Søndagsjazz! Andreas Toftemark Quartet Release Koncert

Solbjergvej 3, 2000 Frederiksberg
10 okt 2021 kl. 15:00 - 17:00
Super arrangør
Billetter DKK 130,00
Billetter DKK 130,00


Det er med stor glæde, at vi for første gang kan byde velkommen til Andreas Toftemark Quartet på Bartof Station!

Calle Brickman - piano

Andreas Svendsen - trommer

Anders Fjeldsted - bas

Andreas Toftemark - sax.

I marts 2020 forlod Andreas Toftemark sit hjem i New York, da Covid-19 pandemien slukkede for musikken i jazzens hovedstad. Efter de sidste års liv som professionel musiker i New York er Andreas tilbage i København for at etablere sig på den danske og europæiske musikscene.

Med sig i Toftemark Quartet har han Calle Brickman, Felix Moseholm og Andreas Svendsen. Alle fire er unge fremadstormende, internationalt uddannede jazzmusikere med ambitioner om at skabe et nyt bud på den klassiske jazz kvartet anno 2021.

Toftemark Quartet spiller en kombination af Andreas’ egne kompositioner og nye originale arrangementer af sange fra The American Songbook. Med en fælles respekt for jazztraditionen og en legende tilgang til musikalske former, harmonier, improvisationer og rytmer skaber gruppen musikken sammen. Bandets repertoire byder på swing, blues, ballader, latin, tango, åbne grooves og powerjazz - alt sammen elegant fremført med et nutidigt touch.

A New York Flight

Allerede under min studietid på New School of Jazz arbejdede jeg målrettet på at blive en del af New Yorks jazzscene, og som nyudklækket professionel i 2018 kunne jeg faktisk leve af at være musiker i jazzens hovedstad. Jeg spillede i gennemsnit 1 gig om dagen, og da byen lukkede ned, var jeg få dage fra at skulle indspille mit debutalbum. Min livssituation blev altså med et slag totalt ændret. Så da jeg lettere chokeret og med en helt tom kalender landede i Københavns lufthavn, d.18. marts, var det med en oplevelse af at have mistet alt.

Men behovet for og viljen til at udtrykke sig forsvinder jo ikke, selv om koncertstederne var lukkede! Og efter lidt tid gik det op for mig, at coronasituationen faktisk gav en unik chance for at samle nogle af alle de dygtige, danske unge jazzmusikere, som stod i samme situation som mig. Derfor gik jeg straks i gang med at skrive en hel masse musik og arrangere jamsessions med en række forskellige musikere. 

Jeg elsker, lever og ånder for jazz og finder utrolig stor inspiration ved at lytte til jazzgiganter som for eksempel John Coltrane, Charlie Parker og Lester Young. For mig er jazzens historie og traditioner en uudtømmelig kilde til inspiration og fortsat musikalsk udvikling. I min egen musik lægger jeg stor vægt på musikalsk nerve, et brændende swing og nysgerrighed og går heller ikke af vejen for en grad af sentimental inderlighed.

Calle, Felix, Andreas’ og min tilgang til jazzen er meget lig hinanden, og vi havde stor fornøjelse af at spille koncerter sammen i løbet af sommeren. Derfor er jeg også rigtig glad for, at alle straks var med på at realisere mine ambitioner om at danne bandet. De er alle tre virkeligt begavede musikere med et stort teknisk og musikalske overskud, og har samtidigt de menneskelige egenskaber, der giver bandet frihed til at skabe musikken sammen og udvikle den lyd, jeg har i mit hoved og hjerte.

Det er derfor med stor glæde, at jeg kan annoncere mit og bandets debutalbum, A New York Flight!

Pladen er indspillet i samarbejde med tonemester Henrik Holst Hansen og bliver udgivet i 2021 af pladeselskabet April Records. Det er på alle måder lykkeligt at være en del af April Records, der er et af de toneangivende labels for fremadstormende ny dansk jazzmusik.


Andreas Toftemark

Spisning

 I forbindelse med denne koncert kan du vælge at spise hos os inden koncerten. Vi serverer i dag hjemmelavede, græske frikadeller, kartoffelsalat og en lille, sprød salat.

Hvis du køber madbillet, skal du komme senest kl. 14.00. Vi tillader ikke spisning i salen under koncerten af hensyn til musikerne og hinanden. Køkkenet lukker helt og aldeles kl. 14.15, kommer I senere, kan I IKKE få jeres madbilletter refunderet.

Vi åbner kl.13.00.

BEMÆRK: Billetsalget for mad slutter dagen før koncerten kl. 12.00.


Vi gør ALT for at sikre hinanden på Bartof Station, så vi håber, at I trygt vil komme og støtte musikere og vores sted i denne for os særdeles vanskelige tid!

Bartof Station tjener ikke på entreindtægten, så det er afgørende for os, at I køber godt med drikkevarer i baren, så vi kan sikre jer live musik fremover!Deltagere

Find billetter til events på Bartof Cafe & Bartof Station her.
Vil du se flere events?

Tilmeld dig her og modtag en række udvalgte events direkte i din indbakke