skip to main content

Event er avsluttet - Gikk du glipp av dette event?

Sjekk ut disse håndplukkede kommende!For tidligere eventsdetaljer, bare rull ned.
Laster ...
 
 
Nearby events
Laster ...
 
 
Begivenheder af samme type
Laster ...
 
 
Begivenheter av samme type

Samtalesalon - Stedsans: Hvad er en socialt bæredygtig by?

arrangementet ble avsluttet

Samtalesalon - Stedsans: Hvad er en socialt bæredygtig by?

Fra Gratis

Sted

Dato

25. August 2022, 16:30 - 18:30

Beskrivelse

Samtalesalon 1

Urban Belonging samtalesalon: Hvordan opleves byen af mennesker med forskellige marginaliserede identiteter?

Byen udvikles for det meste ud fra en forestilling om, at vi alle oplever byen på samme måde, og at vi kan designe steder til at være inklusive for alle. I borgerinddragelse og byplanlægning bygger beslutninger om fremtidens by ofte på sådanne universelle antagelser og inddragelsesforløb hvor minoriteter sjældent har mulighed for at blive hørt. Med undersøgelsen Urban Belonging udfordres dette af et hold byplanlæggere og forskere, der stiller spørgsmål ved, hvordan mennesker med forskellige marginaliserede identiteter oplever byen fra deres perspektiv. Sammen har forskere og deltagere skabt en udstilling af fotos, kort og data illustrationer, der fortæller deltagernes historier om København som inkluderende og ekskluderende rum. I denne samtalesalon møder du nogle af projektets deltagere, og hører fra forskerne bag hvorfor vi har brug for at gentænke marginaliserede stemmers inddragelse i byplanlægning, hvis vi ønsker at skabe en mere socialt bæredygtig by.

Undersøgelsen er første danske forskningsprojekt der skaber et intersektionelt blik på byen, bygger bro mellem forskning og praksis, og med visuelle metoder viser, hvordan mennesker fra forskellige minoritetsgrupper oplever København.


Medvirkende: Drude Emilie Holm Ehn, Service Designer; Sofie Thorsen, Sociolog - begge erhvervs phd’er fra Gehl Architects og Aalborg Universitet; Jenelle Gonzales, Torsten Guhle, Henrik Silvius


Projekt partnere:
Gehl Architects, Techho-Anthropology Lab og Service Design Lab fra AAU, Center for Digital Velfærd på ITU samt Visual Methodologies Collective fra Amsterdam University of Applied Sciences.

Community partnere:
LGBT+ Danmark, Dansk Handicap Forbund, Hugs & Food, Danske Døves Landsforbund, Mino Danmark og Sind Danmark.


Om salonrækken

I fire saloner stiller Niels Bjørn spørgsmålet “Hvem er byen for?” Indenfor byudviklingen har der været en forestilling om, at byen designes og udvikles til alle. At byudvikling er en demokratisk disciplin, og at alle mennesker sanser og oplever byen på samme måde, og derfor vil føle sig knyttet til og velkommen i byen. Men der er begyndt at dukke undersøgelser op, som viser, det ikke er tilfældet. Som mennesker oplever vi byen forskelligt, og i de forskelle spiller forhold som førlighed, etnicitet og køn en væsentlig rolle.

Til salonerne kan du møde en række af de mennesker, som har lavet nogle af de nye undersøgelser, nogle som har medvirket i dem, og nogle, som forsøger at udvikle metoder, der er mere inkluderende, så byen reelt kan blive for alle.
Men der er også forhindringer for, at det kan ske. Og kan et enkelt byrum nogensinde blive et sted, hvor alle mennesker vil føle sig velkommen? Eller skal vi i stedet udvikle forskellige typer af design, baseret på viden om, hvordan mennesker sanser og oplever byen forskelligt?


De tre første saloner fortæller om nye undersøgelser. I den fjerde og sidste salon forsøger vi at tage konsekvensen af den nye viden og finde frem til, hvad der skal gøres anderledes, hvis flere skal opleve sig inkluderet i byerne.


Om Niels Bjørn

Niels Bjørn er urbanist og ph.d. i byens kompleksitet. Han er vært på podcasten BYLYD om arkitektur og byudvikling og skriver på en bog om, hvordan mennesker oplever og sanser det fysiske miljø, baseret på forskning fra hele verden. Niels Bjørn arbejder som byudvikler i sin egen virksomhed, og har især arbejdet med socialt udsatte boligområder. Han har lavet dokumentarfilm om arkitektur og byen, og er en flittig brugt oplægsholder.

Arrangør

CAFx is a platform for research, discussion and dissemination of architectural and urban challenges.

Lokale

Copenhagen Architecture Festival Copenhagen Architecture Festival, Halmtorvet 27, 1700 København

Hjelp - FAQ

  • Jeg har ikke mottatt billetten min på e-post. Hva gjør jeg?

    Først bør du sjekke reklame og søppelpost på din e-post. Billettene dine ble sendt som et vedlegg og kan ha blitt sortert som reklame hos noen e-posttjenester. Du kan også finne billettene dine på Billetto-kontoen din, som du har tilgang til i nettleseren eller i Billettos app. Les mer her dersom du trenger hjelp.

  • Jeg vil kansellere billetten min og få refusjon. Hva gjør jeg?

    Det er eventarrangøren som kan godkjenne refusjoner, og du bør ta kontakt med eventarrangøren for å diskutere hvilke alternativer som er tilgjengelig for deg. Du kommer i kontakt med arrangøren ved å svare på e-posten med ordrebekreftelsen eller ved å bruke skjemaet "Kontakt arrangøren" på arrangørens profil. Les mer her dersom du trenger hjelp.

  • Jeg har registrert meg på en venteliste. Hva skjer nå?

    Hvis flere billetter bli tilgjengelig, får du beskjed (på e-post) sammen med andre som også har registrert seg på listen. Her følger vi prinsippet "førstemann til mølla". For mer informasjon, klikk her.

  • Hvor finner jeg lenkene til netteventer?

    Sjekk siden eller e-posten med ordrebekreftelsen din. Vanligvis har arrangøren av eventet inkludert informasjon i ordrebekreftelsen, som sendes på e-post, eller så sender de gjerne en oppfølging på e-post med lenke til netteventet. Det kan også være lurt å lese eventets beskrivelse på Billetto, hvor eventets arrangør beskriver hvordan du deltar på netteventet. For mer informasjon, klikk her.

  • Hva er avbestillingsbeskyttelse, og hvorfor trenger jeg det?

    Med avbestillingsbeskyttelse har du rett til å kreve refusjon dersom det skulle oppstå uforventede eller uunngåelige omstendinger som kan komme i veien for din deltakelse på et event. For mer informasjon, klikk her.