eventet sluttede

Kunstskole & Kaffeslabberas - Alle fire søndage

DKK 350,00

Dato

24 sep 2017 kl. 14:00 - 16:00

Beskrivelse

Henover fire søndage samles vi for at udforske kunsten sammen. Søndag for søndag, samling for samling, epoke for epoke.

Kunstformidleren Mette Houlberg Rung fra Statens Museum for Kunst giver os en introduktion til søndagens samling. Bagefter står Nadja Pass – Rektor for Samtidens Akademi og initiativtager til Samtalesaloner – for en samtalesalon, hvor vi udforsker hovedværkerne og kunsthistoriens vingesus. Alt sammen i et mix mellem sanser, spørgsmål og SMK’s nye samtalebaserede audioguide.

Alle kan være med! Er du nybegynder, er Kunstskole & Kaffeslabberas et rigtig godt sted at starte, hvis du gerne vil i gang med at udforske kunstens verden. Ved du meget om kunst, er her en oplagt chance for at øse af dit vid, og undervejs får nogle nye perspektiver på det velkendte.

Efter to intense timer med ny viden og samtaler, snakker vi af over kaffe og cookies i cafeen.

Søndag for søndag, samling for samling, epoke for epoke:

Forløbet bevæger sig bagud i tiden. Vi lægger ud med samtidskunsten og får undervejs indblik i alle museets samlinger.

24. september 2017 Samtidskunst:

Vi lægger ud med samtidskunsten og bevæger os derfra bagud i kunsthistorien. Mens vi udforsker samtidskunsten lærer vi, hvordan provokatører gennem tiden har brugt kunsten som politisk stridsplads. Her ser vi ofte nye tendenser spire frem for første gang. Her ser vi vores egen samtid belyst på nye tankevækkende måder. Her er der plads til det surrealistiske, det komplekse, det abstrakte og det helt ekstremt konkrete.

Denne søndag møder vi blandt mange andre Wilhelm Freddie, Emil Nolde, Astrid Noack, Per Kierkeby, Bjørn Nørgaard, Poul Gernes og Kirstine Roepstorff, mens vi bevæger os gennem kunsthistorien fra 1900 og frem til vores egen samtid. Bestil "enkeltbillet" til denne søndag her.

Læs mere om den moderne samling her

19. november 2017 Fransk Kunst:

I sommeren 1905 kastede Picasso, Braque, Matisse og Derain sig ud i maleriske eksperimenter med vilde farver og former. Det blev startskuddet til en hæsblæsende og revolutionerende periode, hvor kunstnere og tænkere strømmede til Paris. En periode, der forandrede kunsten, musikken og filosofien for altid.

Denne søndag møder vi blandt andre Matisse, Braque og Picasso – skelsættende kunstnere der var med til at forme måden kunsten udviklede sig på. Bestil "enkeltbillet" til denne søndag her.
Læs mere om Den Franske Samling her

18. marts 2018 Nordisk Kunst:

Her er der noget genkendeligt og hjemligt ved lyset, landskaberne og motiverne. Og alligevel er stilarterne og stemningerne så forskellige. Det handler om guldaldermaleri og skagensmalere. Om sorg og vintermørke. Om lykke og lyse nætter. I den nordiske samling føler de fleste af os mere på hjemmebane, fordi mange af værkerne er skabt af de kunstnere, vi lærte navnene på allerede i folkeskolen. Men nu stikker vi nogle spadestik dybere for at forstå de miljøer, de færdedes i. De stilarter, de repræsenterer. Og hvorfor netop disse kunstnere endte med at blive så kanoniserede.

Denne søndag lærer vi blandt andre P.S. Krøyer, Anna Ancher, Christen Købke, Edward Munch, J. Th. Lundbye, Vilhelm Hammershøi, J. F. Willumsen og L.A. Ring bedre at kende. Bestil "enkeltbillet" til denne søndag her.

Læs mere om den nordiske samling her

22. april 2018 Europæisk Kunst:

Her skal vi helt tilbage til renæssancen og hele vejen op gennem Europas kunsthistorie fra 1400-1800. Denne søndag udforsker vi, hvordan kongernes og kirkernes magt gennem tiden er kommet til udtryk i kunsten. Vi dykker ned i nogle af de store myter, vi også kredser om den dag i dag. Og vi skal undersøge nogle af de helt klassiske maleteknikker.

Denne søndag tager på vi en tidsrejse tilbage i historien, hvor vi blandt andre møder Mantegna, Cranach, Rembrandt og Lorraine. Bestil "enkeltbillet" til denne søndag her.

Læs mere om den europæiske samling her

Samlet serie – eller hver for sig...


De fire søndage giver tilsammen et godt overblik over kunsthistorien og de lange linjer, men du kan også sagtens bare plukke den søndag, der interesserer dig mest.

Billetterne koster 100 kroner pr. styk. Men med denne pakke sikrer du en plads til alle fire med det samme for 350 kroner.

Udover billetten, der dækker selve arrangementet, undervisningen og kaffe i cafeen, skal du betale entre til Statens Museum for Kunst, når du ankommer. Her gælder museets normale rabatordninger – og hvis du har årskort, er entreen selvfølgelig gratis. Det vil kunne betale sig, hvis du gerne vil være med alle fire gange, så læs mere om de forskellige former for årskort her.Arrangør

Samtidens Akademi er en helt ny form for læreanstalt, hvor vi som borgere underviser hinanden i alt det, vi har lært og kært - og som vi længes efter i vores samtid. Læs meget mere på http://samtidensakademi.dk

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .