spring til hovedindhold

Bag om Europa: Findes en europæisk identitet?

Sidste chance

Bag om Europa: Findes en europæisk identitet?

Fra DKK 50,00

Sted

Dato

02 maj 2024 kl. 19:00 - 21:00

Beskrivelse

Sammen med et spændende panel undersøger vi i Brønshøj, hvad det vil sige at være europæer. Hvad har vi til fælles ud over landegrænser og en kontinental plade?

Trods interne stridigheder og krige har fortællingen om det at være ”europæer” eksisteret i mange hundrede år. Det fungerer som en fællesbetegnelse, der synes at rumme mere end blot en geografisk placering på verdenskortet.
Denne aften skal vi undersøge, hvorfor en sådan fortælling er opstået, og hvordan den er blevet forhandlet og fortolket op igennem historien. Vi sætter spørgsmålstegn ved, om det overhovedet giver mening at tale om et særligt europæisk fællesskab – ligefrem en identitet. Har en sådan nogensinde eksisteret – og kan den findes i et Europa i dag, der er præget af globalisering, stor politisk uenighed, krig og konflikter?

Mød Panelet:

Samtalen ledes af journalist Marcus Rubin, der er kronikredaktør på Politiken. Marcus Rubin er uddannet advokat og har tidligere været ansat i udenrigsministeriet.

I samtale med Marcus Rubin er historiker Lars Hovbakke Sørensen, som i dag forsker og underviser på professions højskolen Absalon. Lars Hovbakke Sørensen har udgivet flere værker om både dansk og europæisk historie og politik, blandt andet ”En europæisk Danmarkshistorie. Fra Oldtiden til i dag” og ”Europas historie gennem 1000 år”.

Panelets sidste deltager er europakorrespondent for Weekendavisen, Jeppe Bentzen, der skriver om aktuelle europæiske forhold, kulturliv og litteratur. Jeppe Bentzen udgav desuden bogen ”De Vingeskudte: Nye europæiske erkendelser” i 2023.

OBS: Adam Holm har måtte melde afbud og er derfor blevet erstattet af Marcus Rubin.

Københavns Biblioteker går bag om Europa:

Der er europaparlamentsvalg i juni, men hvorfor ser Europa ud, som det gør i dag? Og hvor er vi på vej hen? I løbet af fem arrangementer vil Københavns biblioteker dykke ned i fem forskellige emner, hvor vi via et historisk tilbagekig forsøger at forstå, hvordan vi nåede frem til, hvor vi står i dag og hvor vi er på vej hen.

Vi kigger på desinformation, landbrug, europæisk identitet, klimaforandringer og kulturhistorie - for at gøre alle klogere på et Europa under forandring.

Læs mere og tilmeld dig de andre arrangementer i serien her:

En kulturhistorisk rejse: Mandag d. 22.4. kl. 19 på Ørestad Bibliotek

Desinformation i et historisk perspektiv: Tirsdag d. 23.4. kl. 19 på Østerbro Bibliotek

Bag om Europas klimaforandringer: Tirsdag d. 7.5. kl. 19 på Kulturstationen Vanløse

Fremtidens landbrug: Torsdag d. 23.5. kl. 17.30 på Hovedbiblioteket

Lokation

Brønshøj Bibliotek, Krabbesholmvej 3 , 2700 Brønshøj

FAQ

  • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

    Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

  • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

    De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

  • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

    Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

  • Hvor finder jeg linket til et online event?

    På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

  • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

    Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .

Nærliggende begivenheder
Events fra samme kategori
Lignende oplevelser
Genbesøg begivenheder