skip to main content

Evenement afgelopen - Heb je dit evenement gemist?

Bekijk deze zelfgekozen favorieten!Scroll naar beneden voor meer informatie over eerdere evenementen.
Momentje...
 
 
Nearby events
Momentje...
 
 
Begivenheder af samme kind
Momentje...
 
 
Evenementen van hetzelfde type

Kopenhagener Salons #2: Mellem kropsaktivister og Barbie-reklamer

event afgelopen

Kopenhagener Salons #2: Mellem kropsaktivister og Barbie-reklamer

Vanaf Gratis

Locatie

Datum

08 Sep 2020 17:00 - 19:00

Beschrijving

Vær med, når den tyske medieforsker Dr. Maya Götz, forfatter og rådgiver Maia Kahlke Lorentzen og national chef i Sex & Samfund Lene Stavngaard diskuterer unges kropsidealer og selvbillede i de sociale medier i krydsfeltet mellem manipulation og empowerment. Dørene åbner kl. 17, og vi byder på et glas vin og snacks. Samtalen er en del af Det dansk-tyske kulturelle venskabsår og præsenteres i samarbejde med Golden Days Festival.

De sociale medier tjener ofte som platforme for selviscenesættelse, hvor man dagligt bliver konfronteret med retoucherede kropsidealer, klichéprægede kønsroller, skjulte reklamer og i værste tilfælde mobning og chikane. Men de sociale mediers demokratiske natur indebærer også muligheden for at lade alsidigheden komme til orde og - uden at fordømme - synliggøre paletten af forskellige former, farver og livsanskuelser. I bedste fald giver de sociale medier mulighed for empowerment og selvbestemmelse. I dette krydsfelt mellem manipulation og empowerment, mellem reklamesøjler og positive kropsaktivister spiller influencere en kolossal rolle og påvirker især unge mennesker.

Hvad skal der til for at skabe en positiv forandring for individet i den digitaliserede verden? Hvordan skaber vi et digitalt rum, som sikrer det enkelte individs rettigheder i relation til køn, krop, seksualitet og ytringsfrihed? Bør politikerne gribe ind? Og hvordan kan vi bidrage som samfund, som forældre, som undervisere, som borgere, som enkelte individer til det, for at skabe et trygt, fælles digitalt rum?

Dr. Maya Götz (DE): Dr. Maya Götz er medieforsker, pædagog og leder af International Central Institute for Youth and Educational Television (IZI) og Pix Jeunesse International. Hendes primære forskningsområde er børn og unge og fjernsyn, men også deres forhold til de sociale medier. Derudover beskæftiger hun sig med kønsspecifik reception og har lavet nogle spændende studier om, hvordan unge iscenesætter sig selv på Instagram og TikTok.

Maia Kahlke Lorentzen (DA): Maia Kahlke Lorentzen er forfatter og rådgiver hos kooperativet Cybernauterne, der arbejder med internetresearch og digital forståelse. Hun har undervist i digital sikkerhed og selvforsvar i over fire år, og beskæftiger sig med digitale subkulturer, hadfællesskaber og digital chikane. I 2019 udgav hun bogen ’Kan Trold Tæmmes’, der handler om, hvordan grov og grænseoverskridende adfærd på sociale medier truer den demokratiske samtale, og hvad vi som samfund kan gøre for at modvirke det. Hun er aktiv i tech-netværket DO:TOPIA og aktivistgruppen Renegade Runners. Maia er optaget af, hvordan de forskellige platforme bidrager til at skabe en slags kropsdiktatur ved at censurere især kvindekroppe.

Lene Stavngaard (DA, Sex & Samfund): Lene Stavngaard er national chef i Sex & Samfund. I mere end 60 år har Sex & Samfund kæmpet for retten til at bestemme over sin egen krop. Hvad, der startede med en gruppe kvindelige lægers kamp for at forhindre uønskede graviditeter for kvinder i Danmark, er vokset til en kamp for alle menneskers seksuelle sundhed og rettigheder i og udenfor Danmarks breder. Siden 2008 har Sex & Samfund tilbudt alle landets skoler at deltage i undervisningskampagnen Uge Sex. Kampagnen har til formål at bidrage med inspiration og nye alders- og tidssvarende undervisningsmaterialer til den obligatoriske seksualundervisning til alle trin i grundskolen. Hvert år er der fokus på et bestemt emne, i 2020 var temaet den perfekt uperfekte krop. Ud fra de unges synspunkt gør hun os klogere på, hvorfor man har behov for at dele, og hvorfor det er så vigtigt, at vi taler om det, uden at tale det ned.

Om arrangementsrækken: Med inspiration fra 1800-tallets salonkultur i Berlin danner
Kopenhagener Salons rammen om tyske og danske forfattere, eksperter og
debattører, som diskuterer såvel tidens store spørgsmål som spændende
tendenser og emner i samfund og litteratur. Arrangementerne er en del af
Det dansk-tyske kulturelle venskabsår.



Organisator

Goethe-Instituttet er Tysklands kulturinstitut i udlandet. 

Vi fremmer kendskabet til det tyske sprog og plejer internationalt kulturelt samarbejde. Vi formidler et omfattende tysklandsbillede ved hjælp af information om det kulturelle, samfundsmæssige og politiske liv.

Goethe-Institut Dänemark gennemfører, oftest i samarbejde med danske partnere, kulturprogrammer inden for alle områder (film, litteratur, teater, musik, bildende kunst, videnskab og aktuelle emner). Gennem vores arrangementer i København og i hele landet formidler vi aktuelle emner og tendenser inden for kultur og samfund til den danske offentlighed. Vi støtter idéen om et aktivt kulturelt naboskab som partner i en bilateral og europæisk kulturudveksling.

Sprogafdelingen tilbyder et bredt udvalg af videreuddannelsestilbud for tysklærere og sprogpolitiske aktiviteter i tæt samarbejde med danske tysklærerforeninger. Vores servicetilbud omfatter reklame-, marketing- og undervisningsmateriale inden for området tysk som fremmedsprog i Danmark. Sprogkurser og eksamensforberedende kurser tilbydes på to sproginstitutter i København og Århus i samarbejde med Goethe-Institut. Samtlige eksaminer, som er internationalt anerkendte, kan aflægges på Goethe-Institut Dänemark.

Kender du vores digitale bibliotek Onleihe? Her finder du over 23.000 tysksprogede ebøger, lydbøger og materialer til tysklærende, tidsskrifter og aviser samt film. Så snart du har registreret dig og aktiveret din lånerkonto, kan du frit benytte Onleihe på din PC, bærbar eller telefon via Onleihe-appen, når du vil og hvor du vil - helt gratis!  

Locatie

LiteraturHaus LiteraturHaus, Møllegade 7, 2200 København

FAQ

  • Ik heb mijn ticket niet via e-mail ontvangen. Wat moet ik nu doen?

    Het eerste wat je moet doen is je spam/junk filters en inboxen controleren. Je tickets werden verzonden als een bijlage en kunnen door sommige e-maildiensten als spam worden beschouwd. Als alternatief kun je altijd je tickets vinden in je Billetto account dat je kunt openen in de browsers of de speciale Billetto app. Voor meer informatie raadpleeg, .

  • Ik wil mijn ticket annuleren en mijn geld terugkrijgen. Wat moet ik doen?

    De goedkeuring van terugbetalingen is de beslissing van de organisator van het evenement, en je dient contact op te nemen met de organisator van het evenement om te bespreken welke opties voor jou beschikbaar zijn. Om in contact te komen met de organisator van het evenement, hoef je alleen maar te antwoorden op de bevestigingsmail van je bestelling of het formulier "Contact opnemen met organisator" op het profiel van de organisator te gebruiken. Voor meer informatie, raadpleeg de gids, hier.

  • Ik heb me ingeschreven op de wachtlijst, wat gebeurt er nu?

    Als er meer kaarten beschikbaar komen wordt je op de hoogte gesteld (via email), samen met de anderen die op de lijst staan. Kopen van de kaarten is op een first-come first-serve manier. Voor meer informatie kun je hier lezen.

  • Waar vind ik een link naar een online evenement?

    Controleer je orderbevestigingspagina of orderbevestigingsmail. Gewoonlijk verstrekt de organisator van het evenement de details in de e-mail met de orderbevestiging of ze kunnen je een vervolgmail sturen met een link naar hun online evenement. Misschien wil je ook de evenementbeschrijving op Billetto lezen, waar een evenementorganisator moet beschrijven hoe hij online aan het evenement kan deelnemen. Voor meer informatie hierover, kun je hier lezen.

  • Wat is restitutiebescherming en waarom heb ik die nodig?

    Restitutiebescherming biedt je de zekerheid dat als onvoorziene en onvermijdelijke omstandigheden je mogelijkheid om een ​​evenement bij te wonen in de weg staan, je een restitutie kunt claimen. Voor meer informatie hierover kun je hier lezen.