skip to main content

Event er avsluttet - Gikk du glipp av dette event?

Sjekk ut disse håndplukkede kommende!For tidligere eventsdetaljer, bare rull ned.
Laster ...
 
 
Begivenheder af samme type
Laster ...
 
 
Begivenheter av samme type

Unges privatøkonomiske trivsel – et element i vejledning af unge

Få billetter igjen
Få billetter igjen
Få billetter igjen
Få billetter igjen
arrangementet ble avsluttet

Unges privatøkonomiske trivsel – et element i vejledning af unge

Fra Gratis

Online arrangement

Dato

26. Januar 2023, 13:00 - 15:20
Billetto Peace of Mind
Stressfri booking: Billetto garanterer refusjon ved avlyste eventer. Les mer

Beskrivelse

HVAD HANDLER DETTE HYBRIDSEMINAR OM?

Hver niende ung har rod i økonomien og problemer med at betale vigtige regninger. En økonomi ude af balance giver ikke alene stress og søvnløse nætter, men øger også risikoen for frafald på ungdomsuddannelser. Det giver derfor mening at arbejde med unges privatøkonomiske trivsel og kompetencer i det fastholdelses- og trivselsarbejde, som foregår på ungdomsuddannelserne og omkring unge på kanten af uddannelse. Seminarets tre oplæg giver viden, inspiration og konkrete værktøjer til at starte dette arbejde, såvel i undervisningen som i vejlednings- og støttearbejdet omkring unge. 


HVORFOR ER DETTE TEMA VIGTIGT?

Økonomi er overraskende tabubelagt for mange unge. Det kan være svært at sige fra, når man ikke har råd, eller sige det højt, når privatøkonomien giver ondt i maven. Især unge, der har økonomiske udfordringer og gældsproblemer, skammer sig over deres økonomiske situation og oplever problemerne som en barriere for fx uddannelse. Mange af disse unge opsøger ikke selv hjælpen, eller de gør det for sent. De oplever at økonomi er svært, og de får ofte heller ikke den nødvendige vejledning hjemmefra. Derfor er det vigtigt, at økonomi bliver noget, vi taler åbent og løbende om med unge på skolerne. På den måde kan vi holde flere unge på rette kurs mod trivsel, mod uddannelse, og forebygge udvikling af gældsproblemer senere i voksenlivet.


HVEM ER DET RELEVANT FOR?

Vejledere, undervisere og fagprofessionelle, som arbejder med unge på ungdomsuddannelser, særligt Den Forberedende Grunduddannelse (FGU) og erhvervsuddannelserne (EUD). Derudover fagprofessionelle, som arbejder med støtte og vejledning til unge i andre regi, fx Den Kommunale Ungeindsats (KUI) eller i projektindsatser.


TALKS

Dette seminar bliver afholdt tre gange. Ved hvert seminar vil I blive præsenteret for to af følgende oplægsholdere.


Kirsten Udklit Steffensen

Kirsten sætter i denne talk fokus på, hvor svært det kan være for vejledere at bringe et emne som privatøkonomi på banen. Hvornår krydses grænsen for vejlederbeføjelser, og hvornår overskrides de unges grænser? Som faglig ansvarlig for vejledningen på Ungecenter Rødovre har Kirsten særligt indblik i, hvordan arbejdet med økonomiske trivselsforløb kan blive en vigtig brik for de unges livsmestring.


Malene Eskildsen

Malene har siden 2017, i regi af TrygFonden og Forbrugerrådet Tænks partnerskab om forebyggelse af gæld blandt unge, udviklet indsatser og redskaber til undervisning i finansiel dannelse på FGU og EUD. Malene giver i sin talk inspiration til, hvordan vejledere og undervisere på uddannelsesinstitutioner kan gå i gang med en tidlig indsats for at skabe bedre økonomisk trivsel hos unge på ungdomsuddannelserne. Hun deler også eksempler på, hvordan og hvornår Forbrugerrådet Tænks Økonomi- og Gældsrådgivning kan bistå med råd og hjælp som led i en såvel forebyggende som akut indsats.


Merete Klitgaard

Merete arbejder som vejleder på FGU Skolen Øst i Høje Taastrup. Her har Merete sammen med kolleger sat sig for at tale med eleverne om deres økonomi og give dem bedre forudsætninger for at træffe gode økonomiske valg. Merete giver et indblik i de økonomiske problemstillinger, hun oplever de unge har, og inspirerer til, hvordan man som vejleder kan arbejde med de unges privatøkonomi ved at turde involvere dem. 


HVORFOR SKAL I VÆRE MED?

I får ny inspiration, viden og konkrete værktøjer til at arbejde med unges privatøkonomi på nye måder og i et bredere perspektiv, samt viden om, hvordan I som fagprofessionelle omkring unge kan få adgang til gratis, uvildig økonomi- og gældsrådgivning, når problemerne rækker udover jeres egen faglighed. 


PRAKTIK

I sidder fysisk sammen på jeres arbejdsplads og så streamer vi oplæg (Talks) ud til jer. Når I har set oplæggene, har I to styrede samtaler i jeres arbejdsfællesskab. Derefter er der en online dialog mellem oplægsholdere, jer og andre deltagere fra hele landet. Deltagerlink sendes ud på mail til jer i god tid før seminaret.  

Arrangør

Social Talks nytænker videndeling og bygger bro mellem forskning og praksis til gavn for sårbare børn og unge. Vi oversætter og deler viden, så viden bliver spredt og opnår forankring på modtagernes præmisser. Vi udvikler en ny infrastruktur med events, talks, digital videoplatform og netværk for formidling og læring om bedste nye praksis. Formålet er at gentænke velfærd og at bidrage til et bredt velfærdsløft gennem videndeling.

Hjelp - FAQ

  • Jeg har ikke mottatt billetten min på e-post. Hva gjør jeg?

    Først bør du sjekke reklame og søppelpost på din e-post. Billettene dine ble sendt som et vedlegg og kan ha blitt sortert som reklame hos noen e-posttjenester. Du kan også finne billettene dine på Billetto-kontoen din, som du har tilgang til i nettleseren eller i Billettos app. Les mer her dersom du trenger hjelp.

  • Jeg vil kansellere billetten min og få refusjon. Hva gjør jeg?

    Det er eventarrangøren som kan godkjenne refusjoner, og du bør ta kontakt med eventarrangøren for å diskutere hvilke alternativer som er tilgjengelig for deg. Du kommer i kontakt med arrangøren ved å svare på e-posten med ordrebekreftelsen eller ved å bruke skjemaet "Kontakt arrangøren" på arrangørens profil. Les mer her dersom du trenger hjelp.

  • Jeg har registrert meg på en venteliste. Hva skjer nå?

    Hvis flere billetter bli tilgjengelig, får du beskjed (på e-post) sammen med andre som også har registrert seg på listen. Her følger vi prinsippet "førstemann til mølla". For mer informasjon, klikk her.

  • Hvor finner jeg lenkene til netteventer?

    Sjekk siden eller e-posten med ordrebekreftelsen din. Vanligvis har arrangøren av eventet inkludert informasjon i ordrebekreftelsen, som sendes på e-post, eller så sender de gjerne en oppfølging på e-post med lenke til netteventet. Det kan også være lurt å lese eventets beskrivelse på Billetto, hvor eventets arrangør beskriver hvordan du deltar på netteventet. For mer informasjon, klikk her.

  • Hva er avbestillingsbeskyttelse, og hvorfor trenger jeg det?

    Med avbestillingsbeskyttelse har du rett til å kreve refusjon dersom det skulle oppstå uforventede eller uunngåelige omstendinger som kan komme i veien for din deltakelse på et event. For mer informasjon, klikk her.