Metrotur - Nordhavnen - med Morten Lander Andersen

Århusgade 130, 2150 Nordhavn København Ø
28 mar 2020 kl. 12:00 - 14:00
Super arrangør
Billetter DKK 100,00
Billetter DKK 100,00

Vi kigger på Nordhavn, hvor der åbner to nye Metrostationer. Men kvarterets historie er længere og mere dramatisk end det ser ud på overfladen. Nogle af de mest karakteristiske bygninger er ombyggede siloer og fabriskområder. Andre er nyopførte til at matche dem. Havneanlægget var fortidens store satsning, og scene for handel, smugleri, filmproduktion, skandaler og besættelsens største sabotageaktion. Morten Lander Andersen viser til rette i en labyrint af historie, og gadenavne med smag saltvand, og svimlende byggeprojekter.

Planerne er for fremtiden er ikke mindre ambitiøse. Her ligger nogle af hovedstadens mest attraktive byggegrunde, hvor store firmaer og ariktekter gerne vil sætte deres præ. Der er planer for fyrre års udbygning ud i Øresund. Vi kan ikke fortælle hvad fremtiden byder, men vi kan vise, hvad vej udviklingen ser ud til at gå, og metroen en gang kommer til at fortsætte.

Fra Konditaget på Lüders parkeringshus får man det store overblik.

Profile picture
Byvandring Nu
Byvandring.nu byder på rundvisninger, cykelture og anden udendørs fortælling i København og omegn, med ca. 20 guider koordineret af Paul Hartvigson. Se hele udbuddet på www.byvandring.nu, hvor du kan få oprettet byvandringer og booke private ture.
eventet sluttede

Metrotur - Nordhavnen - med Morten Lander Andersen

Se detaljer
Vil du se flere events?

Tilmeld dig her og modtag en række udvalgte events direkte i din indbakke