skip to main content

Evenement afgelopen - Heb je dit evenement gemist?

Bekijk deze zelfgekozen favorieten!Scroll naar beneden voor meer informatie over eerdere evenementen.
Momentje...
 
 
Nearby events
Momentje...
 
 
Begivenheder af samme kind
Momentje...
 
 
Evenementen van hetzelfde type

Søndagsskolen om VÆSENTLIGHED

event afgelopen

Søndagsskolen om VÆSENTLIGHED

Vanaf Gratis

Locatie

Datum

07 Apr 2019 10:00 - 16:00

Beschrijving

Hvordan skærper vi vores viden, erfaringer og eftertanker, så vi koncentrerer os om at dele det væsentlige, der kan sætte langtidsholdbare aftryk i en tid præget af flygtighed?

Søndagsskolen om VÆSENTLIGHED er den tredje i en serie af 3 søndagsskoler, hvor Samtidens Akademi og Enigma - Museum for post, tele og kommunikation, bringer underlyste kommunikationskvaliteter frem i lyset. De to andre handler om ANSVARLIGHED (3. februar) og LANGSOMHED (3. marts). Man kan enten vælge at deltage i en enkelt søndagsskole eller melde sig til alle tre som en samlet serie. 

En søndagsskole på Samtidens Akademi belyser ét emne gennem en prisme af inspirationsoplæg, værksteder og samtalesaloner. Det er intense dage, der på en gang er lærerige, sanselige og hyggelige at deltage i - både, hvis man dukker op alene eller hvis man har lyst til at være sammen med familien om noget nyt på tværs af alle generationer. 

Denne søndags temaekspert er Louise Haslund-Christensen:
Den garvede forlagsredaktør Louise Haslund-Christensen har gennem årene hjulpet mange vidt forskellige mennesker med at skære deres omfattende stof til, så det bliver væsentligt og vigtigt for andre at læse. Louise har været redaktionschef på Gyldendal og Politikens Forlags fagbogsredaktioner og på Trap Danmark. Hun har redigeret mere end 100 bøger og har stor erfaring med vidensdeling. Udgangspunktet for denne søndagsskole er, at vi lever i en tid, hvor alle udkommer konstant, men kun de færreste sætter et varigt aftryk; formår at dele deres viden, så andre kan bygge videre på den; tænker stoffet grundigt igennem, holder ud og skærer fra. Men det er alt sammen discipliner, der er vigtige at genoptræne, hvis man har noget væsentligt på hjerte – uanset om man vil sætte sit aftryk gennem fagbøger eller andre kanaler.
Så denne søndagsskole handler om at finde frem til væsentligheden i alt, hvad man ytrer. 

Fra Enigma møder vi Andreas Marklund og Mads Danker Danielsen:
:
Andreas Marklund, forskningschef på Enigma, fortæller om forskningsformidling og væsentlighed med udgangspunkt i sin egen forskning om kommunikationens historie.

Mads Danker Danielsen, Enigmas digitale børneekspert og leder af Enigmas læringslab, sikrer, at det det bliver en spændende og lærerig dag for de børn, der deltager. Samtidig fungerer han som søndagsskolens ”digitale Emma Gad”, der lærer os alle sammen – unge som gamle – om takt og tone, digital dannelse og kritisk bevidsthed.

Dagens Værtinde er Nadja Pass:
Nadja Pass, rektor for Samtidens Akademi, binder dagens mange elementer sammen og er værtinde for samtalesalonerne undervejs. Undervejs fortæller hun også, hvordan arbejdet med bøgerne om Borgerlyst og Samtalesaloner pustede helt nyt liv og perspektiv i projekterne. 

Baggrund: 

De seneste år har mediebilledet forandret sig så hastigt, at de færreste har nået at fatte og forankre, hvad der er foregået, før vi har fået travlt med at forholde os til nye opgraderinger, teknologiske løsninger og platforme.

Mange af de nye muligheder har fyldt os med håb om fornyet demokratisk engagement, nye former for fællesskaber og deleøkonomier. De har skabt plads til, at langt flere forskellige stemmer kunne blande sig i debatten og fortælle historier, der ikke plejede at få spalteplads. Og de har skabt helt nye muligheder for fleksible arbejdsliv og verdensomspændende venskaber.

Men selv de mest forandringsparate af os bliver efterhånden lidt forpustede. Noget er gået over gevind. De spirende håb for demokratiet drukner alt for ofte i fake news og mange vigtige stemmer tier i frygt for shitstorms. Uanset hvor meget man glæder sig over, at alle har fået en stemme, kan man ind i mellem undre sig over, at vi ikke bruger vores stemmer til at sige noget mere vedkommende og væsentligt. Den nyvundne fleksibilitet i arbejdslivet har for mange blot udviklet sig til fuldstændig flydende – og dermed stressende – grænser mellem arbejdsliv og fritid. Vi har vænnet os til at udkomme så meget og så ofte, at vi producerer – og deler – konstant uden at sætte varige aftryk. Og vi følger nu så tæt med i, hvad perifere bekendtskaber foretager sig på den anden side af kloden, at vi nogle gange glemmer at være nærværende med dem, der befinder sig lige omkring os.

Og værst af alt – selvom man opdager faldgruberne i tide, er de næsten umulige at styre udenom, når udviklingen buldrer ufortrødent videre. Hvis man ikke vil hægtes af, sakke bagud, lyde forstokket eller føle sig som en dinosaurus, kan man være nødsaget til at følge meget mere med, end man har lyst til. Og man kommer nemt til at føle sig meget lille, modløs og magtesløs midt i den rivende udvikling.

Men nu er det ikke alene tid til eftertænksomhed. Nu er tid til, at vi hver især undersøger, hvordan vi gennem vores egen praksis kan påvirke udviklingen i den bedst mulige retning. 

Derfor har Samtidens Akademi og Enigma – Museum for Post, Tele og Kommunikation – sammensat tre søndagsskoler, der belyser nogle underbelyste kommunikationskvaliteter. Nemlig ansvarlighed, langsomhed og væsentlighed.

Alle tre søndagsskoler er karakteriseret ved, at:

- Programmet mixer inspirationsoplæg, der sætter temaet ind i et større historisk og samfundsmæssigt perspektiv med samtalesaloner, der skærper deltagernes fornemmelse for deres egne vaner og øvelser, der træner de praktiske aspekter af søndagens tema. Grundlæggende viden og erfaring, der er vigtig at have med sig uanset, hvilken platform eller kanal, der lige nu er mest i vælten.

- Nadja Pass, rektor for Samtidens Akademi, er værtinde for søndagsskolen og samtalesalonerne i løbet af dagen. For hvert tema har hun allieret sig med Enigmas forskere og en særlig ekspert, der gennem inspirationsoplæg og øvelser belyser søndagens tema.

- Arrangementernes sammensætning og program i sig selv afspejler og træner den ansvarlighed, langsomhed og væsentlighed det hele handler om.

Rent praktisk: 

  • Alle tre søndagsskoler varer fra 10 til 16 og foregår på Enigma – museum for post, tele og kommunikation, Øster Alle 1, 2100 København Ø  

  • De tre søndagsskoler er tænkt som en serie, men hver søndag kan også sagtens stå for sig selv. Så man vælger frit, om man har lyst til at deltage i en enkelt søndagsskole eller vil være med til dem alle tre. 
  • Det kræver ingen særlige forudsætninger at deltage. Når deltagerne består af en blanding af eksperter og nybegyndere opstår der endnu bedre chancer for spændende samtalesaloner og gensidig mesterlære. 

  • Det er nemt og hyggeligt at dukke op alene. Vi skal nok sørge for, at deltagerne bliver blandet godt og grundigt rundt undervejs i samtalerne og øvelserne, så alle får nogle spændende samtalepartnere. 

  • Det er tænkt som en hyggelig søndagsaktivitet for hele familien. Enigmas ”digitale Emma Gad” – Mads Danker Danielsen – deltager alle tre søndage for at sikre børnene en lærerig og spændende dag. Derudover er der altid indrettet et børnehjørne med LEGO og klippeklistre-grej, så ungerne kan deltage i de dele af programmet, de har lyst til. Børn under 15 deltager gratis, men skal være tilmeldt, så vi planlægge en god dag for dem.    
  • Kaffe, te og isvand er inkluderet hele dagen. Midt på dagen holder vi en times frokostpause, hvor deltagerne selv fanger og betaler deres frokost – enten i Enigmas restaurant, omkring Trianglen eller med en medbragt klemme i Fælledparken. 

  

Organisator

Samtidens Akademi er en helt ny form for læreanstalt, hvor vi som borgere underviser hinanden i alt det, vi har lært og kært - og som vi længes efter i vores samtid. Læs meget mere på http://samtidensakademi.dk

Locatie

ENIGMA - museum for post, tele & kommunikation ENIGMA - museum for post, tele & kommunikation, Øster Allé 1, 2100 København

FAQ

  • Ik heb mijn ticket niet via e-mail ontvangen. Wat moet ik nu doen?

    Het eerste wat je moet doen is je spam/junk filters en inboxen controleren. Je tickets werden verzonden als een bijlage en kunnen door sommige e-maildiensten als spam worden beschouwd. Als alternatief kun je altijd je tickets vinden in je Billetto account dat je kunt openen in de browsers of de speciale Billetto app. Voor meer informatie raadpleeg, .

  • Ik wil mijn ticket annuleren en mijn geld terugkrijgen. Wat moet ik doen?

    De goedkeuring van terugbetalingen is de beslissing van de organisator van het evenement, en je dient contact op te nemen met de organisator van het evenement om te bespreken welke opties voor jou beschikbaar zijn. Om in contact te komen met de organisator van het evenement, hoef je alleen maar te antwoorden op de bevestigingsmail van je bestelling of het formulier "Contact opnemen met organisator" op het profiel van de organisator te gebruiken. Voor meer informatie, raadpleeg de gids, hier.

  • Ik heb me ingeschreven op de wachtlijst, wat gebeurt er nu?

    Als er meer kaarten beschikbaar komen wordt je op de hoogte gesteld (via email), samen met de anderen die op de lijst staan. Kopen van de kaarten is op een first-come first-serve manier. Voor meer informatie kun je hier lezen.

  • Waar vind ik een link naar een online evenement?

    Controleer je orderbevestigingspagina of orderbevestigingsmail. Gewoonlijk verstrekt de organisator van het evenement de details in de e-mail met de orderbevestiging of ze kunnen je een vervolgmail sturen met een link naar hun online evenement. Misschien wil je ook de evenementbeschrijving op Billetto lezen, waar een evenementorganisator moet beschrijven hoe hij online aan het evenement kan deelnemen. Voor meer informatie hierover, kun je hier lezen.

  • Wat is restitutiebescherming en waarom heb ik die nodig?

    Restitutiebescherming biedt je de zekerheid dat als onvoorziene en onvermijdelijke omstandigheden je mogelijkheid om een ​​evenement bij te wonen in de weg staan, je een restitutie kunt claimen. Voor meer informatie hierover kun je hier lezen.