skip to main content

Sydhavns Salonen - månehjertet

Sydhavns Salonen - månehjertet

De DKK 150,00

Emplacement

Date

07 Jun 2024 19:30 - 22:00
Billetto Peace of Mind
Réservez en toute confiance : Billetto garantit le remboursement des événements annulés, assurant ainsi votre tranquillité. En savoir plus

Description

Sydhavns Salonen: Amina Elmi; Mija Milovic; Sabitha Söderholm; Helle Fuglsang.                    Koncert, poesi, vidensdeling, performance

En aften hvor vi finder sproget bag sproget sammen med modige og kompromisløse kunstnere.

Mija Milovic og band, der udkom med mesterlige album Still Life i 2023 og den fuldstændig fænomenale digter Amina Elmi, der debuterede med “Barbar” i 2023.

Digteren og kunstneren Sabitha Söderholm vil dele sin viden, sit sprog for at “høre hjemme i Danmark", set i et kolonihistorisk perspektiv

Performance og mimekunstner Helle Fuglsang slipper flertydige figurer ud af kufferten og lader det ordløse sprog forbinde os. Opdage nye koder.

Amina Elmi skriver med dyb bevægende åbenhed humoristisk, sanseligt og skarpt om sorg, om kærlighed. Om et sprog bag sproget. Om familie og kultur. Hun folder flersprogetheden ud som musik. Selvfølgelig sindsygt relevant. Selvfølgelig politisk. STOR POESI. Dybt rørende.

Mija Milovic, der også er kendt fra trioen SLIMO rammer med svimlende opløste popsange og rock der bliver pillet fra hinanden og giver plads til en ny sammenhæng.


Døre kl. 19:00 

Show kl. 19.30

Entré: 150 kr.

AMINA ELMI ◁◁◁

f. 1994 i Somalia, blev uddannet fra Forfatterskolen i sommeren 2023.

I august 2023 debuterede Amina Elmi som forfatter med BARBAR [Tavshedens objekt], der er en digtsamling om brutalitet, sorg, vrede, fortvivlelse, kærlighed og savn. Amina Elmi skriver om at leve med en kappet forbindelse til sin families historie, ritualer, sprog og identitet. I sine digte forsøger hun at etablere en forbindelse til alt det tabte, men tavsheden står som et tomt centrum – alt det, der ikke kan siges, fordi der ikke findes et sprog for det, eller fordi det er for smertefuldt. Det er digte om tavshed som både nødvendighed og vold.

Kun et par uger efter den danske udgivelse blev BARBAR [Tavshedens objekt] solgt til forlag i hhv Norge og Sverige.

I november 2023 modtog Amina Elmi Bogforums Debutantpris 2023 for BARBAR. I januar 2024 blev digtsamlingen nomineret til Politikens Litteraturpris 2023. Og 4. april 2024 modtog hun Spirekraft Prisen 2024 på litteraturfestivalen Ordkraft i Aalborg med bl.a. begrundelsen, at hun "skriver sitrende og bevægende og deltager i den offentlige debat".

MIJA MILOVIC◁◁◁

Mija, der er kendt fra trioen SLIM0 og oplevede stor anerkendelse med hendes ambitiøse, nyskabende soloudgivelse Still Life (Escho, 2023).

Den dansk/montenegrinske sangskriver Mija Milovic har i flere år været en central skikkelse på Københavns alternative musikscene, bl.a. som medlem af projekter som SAV, Kvindebandet, Tidlige Armbånd, SLIM0 og mange flere.

Med en baggrund i teater og performancekunst og med fordybelse i improvisationsmusik og alternative notationsformer er hendes tilgang til sangskrivning uortodoks, hvilket i høj grad også kommer til udtryk i hendes musik under eget navn. I 2020 udsendte hun albummet with shadowfax on my back, der i 2023 blev fulgt op af det mesterlige album still life, udsendt på Escho.

Albummet viser en kunstner, der bevæger sig fra kammermusikalske ekskursioner og akustiske ballader til grunge, prog rock og psykedelisk folk, ofte inden for samme sang. Ud af de til tider næsten labyrintiske bevægelser, som sangene tager, vokser en tro på musikken som et rum for transformation og frisættelse. Det er ikke kun de musikalske genrer, der dekonstrueres, men også de strukturer, der holder os fastlåste som mennesker, pilles fra hinanden for at skabe rum til nye fællesskaber og utopier.

Live orkestreres de svimlende sange af et mangfoldigt band af håndplukkede alternative musikere, der forener kollektiv energi med flerstemmighed og kompleksitet. Lad dig suge ind i musikkens transformerende kammer…

Bandet: Sø Skinnebach(Violin), Arte Carlander(guitar), Holger Hartvig(guitar), Alvilda Reuter Jakobsen(bas), Oliver Laumann( trommer)


SABITHA SÖDERHOLM ◁◁◁

skriver sanseligt og poetisk om tabte kærlighedsforbindelser, kolonihistorie og duften af karryblade og natblomstrende jasmin. I både debuten ”Chellam” og i den omsorgsfulde ”Månens urt”, begge fra 2022, holder hun blikket fast på det, der binder os sammen og det, der definerer vores identitet. Og det blik lander ikke sjældent på naturen, så overdådig og rituelt genkommende, den er. Om det er velkendte bøgeklædte kyster eller Tamil Nadus røde jord, er der en hengivenhed og taknemmelighed over at få lov at være del af dette større, som gemmer på sit eget kloge sprog.

Hun modtog Blixenprisen 2023 ,- med begrundelsen:

“Sabitha Söderholm skriver som en stjerne. Om smerte og om blomster, der ligner ”små stjerner på en smaragdgrøn himmel… Hun beriger dansk poesi med sit aromatiske sorgsprog… Er det overhovedet muligt at skrive kolonialisme- og adoptionskritisk økopoesi med hjertegribende, afvæbnende ømhed og ynde? Ja. Men det kræver et helt særligt talent. Et enestående Sabitha Söderholmsk talent. Årets talent!”

Ud over de litterære udgivelser tæller Söderholms kunstneriske virke mere performative udtryk som lydværker og bålsamlinger, som hun blandt andet har lavet til udstillingen Soil. Sickness. Society på kunsthallen Rønnebæksholm. Hun har også lavet en workshop i rituel brevskrivning, og på Roskilde Festival 2023 afholdt hun sammen med sin mand Albert Scherfig en teceremoni med bål, krydderier og tekster om kolonialiseringens tehistorie.

Bachelor fra Kunstakademiet, 2022. Chellam. Gads Forlag, 2022. Månens urt : Brudstykker. OVBIDAT, 2022.

HELLE FUGLSANG ◁◁◁

Instruktør, koreograf og mimer. Og filminstruktør. Uddannet fra Marcel Marceau’s mimeskole i Paris. Hun laver soloforestillinger, hvor hun med skæv humor og utrættelig vilje til at udstille sin egen sårbarhed forsøger at afdække det usete i mellemrummene, ”der hvor hverdagens og tilfældighedernes poesi udfolder sig”. Gennem kunstneriske processer og iscenesættelser, arbejder HF med at skabe nye fællesskaber på tværs af landegrænser, sociale og kulturelle barrierer.

HF har iscenesat en række aktivistiske forestillinger, som inddrager og giver stemme til mennesker i verden, som ellers ingen har.

HF er aktuel med filmen “See you - 19 scenes from a refugee camp”.


SYDHAVNS SALONERNE ◁◁◁
er et tværæstetisk projekt støttet af Statens Kunstfond, Karens Minde Kulturfond, Københavns Musikudvalg og Kgs.Enghave Lokaludvalg arrangeret af Copenhagen Concert Community.
Salonerne bevæger sig mellem gøgl og videnskab, pop og kunst. Formen bevæger sig mellem koncert, performance, foredrag, samtale og højskolesang.
Salonerne foregår i Sydhavnen og afvikles i samarbejde med Karens Minde Kulturhus og Klein - Sydhavnens spillested.
Copenhagen Concert Community, der har base i Sydhavnen, København, ønsker at skabe koncertoplevelser, der går på tværs af genrer og generationer.

Organisateur

bringing performative arts and music of different genres to a new audience



Lieu

Karens Minde Kulturhus, Wagnersvej 19, 2450 København

FAQ (Foire Aux Questions)

  • Je n'ai pas reçu mon billet par e-mail. Que dois-je faire ?

    La première chose à faire est de vérifier vos filtres de spam et votre boîte mail. Vos billets ont été envoyés en tant que pièce jointe et peuvent être considérés comme spam par certains services de messagerie. Sinon, vous pouvez toujours trouver vos billets sur votre compte Billetto auquel vous pouvez accéder dans les navigateurs ou l'application Billetto. Pour plus d'aide à ce sujet, consultez ceci.

  • Je souhaite annuler mon billet et me faire rembourser. Que dois-je faire ?

    L'approbation des remboursements est entièrement décidée par l'organisateur de l'événement, et vous devez prendre contact avec lui pour discuter des options s'offrant à vous. Pour contacter l'organisateur de l'événement, il suffit de répondre à l'e-mail de confirmation de votre commande ou d'utiliser le formulaire "Contacter l'organisateur" sur le profil de l'organisateur. Pour plus d'aide à ce sujet, consultez ceci.

  • Je me suis inscrit sur une liste d'attente, que se passe-t-il désormais ?

    Si des billets supplémentaires sont disponibles, vous en serez informé (par e-mail) parmi les autres personnes qui se sont inscrites sur la liste. Les achats se font selon le principe du premier arrivé, premier servi. Pour plus d'informations, consultez ceci.

  • Où puis-je trouver un lien vers un événement en ligne ?

    Consultez la page de confirmation de votre commande ou l'e-mail de confirmation de votre commande. En général, l'organisateur de l'événement fournit les détails dans l'e-mail de confirmation de la commande ou il peut vous envoyer un e-mail de suivi avec un lien vers son événement en ligne. Vous pouvez également consulter la description de l'événement sur Billetto où l'organisateur de l'événement devrait décrire comment rejoindre l'événement en ligne. Pour plus d'informations à ce sujet, consultez ceci.

  • Qu'est-ce que la protection des remboursements et pourquoi en aurais-je besoin ?

    La protection contre les remboursements vous donne l'assurance qu'en cas de circonstances imprévues et inévitables vous empêchant d'assister à un événement, vous pourrez demander un remboursement. Pour plus d'informations à ce sujet, consultez ceci.

Nearby events
Les avantages d'un même type de produit
Événements du même type
Événements de re-visite