Familiebooktalk med Vigga Bro

29 mar 2020 kl. 11:00 - 12:00

Østerbro Bibliotek, Dag Hammarskjölds Allé 19, 2100 København

Tag familien under armen og kom til en hyggelig og inspirerende familiebooktalk med skuespiller og historiefortæller Vigga Bro og Østerbro biblioteks børnebibliotekar Rikke. 

Fokus på at læse sammen

Vi sætter fokus på læsning som en fælles aktivitet, og giver jer gode tips til bøger, I kan læse sammen og til, hvordan I kan læse historier højt sammen, for hinanden, på en levende og legende måde. 
Dig og din familie vil både få anbefalet de bedste børnebøger og høre Vigga Bro fortælle om gode - og sjove - oplæsningsteknikker. Vigga Bro vil også komme ind på, hvordan man kan bruge sin stemme, lave den om og få den til at lyde helt skørt eller anderledes. 
En af de anbefalede børnebøger vil blive læst højt i løbet af dagens booktalk. 

Kom godt i gang med læsekit

Udover at kunne låne en masse gode børnebøger med hjem, vil I også modtage et læsekit med masser af gode ting og dimser, der kan hjælpe jer godt og sikkert igang med den fælles læsning derhjemme. 

Format

  • Boganbefalinger fra børnebibliotekar, Rikke, mixet med højtlæsning samt tips og tricks til højtlæsning fra Vigga Bro
  • Målgruppe: For alle familier der har lyst til at lære mere om god og hyggelig højtlæsning. Mor, far, bedsteforældre, børn og søskende er alle meget velkomne

Om Vigga Bro

Siden Vigga Bro blev uddannet ved Aarhus Teater i 1959, har hun optrådt i et hav af teaterstykker og filmproduktioner. Vigga Bro har både arbejdet som skuespillerinde, teaterinstruktør og historiefortæller.  
Hun har været freelance på en lang række teatre i provinsen og på hovedstadsscenerne. Som filmskuespillerinde har hun blandt andet været med i DR's julekalender Julestjerner samt i de nyere børnefilm Landet af glas og Skammerens datter II. Dertil har hun modtaget fem hædersbevisninger for sit kulturelle bidrag. I de senere år har hun især dyrket sin fortællelyst og koncentreret sig om historiefortællingen.  

Vi elsker bøger: Københavns bibliotekers børnelitteraturfestival

D. 23. – 29. marts afholdes Københavns Bibliotekers børnelitteraturfestival Vi elsker bøger. Festivalen foregår på alle Københavns Biblioteker og henvender sig til børn i alderen 2-12 år samt deres voksne. I år sætter festivalen fokus på børnelitteraturens mange – elskede – skønne skarnsunger, kække kanaljer og vakse varyler. Oplev forfattermøder, booktalks, readathons, workshops, filmvisning, højtlæsning og mange flere aktiviteter for hele familien. Se alle festivalens arrangementer på Vi elsker bøgers facebookside  eller på Københavns bibliotekers hjemmeside.