skip to main content

Event er avsluttet - Gikk du glipp av dette event?

Sjekk ut disse håndplukkede kommende!For tidligere eventsdetaljer, bare rull ned.
Laster ...
 
 
Nearby events
Laster ...
 
 
Begivenheder af samme type
Laster ...
 
 
Begivenheter av samme type

Videnskab|Lidenskab - En aften om HEKSE

arrangementet ble avsluttet

Videnskab|Lidenskab - En aften om HEKSE

Fra 30,00 DKK

Sted

Dato

8. September 2022, 18:30 - 20:15
Billetto Peace of Mind
Stressfri booking: Billetto garanterer refusjon ved avlyste eventer. Les mer

Beskrivelse

Videnskab|Lidenskab
En aften om HEKSE
8. september kl. 18.30-20.15

Aftenen står i heksens tegn, når Carlsbergfondet, Ny Carlsbergfondet og Ny Carlsberg Glyptotek igen inviterer til Videnskab|Lidenskab. Under overskriften HEKSE mødes journalist Nynne Bjerre Christensen med historiker og hekseekspert Louise Nyholm Kallestrup og kunstner Rasmus Myrup til en samtale om heksens mytologiske ophav, trolddomsafstraffelser og heksekunst.

Hør om de fem vilde år fra 1617 til 1622, hvor over halvdelen af alle hekse, der nogensinde er blevet brændt i Danmark, blev henrettet på bålet. Og bliv klogere på heksens tætte forbindelse til naturen og på hvordan det kunstneriske arbejde med outsidere, hekse og afvigere kan genfortolke fænomenerne og give interessante indsigter i en nutidig sammenhæng.

Videnskab|Lidenskab sætter videnskabsfolk og billedkunstnere i stævne til samtaler over et aktuelt tema. Før og midtvejs i arrangementet er der gratis udskænkning af aftenens øl, der udvælges særligt til lejligheden af Carlsberg Laboratorium.
Videnskab|Lidenskab foregår i Glyptotekets Festsal og er tilrettelagt af Carlsbergfondet, Ny Carlsbergfondet og Ny Carlsberg Glyptotek.

Kallestrup og Myrup

Hvorfor var det så vigtigt at få udryddet hekse efter reformationen? Det er et af de spørgsmål, lektor Louise Nyholm Kallestrup er optaget af. Hun er institutleder på Institut for Historie på Syddansk Universitet og forsker i hekse og trolddomsafstraffelser. Kallestrup har tilbragt utallige timer i historiske arkiver i søgen efter viden om, hvordan man forfulgte og straffede mennesker, som blev anset for at bedrive trolddom og hekseri efter reformationen i Danmark. I denne tid kom der et stort fokus på det sande og det falske, det gode og det onde, og her trådte djævlen ind i billedet i den kristne kultur som selveste Guds modbillede. Troldfolk anså man for at bekende sig til djævlen, og derfor måtte de bekæmpes. Men hvordan beviste man så, at man ikke var heks? Og blev kvinder lettere lokket af djævlen? Disse emner undersøger Kallestrup blandt andet i sin forskning.

Rasmus Myrup er billedkunstner og uddannet på Det Fynske Kunstakademi i 2018. Han undersøger i sine værker den store fortælling om menneskets væren, evolution og historie med udgangspunkt i vores uadskillelige samhørighed med den naturlige verden. Myrup har i sin kunst blandt andet beskæftiget sig med mytologiske outsidere af forskellig art, der alle står heksen nær. Disse figurer, der i den danske og nordiske folketro er blevet fremstillet som afvigere, socialt udstødte fra samfundet, uforståelige og dermed truende, har blandt andet været kendetegnet af en helt særlig forbindelse til naturen – en forbindelse, som Myrup også trækker på og tematiserer. Ved at tage afsæt i outsidere som heksen og hendes sociale kreds reflekterer Myrup i sin kunst blandt andet over, hvordan disse figurer kan tale ind i vores samtid og genfortolkes ud fra et nutidigt perspektiv.


Det ligger til familien

Videnskab og kunst ligger dybt i Carlsbergfamiliens DNA. Carlsbergs grundlægger, J.C. Jacobsen, moderniserede ølbrygningen gennem banebrydende videnskabelige metoder, ligesom han sikrede Carlsbergs massive støtte til videnskaben gennem etableringen af Carlsbergfondet. Historien gentog sig med sønnen Carl Jacobsen, der via overskuddet fra sit bryggeri og oprettelsen af Ny Carlsbergfondet blev den til dato største danske kunstmæcen, bl.a. ved donationen af sin enorme kunstsamling og Ny Carlsberg Glyptotek. Carlsbergfondet og Ny Carlsbergfondet hører i dag til de største i landet, når det gælder støtte til henholdsvis videnskab og kunst. Det er denne både vidtfavnende og levende arv, som Videnskab|Lidenskab samler sig omkring med det formål at formidle nogle af videnskabens og kunstens mange indsigter.


Adgang til Glyptoteket og arrangementet:

Voksne: 145 kr.
Under 27 år: 115 kr.
Studerende: 115 kr.
Under 18 år: 30 kr.
Årskortholder: 30 kr.


Billetter købes via Billetto her.


Billet giver adgang til hele Glyptoteket på dagen.

Billetter refunderes ikke, men må gerne gives videre.


Køb dit årskort her og få fri entré til Glyptotekets udstillinger og udvalgte arrangementer.

Præsenteret af: Carlsbergfondet, Ny Carlsbergfondet og Glyptoteket.

Arrangør

Ny Carlsberg Glyptotek is an art museum of international stature in the centre of Copenhagen. The Glyptotek houses over 10,000 works of art, from the Mediterranean cradle of Western culture to the Danish and French art from the 19th and 20th centuries.

Lokale

Glyptoteket Glyptoteket, Dantes Plads 7, 1556 København V

Hjelp - FAQ

  • Jeg har ikke mottatt billetten min på e-post. Hva gjør jeg?

    Først bør du sjekke reklame og søppelpost på din e-post. Billettene dine ble sendt som et vedlegg og kan ha blitt sortert som reklame hos noen e-posttjenester. Du kan også finne billettene dine på Billetto-kontoen din, som du har tilgang til i nettleseren eller i Billettos app. Les mer her dersom du trenger hjelp.

  • Jeg vil kansellere billetten min og få refusjon. Hva gjør jeg?

    Det er eventarrangøren som kan godkjenne refusjoner, og du bør ta kontakt med eventarrangøren for å diskutere hvilke alternativer som er tilgjengelig for deg. Du kommer i kontakt med arrangøren ved å svare på e-posten med ordrebekreftelsen eller ved å bruke skjemaet "Kontakt arrangøren" på arrangørens profil. Les mer her dersom du trenger hjelp.

  • Jeg har registrert meg på en venteliste. Hva skjer nå?

    Hvis flere billetter bli tilgjengelig, får du beskjed (på e-post) sammen med andre som også har registrert seg på listen. Her følger vi prinsippet "førstemann til mølla". For mer informasjon, klikk her.

  • Hvor finner jeg lenkene til netteventer?

    Sjekk siden eller e-posten med ordrebekreftelsen din. Vanligvis har arrangøren av eventet inkludert informasjon i ordrebekreftelsen, som sendes på e-post, eller så sender de gjerne en oppfølging på e-post med lenke til netteventet. Det kan også være lurt å lese eventets beskrivelse på Billetto, hvor eventets arrangør beskriver hvordan du deltar på netteventet. For mer informasjon, klikk her.

  • Hva er avbestillingsbeskyttelse, og hvorfor trenger jeg det?

    Med avbestillingsbeskyttelse har du rett til å kreve refusjon dersom det skulle oppstå uforventede eller uunngåelige omstendinger som kan komme i veien for din deltakelse på et event. For mer informasjon, klikk her.