er mulighed for at købe partoutkort til alle fem koncerter for 350 kr.. Læs mere om festivalen grænseløs på www.carlnielsen.nu.

Festivalen er støttet af Statens kunstfond – william Demant fonden – augustinus Fonden – Knud Højgaards Fond – Carl Nielsen og Anne Marie Carl – Nielsens Legat.

Lokation

Musikhuset København, Vesterbrogade 59, 1620 København

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .