Zum Hauptinhalt springen

Veranstaltung beendet - Haben Sie diese Veranstaltung verpasst?

Sehen Sie sich diese handverlesene Auswahl an!Für Details zu vergangenen Veranstaltungen scrollen Sie einfach nach unten.
Laden...
 
 
Begivenheder af samme kind
Laden...
 
 
Ereignisse desselben Typs

Hvordan forebygger vi mentale helbredsproblemer og fremmer trivsel blandt skolebørn?

Veranstaltung beendet

Hvordan forebygger vi mentale helbredsproblemer og fremmer trivsel blandt skolebørn?

Von Kostenlos

Online-Veranstaltung

Datum

12. Oktober 2022, 09:00 Uhr - 11:20

Beschreibung

HVAD HANDLER DETTE HYBRIDSEMINAR OM?

Hybridseminaret fokuserer på den skræmmende tendens, at vores børn og unges mentale helbred gennem de sidste 20 år er blevet værre måling for måling. Det er en udvikling, der sker på trods af det faktum, at vi aldrig har haft mere viden om det gode børneliv. Det er et paradoks. Vi skylder vores børn og unge at vende denne tendens. Men hvordan? Det giver dette Hybridseminar konkrete bud på.

To talks er på programmet, som retter sig direkte mod den kommunale praksis omkring vores skolebørn. Den ene talk giver et solidt indblik i, hvordan det ser ud med børn og unges mentale sundhed i Danmark og hvilken viden, vi har om virkningsfulde sundhedsfremmende og forebyggende indsatser. Den anden talk går tæt på erfaringerne fra en kommune, der har omsat forskning til praksis, og skabt en ny retning og lovende resultater i arbejdet med at skabe skoletrivsel.

HVORFOR ER DETTE TEMA VIGTIGT?

Hvis vi skal have vendt denne udvikling, så må vi tænke nyt. Vi må angribe denne problemstilling i de konkrete faglige kontekster og på tværs af afdelinger og forvaltninger. Et af hovedbudskaberne i Hybridseminaret er, at der er brug for lokal handling og at etablere et team, der proaktivt arbejder med at skabe skoletrivsel og forebygge mentale helbredsproblemer. Hvordan kunne det se ud hos jer?

HVEM ER DET RELEVANT FOR?

Hybridseminaret er relevant for grupper af nye eller eksisterende arbejdsfællesskaber, der arbejder med skoletrivsel og forebygger børn og unges mentale helbredsproblemer i kommunerne; både fagpersoner, konsulenter og ledere. Den lokale gruppe skal optimalt bestå af fem til ni deltagere. I gruppen skal der være deltagelse fra personer med tværgående ansvar eller ledelsesansvar for børn og unges trivsel og mentale sundhed. Det kan fx være medarbejdere i sundheds-, social- og børne- og ungeforvaltningen og ledere af sundhedsplejen, PPR, skoler (skoleledere, AKT-lærere mv.) eller familieindsatser. Den ansvarlige ledelse for implementering af Sundhedsstyrelsens forebyggelsespakke om mental sundhed vil være en central deltager, men derudover vil det være forskelligt fra kommune til kommune, hvordan de lokalt har behov for at sammensætte deltagergruppen.

TALKS:

Bjørn Holstein, Professor emeritus, Statens Institut for Folkesundhed, Syddansk Universitet

Bjørn har beskæftiget sig med dette forskningsfelt i 50 år. Bjørn formidler de vigtigste fund fra forskningen om mentale helbredsproblemer hos børn og unge, og hvordan man kan forebygge sådanne problemer, fx i grundskolen. Fokus er især på gode børnefællesskaber i skolen, elevers sociale og emotionelle kompetencer og professionel hjælp til elever med mentale helbredsproblemer og begyndende psykisk sygdom.

Thomas Garsdal, skolechef, Ikast-Brande Kommune

Thomas formidler, hvordan de i Ikast-Brande Kommune omsætter nogle af de vigtigste resultater fra forskning til praksis. Han fortæller om de universelle indsatser, som foregår på alle byens skoler. Han formidler den rejse, de har været på, og hvordan de med et enkelt koncept får skabt en fælles styrket indsats på skolerne.

HVORFOR SKAL I VÆRE MED?

  • Få et spejl på jeres egen vigtige praksis omkring børns mentale sundhed.
  • Få ny inspiration til at skabe forandring i jeres hverdag.
  • Lær sammen og af hinanden på nye måder i kraft af to styrede samtaler, som finder sted under Hybridseminaret.
  • Få konkrete idéer til at anvende virksomme indsatser.

Hybridseminarets hensigt er at vise en vej til, hvordan fagpersoner i praksis og i forvaltningen, herunder ledelse, kan gribe de bedste eksempler fra forskning og praksis. Hvad kan de lære af Bjørns og Thomas´ erfaringer, og hvad er der at vinde på det?

Veranstalter

Social Talks nytænker videndeling og bygger bro mellem forskning og praksis til gavn for sårbare børn og unge. Vi oversætter og deler viden, så viden bliver spredt og opnår forankring på modtagernes præmisser. Vi udvikler en ny infrastruktur med events, talks, digital videoplatform og netværk for formidling og læring om bedste nye praksis. Formålet er at gentænke velfærd og at bidrage til et bredt velfærdsløft gennem videndeling.

FAQ

  • Ich habe mein Ticket nicht per Mail erhalten. Was soll ich tun?

    Das erste was zu tun ist, ist dein Spam/Junk Filter und deine Inbox zu überprüfen. Deine Tickets wurden als Anhang verschickt und können von manchen Email-Diensten als Spam markiert werden. Alternativ kannst du deine Tickets immer in deinem Billetto-Account finden, welcher über einen Browser oder die Billetto-App verfügbar ist. Für mehr Hilfe damit, hier lesen.

  • Ich möchte meine Tickets stornieren und eine Erstattung erhalten. Was soll ich tun?

    Die Genehmigung einer Erstattung erfolgt ausschließlich durch Beurteilung des Veranstalters. Du solltest sie kontaktieren, um herauszufinden welche Möglichkeiten dir zur Verfügung stehen. Um dich mit einem Eventveranstalter in Verbindung zu setzen, antworte einfach auf die Bestätigungsemail oder nutze das "Veranstalter kontaktieren" Formular auf ihrem Profil. Für mehr Hilfe damit, hier lesen.

  • Ich habe mich auf der Warteliste registriert, was passiert nun?

    Falls mehr Tickets verfügbar werden, wirst du benachrichtigt (per Email), sowie andere der Liste beigetreten sind. Käufe finden auf einer First-come-first-serve Basis statt. Für mehr Information, hier lesen.

  • Wo finde ich den Link zu einem Online-Event?

    Sieh auf der Bestätigungsseite oder in deiner Bestätigungsmail nach. Normalerweise teilt der Veranstalter die Details in der Bestätigungsmail mit oder er könnte dir eine Follow-up-Mail mit einem Link zum Online-Event zukommen lassen. Du könntest eventuell auch die Eventbeschreibung aus Billetto durchlesen, wo Veranstalter beschreiben sollten,wie man dem Event online beitritt. Für mehr Info, hier lesen.

  • Was ist Erstattungsschutz und wieso brauche ich ihn?

    Erstattungsschutz sichert dich ab, falls unvorhergesehene und unumgängliche Umstände dich daran hindern, am Event teilzunehmen. Für mehr Info, hier lesen.