saltar al contenido principal

Evento finalizado - ¿Se ha perdido este evento?

Eche un vistazo a los próximos que hemos seleccionado.Si desea conocer los detalles de eventos anteriores, desplácese hacia abajo.
Cargando...
 
 
Nearby events
Cargando...
 
 
Proveedores del mismo tipo
Cargando...
 
 
Eventos del mismo tipo

Koreansk Madlavningskursus i Aarhus

evento terminado

Koreansk Madlavningskursus i Aarhus

De DKK 150,00

Ubicación

Fecha

Mayo 06 2017 10:30 - 16:00

Descripción

Lørdag den 6. maj afholder Korea Klubben madlavningskursus i Aarhus.

Arrangementet afholdes i hjemkundskabslokalerne på Tilst skole (Tåstumvænget 8, 8381 Tilst) og starter kl. 10:30. Efter en forhåbentlig vellykket madlavning har vi fællesspisning, så alle kan få lov til at smage de forskellige retter. Arrangementet afsluttes om eftermiddagen med fælles oprydning og opvask.

Madlavningskursus plejer at være vældig populært og der er begrænset med pladser (billetter udbydes først til vores medlemmer). Prisen er 150,- for medlemmer af Korea Klubben (angiv medlemsnummer og husk medlemskabet gælder hele husstanden) og 225,- for ikke-medlemmer (eventuelle billetter kan købes fra den 22. april). Billetsalget slutter den 30. april. Børn er også velkomne til at deltage, men der skal købes billet på lige fod med alle andre, hvis barnet optager en decideret køkkenplads.

Drikkevarer skal man selv medbringe, hvis man vil have andet end vand fra hanen. Kan man ikke holde sulten hen helt indtil fællesspisningen, er det måske også en god idé at medbringe en lille snack, men man skal nok blive rigeligt mæt senere.

Køkkenet er formentlig som de fleste skolekøkkener, så kan man ikke nøjes med små urteknive (hvilket jeg ikke synes man kan) må man selv medbringe en god kniv i komfortabel størrelse. En god pande vil heller ikke være en dum idé. Medbring evt. også beholdere til at tage rester med hjem i.

Ved tilmeldelse skal man samtidig vælge, hvad det er man gerne vil lave. Jeg har lavet fire forskellige valgmuligheder af forskellige sammensætninger - så er der forhåbentlig noget nyt for alle samtidig med, at vi kan få et alsidigt menu til fællesspisningen.


I. Chimaek 치맥
Yangnyeom chikin, Dakgangjeong, Chikin mu, Yang baechu saladeu & Pa-muchim
양념치킨, 닭강정, 치킨 무, 양배추 샐러드 & 파무침

Den bedste fried chicken får man efter min overbevisning i Korea. Friturestegt kylling (chikin 치킨) sammen med øl (maekju 맥주) er en fantastisk kombination, som har fået sin egen betegnelse chimaek (치킨 + 맥주 = 치맥) . Denne menu består af to forskellige slags fried chicken med tilbehør af syltet kinaradise, hvidkålssalat og en forårsløgs sidedish.

Er der tid til mere, laver vi en anden favorit, som ofte også parres med alkohol. Den koreanske pandekage (jeon 전) spises ofte sammen med koreansk risvin (makgeolli 막걸리). Pandekagen laves typisk med forskellige grøntsager, seafood eller kimchi. Lyden af regn minder koreanerne om lyden af pandekager der steger, så på en regnvejrsdag i Korea er det næsten tradition at spise jeon og drikke makgeolli.

OBS! Medbring en dyb pande eller wok egnet til dybstegning.

II. Bapsang 밥상
제육볶음, 콩나물 국, 계란 말이, 미역무침, 두부부침, 호박 느타리버섯 볶음 & 오이무침 (Jeyukbokkeum, Kongnamul guk, Gyeran mari, Miyeok muchim, Dubu buchim, hobak neutari beoseot bokkeum & Oi muchim)

Bapsang (밥상) er en term, som bruges om et almindeligt koreansk måltid. Bapsang restauranter vil typisk servere ris, en suppe eller stew og forskellige side dishes, hvortil man bestiller en bestemt hovedret.

Vores bapsang har jeyukbokkeum (stegt spicy svinekød) som hovedret hvortil der serveres kongnamul guk (suppe lavet på sojabønnespirer) og forskellige sidedishes. Gyeran mari er en rullet omelet. Miyeok muchim er en form for tangsalat. Dubu buchim er stegt tofu, som typisk serveres med en lækker marinade. Hobak neutari beoseot bokkeum er stegt squash og østershatte og oi muchim er en spicy agurkesalat.

III. Bossam 보쌈
돼지고기 수육, 쌈 배추, 막김치, 무생채, 양파장아찌 & 쌈장 (Dwaejigogi suyuk, Ssam baechu, Mak kimchi , Musaengchae, Yangpa jangajji & Ssamjang)

Ssam (쌈) betyder 'pakket ind' og referer til metoden at spise på, hvor kød og eventuelle sidedishes pakkes ind forskellige bladgrøntsager. Bossam (보쌈) er en ret med kogt svinekød (dwaejigogi suyuk) og saltede/syltede kinakålsblade (ssam baechu).

Vi laver kimchi, da kogt svinekød smager virkelig godt sammen med frisk kimchi. Mak kimchi er en 'rodet' form for kimchi, så den ser måske ikke så pæn ud, men den smager godt og er forholdsvis nem at lave. Jeg vil introducere jer for min metode til at lave kimchi, så I forhåbentlig derfra kan tage de elementer i bedst kan lide og ende med at lave jeres helt egen kimchi.

Musaengchae er en spicy kinaradise salat, som typisk serveres sammen med bossam. Yangpa jjangajji er syltede løg og ssamjang er en salt spicy 'dip' - begge rigtig gode sammen med kød generelt.

OBS! Efter min erfaring er det meget nemmere at lave kimchi, hvis man har en elektrisk minihakker el.lign. samt to meget store beholdere til henholdsvis at salte kål og blande ingredienser i.

IV. Bibimbap 비빔밥 & Kimbap 김밥

시금치나물, 콩나물, 고사리 나물, 버섯 볶음, 당근 볶음, 불고기 & 김밥 (Sigeumchi namul, Kongnamul, Gosari namul, Beoseot bokkeum, Danggeun bokkeum, Bulgogi & Kimbap)

Bap (밥) er kogte ris og I introduceres her for to retter, hvor de kogte ris er essentielle. Bibimbap er en form for koreansk biksemad, hvor forskellige sidedishes (og ofte lidt kød) serveres oven på ris sammen med chilipaste (gochujang 고추장) og typisk et spejlæg eller en rå æggeblomme. Det hele blandes grundigt sammen inden det spises.

Jeg vil introducere jer for nogle sidedishes, som meget ofte bruges til bibimbap. Sigeumchi namul er lavet af spinat og kongnamul af sojabønnespirer. Gosari namul er lavet af bispestav (en art bregne). Beoseot bokkeum er stegte svampe. Danggeun bokkeum er stegte gulerødder og bulgogi er marineret okeskød.

Yderligere vil vi også lave kimbap som er tang- (kim 김) og risruller, der udseendemæssigt godt kan minde om sushi makiruller. Vores kimbap laver vi med den samme spinat og gulerødder som bruges til bibimbap. Yderligere ingredienser består af omelet, gul syltet kinaradise, agurk og pølser.

OBS! Er man vant til at rulle makiruller kan man muligvis med fordel medbringe en rullemåtte, jeg ruller dog selv min kimbap uden måtte.


Eventuelle spørgsmål kan stilles til undertegnede på amk@koreaklubben.dk.

Jeg glæder mig til at se jer!

Anne Mee Kalvig
Bestyrelsesmedlem & kontaktperson i Aarhus

Recinto

Tilst Skole, Tåstumvænget 8, 8381 Tilst

FAQ

  • No he recibido mi entrada por correo electrónico. ¿Qué tengo que hacer?

    Lo primero que debes hacer es revisar tus filtros de spam/basura y tus bandejas de entrada. Tus entradas se envían como un archivo adjunto y algunos servicios de correo electrónico pueden considerarlas spam. Alternativamente, siempre puedes encontrar tus entradas en tu cuenta de Billetto a la que puedes acceder desde un navegador o en la app de Billetto. Si necesitas más ayuda con esto, consulta este artículo.

  • Quiero cancelar mi entrada y recibir un reembolso. ¿Qué tengo que hacer?

    Los reembolsos quedan totalmente a discreción del organizador del evento, y debes ponerte en contacto con este para saber las opciones disponibles. Para ponerte en contacto con el organizador del evento, simplemente responde al correo electrónico de confirmación de tu pedido o usa el formulario "Contactar al organizador" en el perfil del organizador. Si necesitas más ayuda con esto, consulta este artículo.

  • Me he apuntado en la lista de espera, ¿qué pasa ahora?

    Si se ponen más entradas a la venta, se te notificará (por correo electrónico) a ti y a otros que se han apuntado en la lista. Las entradas se compran por orden de llegada. Para obtener más información, consulta este artículo.

  • ¿Dónde puedo encontrar un enlace a un evento en línea?

    Consulta la página de confirmación de tu pedido o el correo electrónico de confirmación del pedido. Normalmente, el organizador del evento proporciona los detalles en el correo electrónico de confirmación del pedido o puede enviarte un correo electrónico de seguimiento con un enlace al evento en línea. También puedes leer la descripción del evento en Billetto, donde el organizador del evento debe incluir instrucciones sobre cómo unirse al evento en línea. Para obtener más información sobre esto, consulta este artículo.

  • ¿Qué es la garantía de reembolso y por qué la necesitaría?

    La garantía de reembolso te da la seguridad de que, si por circunstancias imprevistas e inevitables no puedes asistir a un evento, podrás pedir un reembolso. Para obtener más información sobre esto, consulta este artículo.