skip to main content

Tapahtuma päättyi - Jäikö tämä tapahtuma väliin?

Tutustu näihin käsin valittuihin tuleviin!Aiempien tapahtumien yksityiskohdat löydät selaamalla alaspäin.
Ladataan...
 
 
Saman lajityypin nimet
Ladataan...
 
 
Samantyyppiset tapahtumat

Hvordan forebygger vi mentale helbredsproblemer og fremmer trivsel blandt skolebørn?

tapahtuma päättyi

Hvordan forebygger vi mentale helbredsproblemer og fremmer trivsel blandt skolebørn?

Alkaen Maksuton

Online-tapahtuma

Päivämäärä

12 Loka 2022 09:00 - 11:20

Kuvaus

HVAD HANDLER DETTE HYBRIDSEMINAR OM?

Hybridseminaret fokuserer på den skræmmende tendens, at vores børn og unges mentale helbred gennem de sidste 20 år er blevet værre måling for måling. Det er en udvikling, der sker på trods af det faktum, at vi aldrig har haft mere viden om det gode børneliv. Det er et paradoks. Vi skylder vores børn og unge at vende denne tendens. Men hvordan? Det giver dette Hybridseminar konkrete bud på.

To talks er på programmet, som retter sig direkte mod den kommunale praksis omkring vores skolebørn. Den ene talk giver et solidt indblik i, hvordan det ser ud med børn og unges mentale sundhed i Danmark og hvilken viden, vi har om virkningsfulde sundhedsfremmende og forebyggende indsatser. Den anden talk går tæt på erfaringerne fra en kommune, der har omsat forskning til praksis, og skabt en ny retning og lovende resultater i arbejdet med at skabe skoletrivsel.

HVORFOR ER DETTE TEMA VIGTIGT?

Hvis vi skal have vendt denne udvikling, så må vi tænke nyt. Vi må angribe denne problemstilling i de konkrete faglige kontekster og på tværs af afdelinger og forvaltninger. Et af hovedbudskaberne i Hybridseminaret er, at der er brug for lokal handling og at etablere et team, der proaktivt arbejder med at skabe skoletrivsel og forebygge mentale helbredsproblemer. Hvordan kunne det se ud hos jer?

HVEM ER DET RELEVANT FOR?

Hybridseminaret er relevant for grupper af nye eller eksisterende arbejdsfællesskaber, der arbejder med skoletrivsel og forebygger børn og unges mentale helbredsproblemer i kommunerne; både fagpersoner, konsulenter og ledere. Den lokale gruppe skal optimalt bestå af fem til ni deltagere. I gruppen skal der være deltagelse fra personer med tværgående ansvar eller ledelsesansvar for børn og unges trivsel og mentale sundhed. Det kan fx være medarbejdere i sundheds-, social- og børne- og ungeforvaltningen og ledere af sundhedsplejen, PPR, skoler (skoleledere, AKT-lærere mv.) eller familieindsatser. Den ansvarlige ledelse for implementering af Sundhedsstyrelsens forebyggelsespakke om mental sundhed vil være en central deltager, men derudover vil det være forskelligt fra kommune til kommune, hvordan de lokalt har behov for at sammensætte deltagergruppen.

TALKS:

Bjørn Holstein, Professor emeritus, Statens Institut for Folkesundhed, Syddansk Universitet

Bjørn har beskæftiget sig med dette forskningsfelt i 50 år. Bjørn formidler de vigtigste fund fra forskningen om mentale helbredsproblemer hos børn og unge, og hvordan man kan forebygge sådanne problemer, fx i grundskolen. Fokus er især på gode børnefællesskaber i skolen, elevers sociale og emotionelle kompetencer og professionel hjælp til elever med mentale helbredsproblemer og begyndende psykisk sygdom.

Thomas Garsdal, skolechef, Ikast-Brande Kommune

Thomas formidler, hvordan de i Ikast-Brande Kommune omsætter nogle af de vigtigste resultater fra forskning til praksis. Han fortæller om de universelle indsatser, som foregår på alle byens skoler. Han formidler den rejse, de har været på, og hvordan de med et enkelt koncept får skabt en fælles styrket indsats på skolerne.

HVORFOR SKAL I VÆRE MED?

  • Få et spejl på jeres egen vigtige praksis omkring børns mentale sundhed.
  • Få ny inspiration til at skabe forandring i jeres hverdag.
  • Lær sammen og af hinanden på nye måder i kraft af to styrede samtaler, som finder sted under Hybridseminaret.
  • Få konkrete idéer til at anvende virksomme indsatser.

Hybridseminarets hensigt er at vise en vej til, hvordan fagpersoner i praksis og i forvaltningen, herunder ledelse, kan gribe de bedste eksempler fra forskning og praksis. Hvad kan de lære af Bjørns og Thomas´ erfaringer, og hvad er der at vinde på det?

Järjestäjä

Social Talks nytænker videndeling og bygger bro mellem forskning og praksis til gavn for sårbare børn og unge. Vi oversætter og deler viden, så viden bliver spredt og opnår forankring på modtagernes præmisser. Vi udvikler en ny infrastruktur med events, talks, digital videoplatform og netværk for formidling og læring om bedste nye praksis. Formålet er at gentænke velfærd og at bidrage til et bredt velfærdsløft gennem videndeling.

Usein kysytyt kysymykset

  • En ole saanut lippuani sähköpostitse. Mitä minun pitäisi tehdä?

    Ensimmäisenä tarkasta roskapostisuodattimen asetukset ja saapuneet sähköpostit. Lippusi on lähetetty liitetiedostona ja jotkut sähköpostipalvelut voivat pitää niitä roskapostina. Vaihtoehtoisesti löydät lippusi aina Billetto-tililtäsi, johon pääset käsiksi selaimilla tai Billetto-sovelluksella. Lisätietoa löydät täältä.

  • Haluan peruuttaa lippuni ja saada rahani takaisin. Mitä minun pitäisi tehdä?

    Palautusten käsittely on tapahtuman järjestäjän harkinnassa, sinun on otettava yhteyttä tapahtuman järjestäjään selvittääksesi käytössä olevat vaihtoehdot. Voit ottaa yhteyttä tapahtuman järjestäjään vastaamalla tilausvahvistussähköpostiin tai käyttämällä järjestäjän profiilissa olevaa "Ota yhteyttä järjestäjään" -lomaketta. Lisätietoa löydät täältä.

  • Olen ilmoittautunut jonotuslistalle, mitä nyt tapahtuu?

    Mikäli lippuja vapautuu lisää, sinulle ilmoitetaan sähköpostitse muiden listalle liittyneiden joukossa. Lipun saa ostettua saapumisjärjestyksessä. Lisätietoa löydät täältä.

  • Mistä löydän linkin verkkotapahtumaan?

    Tarkista tilausvahvistussivusi tai tilausvahvistussähköposti. Yleensä tapahtuman järjestäjä ilmoittaa tiedot tilausvahvistussähköpostissa tai hän saattaa lähettää sinulle erillisen sähköpostin, jossa on linkki verkkotapahtumaansa. Voit myös tarkastaa tapahtumakuvauksen Billetton sivuilta, jossa järjestäjän ilmoittaa miten tapahtumaan voi liittyä. Lisätietoja tästä saat täältä.

  • Mikä on palautussuoja ja miksi tarvitsen sitä?

    Palautussuoja antaa sinulle varmuuden siitä, että jos ennakoimattomat ja väistämättömät tilanteet estävät sinua osallistumasta tapahtumaan, voit hakea hyvitystä. Lisätietoa löydät täältä.